Ευκαιρία να ανασάνει ο Γιώργος

Ευκαιρία να ανασάνει ο Γιώργος

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έχει τραβήξει ήδη τεράστιο «κουπί» στην Ευρωλίγκα στις 9 αγωνιστικές που έχει λάβει μέρος στην διοργάνωση.

Η αρχή έγινε στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να αφήσει εκτός 12άδας των Γιώργο Πρίντεζη για να τον ξεκουράσει και να του δώσει τις απαραίτητες ανάσες. Εξάλλου από την αρχή της σεζόν έχουμε πει ότι κάτι τέτοια παιχνίδι στο ΣΕΦ θα έχουν χαρακτήρα ισχυρού ροτέισον, με τα βασικά χαρτιά να ξεκουράζονται και να γεμίζουν μπαταρίες.

Ο Πρίντεζης παίζει ασταμάτητα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Πρώτος ποιος είναι; Ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος.

Σε αυτά τα 9 παιχνίδια που έχουν γίνει στην διοργάνωση, ο Αμερικανός γκαρντ έχε αγωνιστεί 237 λεπτά, με τον Πρίντεζη να έχει 233 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Αυτό μεταφράζεται αυτόματα με τον Γκος να έχει 26:20 κατά μέσο όρο σε αυτά τα 9 ματς, με τον Πρι να ακολουθεί με 25:54 ανά παιχνίδι.

Πιστεύετε ότι οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού είναι πολύ ώρα στο παρκέ; Τι να πουν οι Μάικ Τζέιμς και Βλαντιμίρ Μίτσοφ που είναι στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας της Ευρωλίγκας; Τι να πει ο Αλεξέι Σβεντ, οποίος με ένα ματς λιγότερο έχει 263 λεπτά στο παρκέ;

Δείτε τους 20 πιο… χρησιμοποιημένους παίκτες της Ευρωλίγκας μέχρι στιγμής…

Όπως παρατηρείτε και μόνοι σας, δεν είναι μόνο ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού που περνάει πολύ ώρα στο παρκέ. Οντας στην 11η θέση της συγκεκριμένης λίστας, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες, ο Πρίντεζη φθείρετε περισσότερο. Με τον τρόπο που αγωνίζεται αλλά και την θέση στη οποία παίζει, αλλά και τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του από τον Ολυμπιακό, ο υπαρχηγός αγωνίζεται στα… κόκκινα και πρέπει πλέον να κατεβάσει ρυθμούς.

Ο ΛΕΝΤΕΙ, Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΑ

Το γεγονός ότι υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα ελέω τω παραθύρων της FIBA του δίνουν και την άνεση να… παρατείνει την ξεκούρασή του. Να αποφορτιστεί πλήρως και να επαναφέρει στην κανονική του θέση τον διακόπτη της έντασής και της ενέργειάς του.

Ακολουθεί η αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ την Παρασκευή. Πρόκειται για ένα ματς που μόνο εύκολο δεν είναι, παρότι οι Μαυροβούνιοι είναι από τις ανίσχυρες ομάδες της διοργάνωσης. Όπως και να έχει, αναλόγως με την έκβασή της, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα αποφασίσει και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Ζακ ΛεΝτέι βοηθάει και με το παραπάνω στο «4» αυτό το διάστημα. Είναι από τους αθλητές που δίνουν λύση στην επίθεση με το πολυεπίπεδο παιχνίδι του, παρότι ο Μπλατ τον υπολογίζει περισσότερο ως σέντερ. Ταυτόχρονα ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ικανός να καλύψει το κενό του υπαρχηγού του, ενώ στην ομάδα επέστρεψε και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Το μοναδικό ζητούμενο είναι το πώς θα χωρέσει στην 12άδα του Ολυμπιακού. Θα μείνει εκτός ο Μπόγρης; Θα παίξει στη θέση του Βεζένκοφ; Θα.. φαγωθεί κάποιο «3άρι»; Ο Μπλατ έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την αποστολή της κάθε αναμέτρησης, με το ροστερ του Ολυμπιακού να είναι πιο γεμάτο από ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ