Οι μάχες που κρίνουν τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό

Οι μάχες που κρίνουν τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει σε λιγότερο από ενάμιση μήνα τρεις ομάδες που έχουν βλέψεις για Ευρώπη και πάει σε δύο δύσκολες έδρες.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει τον Απόλλωνα. Είχε τρία ντέρμπι χωρίς νίκη και παρά το γεγονός ότι στα δύο απ’ αυτά έμεινε όρθιος, η νίκη είναι αυτή που μετράει για μία μεγάλη ομάδα.
Κόντρα στον ουραγό περιθώρια δεν υπήρχαν. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη όχι μόνο νίκησαν, αλλά είχαν περισσότερα κέρδη απ’ όσα συνήθως προσφέρουν αυτά τα ματς σε μία μεγάλη ομάδα. Η καλή εμφάνιση με επιθετικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, τα πέντε γκολ και φυσικά η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» το ματς, αφήνουν αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το 1-0 και το 5-1 φυσικά τρεις βαθμούς δίνουν.

Ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν κρύβει ότι ανησυχεί πως η νίκη με αυτό το ευρύ σκορ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη νεανική του ομάδα. Δεν έχει άδικο να ανησυχεί. Έχουμε πολλά παραδείγματα ανώμαλης προσγείωσης έπειτα από νίκες. Επί μεγάλων αντιπάλων, ή με μεγάλο σε έκταση σκορ. Αλλά ο ίδιος έως τώρα έχει αποδείξει ότι προετοιμάζει σωστά τους ποδοσφαιριστές του κα στο πνευματικό κομμάτι, εκτός από το τακτικό.

Το θέμα, επίσης, είναι ότι δεν τον… παίρνει τον Παναθηναϊκό να χαλαρώσει. Ο Δώνης δήλωσε την Κυριακή σε αθλητική εκπομπή ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τον τίτλο και ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει ικανότητες να τον κοντράρει. Βαθμολογικά, το «τριφύλλι» θα είχε περισσότερες αν δεν υπήρχε το -6. Στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 31 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 24 και ο Ολυμπιακός 23… Ποιοτικά σίγουρα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τις άλλες δύο ομάδες. Δεν υπάρχει επίσης το βάθος στο ρόστερ. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια φανέλα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως φάνηκε στο Φάληρο ή με την ΑΕΚ εντός.

Το σίγουρο είναι ότι 1-2 νίκες δεν λένε τίποτα για τον Παναθηναϊκό. Ούτε τελειώνει η χρονιά. Το αντίθετο. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ. Οι «πράσινοι» σε έναν μήνα και κάτι μέρες θα κληθεί να δώσει πέντε ματς, τα τρία εκτός έδρας. Εκ των οποίων τα δύο είναι με Άρη και Ξάνθη. Ομάδες με τις οποίες ισοβαθμεί και φυσικά –ειδικά οι Θεσσαλονικείς- έχουν βλέψεις για Ευρώπη. Το τρίτο παιχνίδι είναι με τον δεύτερο Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και τα άλλα δύο στις δύσκολες έδρες του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού. Το έχουμε αναφέρει ξανά. Όσο και να λείπει η ποιότητα από τους Κρητικούς, δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις στην έδρα τους, ειδικά τώρα που καίγονται για βαθμούς, ώστε να αποφύγουν την παραμονή. Για τν Παναιτωλικό δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Πάλεψε στην Τούμπα μέχρι το τέλος και νίκησε την ΑΕΚ…

Αυτοί οι αγώνες θα κρίνουν σε ένα μεγάλο βαθμό τη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός με θετικά αποτελέσματα μπορεί να θέσει νοκ άουτ τους έτερους διεκδικητές ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Την Ξάνθη για παράδειγμα, θα την έχει νικήσει δύο φορές, ενώ τον Άρη τον έχει εντός στον δεύτερο γύρο. Το ματς της ερχόμενης Κυριακής είναι ο πρώτος τελικός και δεν πιστεύω ότι υπάρχει παίκτης που σκέφτεται «νικήσαμε τον Απόλλωνα 5-1». Οι Θεσσαλονικείς έπειτα από την τρομερή ανατροπή στο Ηράκλειο θα έχουν ενθουσιασμό, ενώ μεσοεπιθετικά διαθέτουν και ποιότητα. Κι έχουν έναν νέο τεχνικό, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς της νέας του ομάδας. Να υπενθυμίσουμε, παράλληλα, ότι το «τριφύλλι» τα βρήκε σκούρα με τον Παντελίδη, στο ματς της Τρίπολης.

Με την αυγή του νέου έτους ο Παναθηναϊκός θα έχει μία ένδειξη για το που μπορεί να στοχεύει. Σε μία απλή είσοδο στην πεντάδα ή και κάτι περισσότερο; Γιατί να μην ελπίζει ακόμα και στη δεύτερη θέση, αν σ’ αυτά τα πέντε ματς συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς (εδώ φαίνεται πόση ζημιά έχει προκληθεί με το -6); Οι παίκτες του, όπως και να έχει, απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, έχουν άγνοια κινδύνου και οι νίκες τους ταϊζουν με αυτοπεποίθηση. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει αν δεν έρθουν αποτελέσματα στα συγκεκριμένα παιχνίδια και το πώς θα το διαχειριστεί ο Δώνης και η ομάδα συνολικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ