Ένα τεστ ποδοσφαιρικής αυτοεκτίμησης

Ένα τεστ ποδοσφαιρικής αυτοεκτίμησης

Η τετράδα αγώνων που κλείνει τον πρώτο γύρο για τον Άρη θα ορίσει το βαθμό δυσκολίας εξόδου στην Ευρώπη

Το σετ αγώνων που θα ορίσει το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα είναι για τον Άρη τα πράγματα στο δεύτερο μισό της σεζόν ως προς την επίτευξη του στόχου της ευρωπαϊκής εξόδου είναι η τελευταία τετράδα στον πρώτο γύρο.

Με πρώτο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην τελευταία ευκαιρία ως τους δρόμου τα μισά για νίκη σε ντέρμπι. Κάτι που οι κιτρινόμαυροι έχουν ανάγκη και για να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους ως ομάδα. Όλοι παραδέχονται την ποιότητα του συνόλου αλλά το πρώτο μεμονωμένο αποτέλεσμα που θα το πιστοποιήσει και μέσα στα αποδυτήρια λείπει.

Ο Ατρόμητος, που θα ακολουθήσει, θα είναι ακόμη ένα πολύ δυνατό τεστ. Για όσους πιστεύουμε ότι ο Άρης στις λεπτομέρειες δεν βρήκε τους βαθμούς για να είναι στη θέση της ομάδας του Περιστερίου, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο πρώτος γύρος θα κλείσει με Παναιτωλικό και Ξάνθη. Η ομάδα του Δέλλα είναι καλύτερη από κάθε άλλη στιγμή στη σεζόν, ήταν καλή στην τελευταία ήττα της στην Τούμπα και αμέσως μετά νίκησε την ΑΕΚ. Δεν πιστεύω ότι θα διεκδικήσει Ευρώπη, αλλά έδειξε ότι είναι ικανή να κάνει ζημιές.

Η Ξάνθη είναι ανταγωνιστική, έχει βλέψεις και θα είναι, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο τελευταίος αντίπαλος στον πρώτο γύρο.

Θα μπορέσει να συνεχίσει με νίκες ο Άρης αξιοποιώντας το μομέντουμ που χτίζει με τις δυο νίκες και με την έξτρα τόνωση που του έδωσε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η τελευταία; Αν το κάνει με αντιπάλους τρεις από το γκρουπ της εξάδας της βαθμολογίας δεν θα βάλει απλά πλώρη για Ευρώπη, αλλά για να δικαιώσει όσους υποστηρίζουμε ότι αυτό το φετινό γκρουπ, έχει μεγάλη δυναμική και ακόμη ούτε το ίδιο δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στη σεζόν. Αυτό το αίσθημα είναι που θα ενισχύσει μια νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενός συνόλου που κρύβει πολλή δουλειά πίσω του, για μένα την περισσότερη έναντι όλων των ελληνικών κλαμπ φέτος, σύμφωνα με την προσαρμοστικότητα του στις συνθήκες των αγώνων του από αγωνιστική σε αγωνιστική και τον πλουραλισμό του στο σκοράρισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ