Η ΑΕΚ τι κέρδισε;

Η ΑΕΚ τι κέρδισε;

«Εφυγαν» Σιμόες, Λαμπρόπουλος και Μπακασέτας από τέλη Νοεμβρίου πριν το ΑΕΚ-Αγιαξ και τα κέρδη ποια είναι ακριβώς;

Στις 18 Ιανουαρίου του 2017 από μία ήττα στο Αγρίνιο είχε «τελειώσει» το «ανέκδοτο» που λεγόταν «προπονητής Μοράις». Ευτυχώς πολύ νωρίς, αλλά με βαρύ «τίμημα». Ακολούθησε η έλευση του πρωταθληματικού Μανόλο. Σε λιγότερο από δύο χρόνια η ΑΕΚ ως Πρωταθλήτρια πια, πάτησε ξανά το χορτάρι του Αγρινίου και ο Δέλλας την… τιμώρησε.

Για κάθε λάθος της. Και μπορεί να μην έφυγε ο Μαρίνος Ουζουνίδης (τώρα), αλλά μετά από αυτό το ματς «τελείωσαν» τρεις βασικοί παίκτες της, ο Σιμόες, ο Λαμπρόπουλος και ο Μπακασέτας. Αλλά κάτι μου λέει ότι αργά η γρήγορα τον ίδιο δρόμο θα πάρει και ο ίδιος Ουζουνίδης. Τον λόγο και το γιατί τον ξέρει ο ίδιος. Διότι μετά το Αγρίνιο δεν συμπεριφέρθηκε ως προπονητής και απλά απο-δέχθηκε τις αποφάσεις…

Οπως μάλλον έκανε από το καλοκαίρι και μετά, δίχως να απαιτήσει αυτά που ήθελε για να φτιάξει αυτό που περίμεναν όλοι. Μνημείο θα μείνει η δήλωση του την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών ότι θα περιμένει να γίνουν 1-2 μεταγραφές μέχρι τις 20:00 και μετά από λίγες ώρες δεν έγινε τίποτα. Απολύτως τίποτα.

Ο Μελισσανίδης «τελείωσε» τους τρεις, έδιωξε τον Αϊντάρεβιτς οριστικά, μίλησε άσχημα σε Λιβάγια-Μπάρκα. Ολα αυτά λίγο πριν το ΑΕΚ-Αγιαξ, το κρίσιμο ματς… τελευταία ζαριά της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά το μηδέν σε 4 ματς.

Εξω από την ομάδα ο βασικός στόπερ, έξω ο βασικός κόφτης της, έξω ο πιο σταθερός ακραίος της. Τι κέρδισε η ΑΕΚ από αυτό τέλη Νοεμβρίου; Θα το δούμε πιο μετά, αλλά τώρα τίποτε. Απολύτως τίποτε. Αγωνιστικά η ΑΕΚ «ξεδοντιάζεται» μέχρι και τον Γενάρη. Εξωαγωνιστικά το κλίμα έγινε πιο χειρότερο από ποτέ. Η σχέση παικτών με προπονητή… χειροτέρεψε και δεν ξέρω αν βρεθεί να παίξει κάποιος για αυτόν μετά από αυτά που έπαθαν Μπακασέτας-Λαμπρόπουλος που είχαν βάλει πλάτη.

Η σχέση παικτών-διοίκησης έχει πλέον… πάγο. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να προβλέψω πως μπορεί να εξελιχθεί. Η σχέση Ουζουνίδη-διοίκησης βρίσκεται στο… όριο. Αν δεν έχει καλή εικόνα η ΑΕΚ με Αγιαξ και δεν πάρει ούτε βαθμό και δεν κερδίσει την Ξάνθη δεν ξέρω πως μπορεί να συνεχιστεί.

Ο Ουζουνίδης θεωρώ ότι με την στάση του στην απόφαση Μελισσανίδη… έκανε κακό στον εαυτό του. Κυριολεκτικά. Ισως τώρα να μην το κατάλαβε. Θα το καταλάβει αργότερα. Θα είναι αργά τότε, αλλά θα το αναλύσουμε τότε.

Μέχρι τότε, η ΑΕΚ θα μπει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Αγιαξ και θα κάνει τον σταυρό της… Να είναι καλά όσοι παίξουν, να μην χρειαστούν πολλές λύσεις διότι μειώθηκαν οι επιλογές πια και να μην πιάσει το παιχνίδι του ο Αγιαξ.

Η ΑΕΚ είναι ένα κλαμπ στο οποίο μετρούν τα πάντα. Αυτό που δεν ισχύει για άλλα. Μετρά ο τρόπος, η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας, το ήθος. Ο κόσμος παίζει μπάλα πολύ με το συναίσθημα, για αυτό και φαινόταν πάντα διαφορετικός στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εκεί… χτύπησαν άσχημα όλα αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ