Ο ΠΑΟΚ ψάχνει άλλο ένα μικρό θαύμα στο Λονδίνο

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει άλλο ένα μικρό θαύμα στο Λονδίνο

Ο Δικέφαλος θα παλέψει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League δεν εξαρτάται αποκλειστικά στα δικά του αποτελέσματα. Αυτό το ξέραμε μετά τις δύο σερί ήττες από τη Βίντι. Εκεί απώλεσε το πλεονέκτημα που του είχε δώσει το διπλό με 4-1 μέσα στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Πλέον ο Δικέφαλος μπορεί να κάνει 2Χ2 νίκες στα ματς που του μένουν, κερδίζοντας ακόμη και την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, αλλά να αποκλειστεί αν η Βίντι κάνει μία νίκη σε ένα από τα δύο δικά της ματς. Στους Ούγγρους μπορεί να αρκεί ακόμη και μια ισοπαλία στο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία για να προκριθούν, αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει μέσα στο Λονδίνο.

Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι περισσότερο από το να κερδίσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο Λονδίνο την Τσέλσι τον ενδιαφέρει να χάσει η Βίντι από την ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ!

Ένα διόλου απίθανο σενάριο πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ είναι να χάσει από την Τσέλσι στην Αγγλία, να χάσει και η Βίντι από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει ο Δικέφαλος τους Λευκορώσους στην Τούμπα (ίσως χρειαστεί και με πάνω από ένα γκολ διαφορά) και η Βίντι να χάσει από τους Άγγλους στη Βουδαπέστη, οπότε να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς (ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι θα έχουν όλοι από δύο νίκες, όλες στα μεταξύ τους ματς) και ο ΠΑΟΚ να προκριθεί με καλύτερη διαφορά τερμάτων!

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν έχοντας κάνει μόνος του τη ζωή του πιο δύσκολη με τις δύο ήττες από τη Βίντι.

Εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι το ματς με την Τσέλσι στο Λονδίνο θα είναι το πιο δύσκολο για τον Δικέφαλο σε αυτόν τον όμιλο. Οι «Μπλε» είναι ομάδα τοπ επιπέδου, συγκαταλέγονται μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία περίπου 15 χρόνια και σύμφωνα με τους «μπουκ» είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Europa League.

Η Τσέλσι προέρχεται από την πρώτη ήττα της φετινής χρονιά (ήταν αήττητη έως τώρα!) καθώς έχασε με 3-1 από την Τότεναμ, αλλά το πληγωμένο θηρίο είναι συνήθως πιο επικίνδυνο. Εκτός αν μπορέσει ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί τη «ζαλάδα» της Τσέλσι από την πρώτη ήττα της και την αγωνιστική κάμψη που φαίνεται ότι ίσως βρίσκεται και την κτυπήσει στις αδυναμίες της, καθώς μπορεί να παίξει να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς. Όχι ότι οι ρεζέρβες της Τσέλσι δεν είναι τοπ επιπέδου! Απλά μπορεί αν τους λείπει αγωνιστικός ρυθμός…

Ο Δικέφαλος για να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πρέπει να κάνει ένα άψογο τακτικά παιχνίδι, χωρίς λάθη στο οποίο θα εκμεταλλευτεί κάθε λάθος της Τσέλσι και κάθε σημάδι πιθανής υπεροψίας.

Στο πρώτο ματς της Τούμπας, η αγωνιστική κυριαρχία της Τσέλσι ήταν αδιαμφισβήτητη και το γεγονός ότι το σκορ έμεινε μόνο στο 1-0 υπέρ των Άγγλων οφείλονταν στην αστοχία τους και στην καλή μέρα του Πασχαλάκη. Αλλά από τη στιγμή που το 1-0 έμεινε έως το τέλος, στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε όσο μπορούσε για να ισοφαρίσει και παρότι δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία άφησε την αίσθηση ότι ίσως μπορούσε να τσιμπήσει έστω έναν βαθμό σε ένα ματς που ο αντίπαλος ήταν εμφανώς ανώτερος. Ίσως να φοβήθηκε και ο Δικέφαλος το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη περισσότερο από όσο έπρεπε…

Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή παράδοση στο Λονδίνο (στο… «εξοχικό» όπως λέει ο κόσμος χαριτολογώντας…) καθώς το 1997 πήρε 1-1 από την Άρσεναλ και την απέκλεισε (με το γκολ του Βρύζα στο «Έπος» του Χάιμπουρι) και το 2011 κέρδισε την Τότεναμ με 2-1 (χωρίς Λίνο και Βιεϊρίνια μάλιστα!) και επίσης απέκλεισε τους Άγγλους.

Στο Λονδίνο βρέθηκε και το καλοκαίρι του 2014 και ούτε τότε έχασε, καθώς κέρδισε σε φιλικό προετοιμασίας την QPR με 1-0!

Επίσης ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 10 χρόνια έχει να επιδείξει θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας στην Ευρώπη απέναντι σε τοπ ομάδες με νίκες στις έδρες των Τότεναμ, Ντόρτμουντ, Φιορεντίνα και Βασιλεία και ισοπαλίες με Άγιαξ (δύο φορές), Φενέρμπαχτσε (πρόκριση), Μπριζ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρουμπίν Καζάν, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα.

Κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να κάνει μια αγωνιστική υπέρβαση για να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Τσέλσι, αλλά όλοι στην ομάδα πιστεύουν στο «θαύμα» και θα παλέψουν γι’ αυτό. Μπορεί οι Άγγλοι να είναι και λίγο πιο χαλαροί όντας βαθμολογικά αδιάφοροι καθώς έχουν ήδη προκριθεί και αν συμβεί αυτό ο Δικέφαλος θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ