Οι μεγάλοι χορηγοί της Αγίας Σοφιάς

Οι μεγάλοι χορηγοί της Αγίας Σοφιάς

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους δανεικούς και τους φευγάτους της ΑΕΚ. Και γενικότερα για τους ποδοσφαιριστές που με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, χρηματοδοτούν το καινούργιο γήπεδο.

ΠΟΙΟΣ είδε το διοικητικό ηγέτη και δεν τον φοβήθηκε. Πήγε στα Σπάτα κι η γη άρχισε να τρέμει: «Ας παίζουν κι οι μικροί, αρκεί να τα δίνουν όλα, από δω και πέρα». Ιδού λοιπόν, που όσο ζεις και δεν πεθαίνεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις. Έχει δηλαδή μικρούς η ΑΕΚ κι εμείς δε το ξέραμε. Έντεκα ματς στο πρωτάθλημα, κι οκτώ στη Ευρώπη, μικρούς δεν έχουμε δει ακόμα. Κι αφού υπάρχουν μικροί γιατί δεν τους έβαζε μέχρι τώρα ο Μαρίνος κι επιμένει στους μεγάλους;
Πριν όμως εμφανισθούν οι μικροί, να δούμε ποιοι είναι αυτοί από τους μεγάλους που απειλούνται να μπουν στο πάγο. Στο ψυγείο.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ μάνι-μάνι είναι δανεικοί. Μπογιέ, Πονσέ, Άλεφ, Οικονόμου. Που πάει να πει, όπου γη και και πατρίς. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Δεν είναι δικοί σου οι ποδοσφαιριστές. Στη Ρόμα ανήκει ο Πονσέ. Αν δεν παίζει θα σηκωθεί να φύγει. Και το καλοκαίρι μάλιστα, με τα χίλια ζόρια ήρθε στην Ελλάδα . Το τρενάρισε όσο μπορούσε και πήγε τελικά στη ΑΕΚ επειδή δεν βρήκε αλλού καλύτερα. Πρόπερσι στη Γρανάδα, πέρυσι στη Λιλ, εφέτος στην ΑΕΚ. Δανεικός κι αγύριστος. Αν δεν τον θέλεις εσύ μία δεν σε θέλει αυτός δέκα. Κοντά είναι ο Ιανουάριος παίρνει το καπελάκι του κι από δω πάνε κι οι άλλοι. Αν δεν βάζεις τον Μπογέ θα πάει να πει στη Τορίνο που ανήκει «πάρτε με από κει και στείλτε με αλλού». Μαγκιές σε ξένα περιουσιακά στοιχεία δεν περνάνε.

ΜΕΤΑ τους τέσσερις δανεικούς, υπάρχει η κατηγορία των φευγάτων. Αυτοί που ονομάτισε ο διοικητικός ηγέτης: «Αυτοί που δεν θέλουν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, Σιμόες, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας, να φέρουν ένα ποσό τον Ιανουάριο και να πάνε σε όποια ομάδα θέλουν». Σ αυτούς να προστεθεί και ο Γκάλο, που επίσης τελειώνει το συμβόλαιό του. Κι αν δεν φέρουν ένα ποσό; Τι μαγκιές μπορείς, να κάνεις σ έναν ποδοσφαιριστή, που το Μάϊο είναι ελεύθερος. Τέσσερις συν τέσσερις λοιπόν, αν γίνει η σούμα, η πρόσθεση βγάζει οκτώ. Οκτώ συνολικά ποδοσφαιριστές, που με τον έναν η τον άλλον τρόπο δεν ανήκουν στην ΑΕΚ. Οι μισοί είναι δανεικοί οι άλλοι μισοί με το νέο έτος, έχουνε δικαίωμα να υπογράψουν όπου γουστάρουν. Αν το πας στη κόντρα, ποια πλευρά έχει το πάνω χέρι; Το πολύ-πολύ να τους πληρώνεις μέχρι τον Μάϊο και να κάθονται.

ΙΣΩΣ γι αυτό νευρίασε ακόμα περισσότερο ο διοικητικός ηγέτης, κι είπε «κάποιοι από σας, πρέπει να πληρώνουν για να είναι στην ΑΕΚ κι όχι να πληρώνονται». Κατά κάποιο τρόπο όμως, αυτό έχει ήδη γίνει. Δεν έχουνε βάλλει το χέρι στη τσέπη βέβαια οι ποδοσφαιριστές να δώσουν λεφτά στη ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ άλλωστε, κανείς δεν βάζει λεφτά. Μόνο ο κόσμος τον οβολό του. Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν, έχουνε φέρει λεφτά στην ΑΕΚ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Με τη προσπάθειά τους και τον ιδρώτα τους. Πολλά λεφτά. Ένα δεκάρικο εκατομμύρια τη περυσινή σεζόν από το Γιουρόπα κι 25+ εκατομμύρια εφέτος από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σιμόες ο Λαμπρόπουλος κι ο Μπακασέτας, στο ποσοστό τους αναλογεί, είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της Αγίας Σοφιάς. Αυτοί που πήρανε τη πρόκριση στους ομίλους.Ακόμα μεγαλύτεροι κι από τη Ρένα Δούρου. Έχει κερδίσει το μαγαζί από τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχει χάσει.

ΘΑ μου πείτε τώρα και μπορείς να τους βλέπεις όλους αυτούς να να μην ακουμπάνε τη μπάλα με τον Παναθηναϊκό και να χάνουνε με κάτω τα χέρια από τον Παναιτωλικό; Δεκατέσσερις παίκτες που παίξανε στο Αγρίνιο, αν τους έστυβες, μία Μαρία Δέτση δεν κάνανε. Μονάχη της, μία κοπέλα, πήγε να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν πρόκειται όμως για κάτι περίεργο η πρωτοφανές. Έχουν ξανασυμβεί αυτά με τις ομάδες του Ουζουνίδη. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ακριβώς τα ίδια, πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Κι ακόμα χειρότερα. Τέσσερα γκολ από τη Λαμία του Μπάμπη του Τεννέ. Τότε που έφταιγε το χιόνι. Τρία γκολ στη Λιβαδειά από τον Κομπότη τον Σουβλακοφάγο. Δύο τεμάχια στο Αγρίνιο, ένα στον Ξάνθη. Αν συνυπολογίσεις και τις μεταγραφές ο καλύτερος Έλληνας προπονητής τον έβαλε φυλακή τον Αλαφούζο. Στραματσόνι Νο2.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Το θέμα μας δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι η ΑΕΚ. Τι μέλλει γενέσθαι; Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο, όπως έχει πει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Τη Τρίτη είναι το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Ουσιαστικά αδιάφοροι οι Ολλανδοί. Περασμένοι είναι στους «16». Για να αρχίσει να μπερδεύεται ο όμιλος θα πρέπει να κάνει διπλό η Μπενφίκα στο Μόναχο. Για το πρωτάθλημα, έχει δύο στο ΟΑΚΑ με Ξάνθη και Λαμία. Εύκολα. Στο ποδόσφαιρο όμως, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Υπάρχουν καλές και κακές ομάδες. Θα γυρίσουν το φύλλο στην ΑΕΚ οι μικροί, που είπε ο διοικητικός ηγέτης, ότι θα παίζουνε από δω και πέρα; Ο Σβάρνας, ο Γούσης κι ο Γιανούτσος; Και θα τους βλέπουνε από την εξέδρα ο Λαμπροπουλος ο Σιμόες κι ο Μπακασέτας; Θα περιμένουμε να το δούμε.

Στη μουσική επιλογή, Les Paul-Walking and Whisting Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ