Το «κλειδί» είναι ο ρυθμός

Το «κλειδί» είναι ο ρυθμός

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει δύσκολα στην Μπέτις και να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, με τον Μαρτίνς να δίνει μεγάλο βάρος στο τέμπο της ομάδας του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού θα κρίνει πολλά και ο τεχνικός των πειραιωτών έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Σεβίλλη εκεί που αύριο βράδυ θα κοντραριστεί με την Μπέτις για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους αν και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η πρόκριση για την ομάδα του λιμανιού θα κριθεί στο ματς με την Μίλαν ότι κι αν γίνει στην αυριανή αναμέτρηση στην Ανδαλουσία.

Ο Ολυμπιακός βέβαια πάει στην Σεβίλλη με στόχο να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και αν καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο του θα είναι μεγάλη υπόθεση. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι η Μπέτις είναι μια πολύ καλή ομάδα με έφεση στην κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα με δυνατότητα να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Γι’ αυτό και ο 48χρονος τεχνικός των πειραιωτών δίνει πολύ μεγάλη βάση στον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Πορτογάλος κόουτς θέλει να ελέγξουν τον ρυθμό οι ερυθρόλευκοι και γι’ αυτό τον λόγο επισήμανε στους παίκτες του πως πρέπει να κρατήσουν μπάλα, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Μαρτίνς ζήτησε επίσης από τους παίκτες του να έχουν σωστές αποστάσεις και να είναι κοντά οι γραμμές για να μην βρουν διαδρόμους οι παίκτες της Μπέτις. Ένα στοιχείο που επίσης θεωρεί πολύ σημαντικό ο προπονητής των ερυθρόλευκων έχει να κάνει με την  δράση των ακραίων μεσοεπιθετικών της ισπανικής ομάδας.

Γι’ αυτό άλλωστε κι έχει επισημάνει ότι οι εξτρέμ του Ολυμπιακού θα πρέπει να δίνουν βοήθειες στους μπακ, ώστε να μην μπορέσει η ισπανική ομάδα να προκαλέσει «ρήγματα» στην άμυνα των πειραιωτών από τα δύο «φτερά».

Οι πειραιώτες ξέρουν πολύ καλά από την άλλη πλευρά πως η αμυντική γραμμή της Μπέτις έχει «τρωτά» σημεία και ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να βγάζει κόντρες στην «πλάτη» της άμυνας των Ανδαλουσιάνων. Και δεν χωρά αμφιβολία πως Ναουέλ και Ποντένσε πρέπει να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολη και καλό θα είναι να μην ξεχνά κανείς το πόσο καλή εικόνα είχε η Μπέτις στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, αν και σ’ εκείνο το ματς οι ερυθρόλευκοι είχαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Άλλο παιχνίδι εκείνο άλλο το αυριανό ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο του απέναντι στους Ανδαλουσιάνους. Δεν θα είναι φυσικά εύκολο αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει πως μπορούν και πηγαίνουν στην Ισπανία για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ