Ο πολύτιμος Χατζηγιοβάνης και το όνειρο του Δώνη

Ο πολύτιμος Χατζηγιοβάνης και το όνειρο του Δώνη

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης εξακολουθεί να ξεχωρίζει, να ωριμάζει, να εξελίσσεται και να κάνει τους αντίπαλους αμυντικούς να βλέπουν... εφιάλτες.

Είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί που κατέγραψε εδώ στο to10.gr ο Γιώργος Σακελλαρίου σχετικά με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και το πόσο πολύτιμος είναι για την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Στα 10 από τα 20 γκολ της ομάδας έχει συμμετοχή ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος παίζει πλέον πιο ώριμα από ποτέ. Έχει φτάσει το παιχνίδι του σε τέτοιο επίπεδο, που υπάρχουν στιγμές που φαίνεται όλη η ομάδα να ψάχνει αυτόν.

Υπάρχουν στοιχεία στο παιχνίδι του που ο Χατζηγιοβάνης τα έχει τελειοποιήσει. Όπως η ευκολία με την οποία πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και αναγκάζει τους αμυντικούς να βλέπουν… εφιάλτες. Όταν ο Χατζηγιοβάνης βάλει την μπάλα μπροστά, τότε για τον αντίπαλο τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Όπως έγινε στο ματς με τον Απόλλωνα με… θύμα τον Κύργια, στη φάση του πρώτου γκολ. Δύο προσποιήσεις, ο αμυντικός του Απόλλωνα… παράτησε τη φάση, ο Χατζη σέντραρε και ο Μακέντα σκόραρε.

Η ταχύτητα στη σκέψη του νεαρού είναι αυτή που του δίνει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Ξέρει τι θέλει να κάνει πριν η μπάλα φτάσει σ’ αυτόν. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός πως δεν εκβιάζει καταστάσεις, δεν παίρνει ρίσκα παρά την ελευθερία κινήσεων που του έχει δώσει ο Δώνης, δεν δείχνει να κουβαλά πλέον όλα εκείνα που μέχρι πέρσι σου έδιναν την εντύπωση πως παρά τα προσόντα του κινδυνεύει να μείνει ένα αιώνιο ταλέντο.

Ο περσινός Χατζηγιοβάνης έπαιζε πρώτα για τον εαυτό του, ήθελε πρώτα να ικανοποιήσει τον αγωνιστικό του εγωισμό και να δείξει στην εξέδρα πόση μπάλα ξέρει και μετά για την ομάδα. Ο φετινός παίζει μόνο και πάντα για την ομάδα. Γι’ αυτό και τα νούμερά του είναι εξαιρετικά. Διότι όταν παίζεις για το σύνολο, φαίνεσαι και είσαι καλύτερος κι εσύ ο ίδιος.

Ο Χατζηγιοβάνης είχε ανάγκη την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις μετά από τη μέτρια παρουσία του στα ντέρμπι. Κυρίως σε αυτά με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Χρειαζόταν τόνωση ψυχολογίας, χρειαζόταν μια… ένεση αυτοπεποίθησης. Απέναντι στον Απόλλωνα έβγαλε και πάλι πολύ μεγάλο μέρος του ταλέντου του, που στα χέρια του Δώνη εξελίσσεται όλο και περισσότερο.

Είναι ένα από τα παιδιά που «ακουμπάει» ο Παναθηναϊκός για το μέλλον του και για το μεγάλο όνειρο του Δώνη. Να φτιάξει μια ομάδα που να διεκδικεί τίτλους, έχοντας μια βάση 15 Ελλήνων παικτών και μερικών αξιόλογων ξένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ