Τόσο άρρωστη που δεν την πιάνουν ούτε τα «ηλεκτροσόκ»

Τόσο άρρωστη που δεν την πιάνουν ούτε τα «ηλεκτροσόκ»

Η ΑΕΚ παραπαίει αγωνιστικά με το κλίμα να είναι το χειρότερο της 5ετίας σε όλα τα επίπεδα. Τόσο μαύρο. Τόσο έντονο. Τόσο άρρωστο.

Δεν θυμάμαι άλλη περίοδο στην τελευταία πενταετία που το κλίμα στην ΑΕΚ να είναι σε όλα τα επίπεδα έτσι. Τόσο μαύρο. Τόσο έντονο. Τόσο άρρωστο. Η ομάδα αγωνιστικά να παραπαίει, έχοντας ξεχάσει τι θα πει νίκη. Ο κόσμος της είτε να μην την υπολογίζει και να πηγαίνει στο γήπεδο με μόνη έγνοια το πώς θα «περιποιηθεί» τους αντιπάλους, η διοίκηση να βάζει το «εγώ» μπροστά από το «εμείς» , οι παίκτες να λειτουργούν σαν σχολιαρόπαιδα. Η ΑΕΚ δείχνει αυτή τη στιγμή τόσο άρρωστη, που δεν την πιάνουν ούτε τα «ηλεκτροσόκ».

Τέτοιο ήταν το «τέλειωμα» των Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλου που προσωπικά δεν το αντιμετώπισα όπως οι περισσότεροι. Το timing, ίσως και ο τρόπος αυτής της απόφασης να ήταν λάθος, όμως το σκεπτικό δεν με βρίσκει αντίθετο. Άσχετα αν έγινε με λάθος τρόπο. Όμως ούτε αυτό απέδωσε.

Η ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ έδειξε το ίδιο, απογοητευτικό πρόσωπο που βλέπουμε τελευταία. Το ότι το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι την ανοησία του Λιβάγια δεν λέει κάτι, αφού η εικόνα της στο γήπεδο μόνο καλή δεν ήταν. Η Ένωση έπαιξε με ένα φουλ αμυντικό πλάνο με ξεκάθαρο στόχο να πάρει τον πρώτο βαθμό της στον όμιλο. Δεν πιστεύω πως θα τα κατάφερνε όμως ακόμα κι αν δεν ερχόταν η αποβολή.

Οι Κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν έστω και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και ο Άγιαξ αργά ή γρήγορα θα το έβρισκε πιστεύω το γκολ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρότι έχει τη στήριξη της διοίκησης δείχνει να χάνει τον έλεγχο. Οι αγωνιστικές του αποφάσεις αλλά και οι τοποθετήσεις του το τελευταίο διάστημα είναι σαφέστατα επηρεασμένες από την πίεση που νιώθει. Την οποία δυσκολεύεται να διαχειριστεί.

Η επιλογή του 3-5-2 χθες, χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί σε προπόνηση, η επιμονή της χρησιμοποίησης του Μάνταλου, ο παραγκωνισμός του με διαφορά ποιοτικότερου παίκτη της ομάδας (Μπογέ) και γενικώς οι επιλογές του, καταδεικνύουν έναν προπονητή που αρχίζει να χάνει τον έλεγχο. Και δεν βλέπω πως θα μπορέσει να τον ανακτήσει ξανά.

Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει κατορθώσει να πάρει ένα αποτέλεσμα με την επιστροφή της στη δράση που θα της επιτρέψει να σηκώσει κεφάλι, αλλά έχει βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά στην κρίση. Που επαναλαμβάνω δείχνει η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Δεν ξέρω πως θα είναι η επόμενη μέρα για την ΑΕΚ και πως θα μπορέσει η ομάδα να βγει και πάλι στο φως. Όπως επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω και τι ακόμα μπορεί να την περιμένει. Μιας και τα έκτροπα που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ μεταξύ των φιλάθλων της Ένωση, τον φασιστοειδών από την Ολλανδία αλλά και των Ελλήνων… φίλων τους, δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Και το μάρμαρο, δυστυχώς, θα το πληρώσει και πάλι η ΑΕΚ. Που δεν ξέρω πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει ακόμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ