Γενναίες αποφάσεις

Γενναίες αποφάσεις

Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δουν κατάματα την αλήθεια και να ξανακοιτάξουν το ρόστερ τους.

Έχουμε διανύσει ήδη εννέα αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα και στον Παναθηναϊκό έχουν πλέον καταλήξει για την δυναμικότητα της ομάδας.

Τα πράγματα είναι δεδομένα και έχουν την εξήγησή τους. Το ρόστερ συγκροτήθηκε το καλοκαίρι μέσα σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο, το οποίο καθορίστηκε από τη διοίκηση με βάση τις αντοχές της στην ελληνική πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να επενδύσει στην ποσότητα, μια και η ποιότητα με το υφιστάμενο οικονομικό στάτους ήταν δύσκολο να προσεγγιστεί.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να μείνει ο Λεκαβίτσιους, τον οποίο ο προπονητής δεσμεύθηκε πως θα κάνει καλύτερο, έμεινε ο Παππάς και δεν αποκτήθηκε ο Κοπόνεν, ο Τόμας κι όχι ο Οκάρο Ουάιτ.

Στα.. αφιλόξενα παρκέ της Ευρωλίγκας (κυρίως σε αυτά) αποδεικνύεται πως απαιτούνται παίκτες με προσωπικότητα, εμπειρία, ποιότητα για να ανταποκριθούν. Δεν παίζουν μόνο οι δικοί μας. Παίζουν και οι άλλοι…

Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δουν κατάματα το πρόβλημα και να ξανακοιτάξουν το ρόστερ τους. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Κακό είναι να «οχυρώνεσαι» πίσω από αυτό, να μοιράζεις ευθύνες, να μην το διορθώνεις και να σε συνεχίζει το λάθος να σε πηγαίνει πίσω.

Ο «αδύναμος κρίκος» για πολλούς λόγους είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Οι διάσπαρτες εμφανίσεις κόντρα στον Ολυμπιακό, δίνουν την πρόσκαιρη χαρά για νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, αλλά μακροπρόθεσμα το πρόβλημα παραμένει.

Κι αυτό έχει να κάνει με την «προστασία» του Καλάθη. Ο Λιθουανός ουσιαστικά λειτουργεί ως μπακ απ του ελληνοαμερικανού. Όταν αυτός δεν είναι καλά ή χρειάζεται ανάσες να μπαίνει δηλαδή στα… παπούτσια του. Το κάνει; Όχι.

Υπάρχουν παιχνίδια που ο Καλάθης δεν προλαβαίνει να… σκουπίσει τον ιδρώτα του, να πιεί νερό και να πάρει δυο ανάσες και ξαναγυρνάει άρον-άρον στο ματς γιατί ο «Λέκα» τα έκανε ρόιδο. Δεν συμβαίνει και μάλιστα συχνά; Συμβαίνει.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία πρέπει να ξαναδούν το ρόστερ και να προχωρήσουν σε αλλαγή. Να μην τους ξεγελούν οι σκόρπιες εμφανίσεις. Στο Μόναχο, στη Βιτόρια, στην Πόλη ασφαλώς δεν ήταν μόνο αυτός το πρόβλημα.

Δεν μπόρεσε όμως να αλλάξει και το ρυθμό, να παρέμβει στο ματς, να κρατήσει την ομάδα όρθια. Να δώσει στον Καλάθη ένα στήριγμα. Ο Νικ δεν υπέγραψε μαζί με την ανανέωση του συμβολαίου του, πως θα ξανακάνει ίδια ή καλύτερη με πέρσι σεζόν.

Μπορεί να παίξει καλύτερα. Δεν το ξέρει κανείς ακόμα. Παίρνει 2,2 εκ το χρόνο. Προφανώς και πρέπει να είναι ο ηγέτης και το ξέρει. Μόνος του όμως δεν γίνεται ξανά.

Φρέσκα πόδια, προσωπικότητα, δημιουργία και εύκολο σκορ είναι εκείνα που λείπουν από το μπακ απ του αρχηγού και ο «Λέκα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετός να τα προσφέρει με αξιοπιστία.

Γενναίες αποφάσεις χρειάζονται. Κανένα ρόστερ δεν είναι τέλειο το καλοκαίρι. Φαντάζει στο χαρτί, δεν είναι. Αποδεικνύεται στο τέλος της σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ