Ρεαλιστικές ελπίδες μόνο για τους ερυθρόλευκους

Ρεαλιστικές ελπίδες μόνο για τους ερυθρόλευκους

Προτελευταία πράξη για τη φάση των ομίλων του Europa League με τους δύο εκπροσώπους μας να διατηρούν ακόμα ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με βάση την λογική, αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο, μόνο ο Ολυμπιακός έχει ρεαλιστικές ελπίδες. Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται απόψε στη μάχη για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους έχουν απομείνει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι δύο εκπρόσωποι μας στην διοργάνωση, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, διατηρούν ελπίδες.

Πρακτικά μόνο οι ερυθρόλευκοι έχουν την τύχη στα χέρια τους, αφού ότι και να γίνει σήμερα στη Σεβίλλη τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο κόντρα στην μεγάλη Μίλαν.

Από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά πέρα από τα δικά του αποτελέσματα πρέπει να περιμένει και τι θα κάνει η Βίντι στις αναμετρήσεις της με ΜΠΑΤΕ και Τσέλσι. Πάμε να τους δούμε χωριστά.

Πρώτος αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πηγαίνει στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν χωρίς άγχος. Ότι και αν συμβεί στην έδρα της Μπέτις δεν θα παίξει ρόλο για το τι θα θέλει η ελληνική ομάδα στην έκτη αγωνιστική στο Φάληρο στο παιχνίδι με την Μίλαν. Εκεί θα πρέπει να κερδίσει τους Ιταλούς.

Η μόνη περίπτωση για να διαφοροποιηθεί η » αποστολή» των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι της 13ης του Δεκέμβρη θα είναι στο απίθανο σενάριο να κερδίσουν οι ίδιοι τους Ισπανούς και να χάσουν την ίδια ώρα οι Μιλανέζοι από την Ντουντελάνζ στο Σαν Σίρο, όπου τότε θα τους αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς. Αγωνιστικά ο αποψινός είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες που θα μπορούσε να δώσει ο Ολυμπιακός.Τον ρυθμό στα ισπανικά γήπεδα δεν είναι εύκολο να τον ακολουθήσεις. Δεν ξέρω αν οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με όλα τους τα όπλα, μιας και το γεγονός ότι τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων με την αδύναμη Ντουντελάνζ τους δίνει περιθώριο απωλειών στο σημερινό ματς, ή θα επιλέξουν να πάρουν από τώρα την πρόκριση επικρατώντας της ελληνικής ομάδας. Εάν οι δύο ομάδες παίξουν πλήρεις οι Ισπανοί είναι το μεγάλο φαβορί. Μεγάλο ναι, όχι όμως απόλυτο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει τους παίκτες του να βελτιώνονται διαρκώς, να βγάζουν ενέργεια μέχρι το τέλος των αγώνων, να σκοράρουν κιόλας συχνά στις καθυστερήσεις και να αποκτούν πίστη στις δυνατότητες τους. Η πολύ σημαντική νίκη στο Περιστέρι για το ελληνικό πρωτάθλημα αύξησε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων στην ομάδα και των παικτών στους εαυτούς τους κάτι που αν αποτυπωθεί στην Σεβίλλη είναι ικανό να φέρει θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο σοβαρό ερωτηματικό παραμένει η λειψανδρία στη θέση του φορ, που η κάλυψη της αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες.

Σειρά, στην δεύτερη » παρτίδα» αγώνων της αγωνιστικής, παίρνει ο ΠΑΟΚ. Λονδίνο και Τσέλσι είναι από μόνα τους δύο δεδομένα που κάνουν την προσπάθεια για βαθμό, ή βαθμούς, εξαιρετικά δύσκολη. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους. Η τραγική τους εικόνα στα ματς με τη Βίντι τους έχει φέρει ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό. Πλέον δεν έχουν την τύχη στα χέρια τους. Δεν αρκεί να κερδίσουν αυτοί, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τι θα κάνουν οι αντίπαλοι τους.

Η λογική λέει ότι μόνο αν η ΜΠΑΤΕ κόψει τον δρόμο των Ούγγρων θα έχει πιθανότητες η ελληνική ομάδα. Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι το παιχνίδι ΜΠΑΤΕ- Βίντι προηγείται χρονικά είναι καλό ή κακό, όμως το σίγουρο είναι ότι ο Δικέφαλος θα γνωρίζει τι θα χρειάζεται από την αναμέτρηση με την Τσέλσι. Αγωνιστικά παιχνίδια σαν το αποψινό στο Στάμφορντ Μπρίτζ εξαρτώνται αποκλειστικά από τις διαθέσεις, από τις ορέξεις του ισχυρού. Εάν οι γηπεδούχοι θέλουν να βγάλουν απλά την υποχρέωση τότε ο Ρουμάνος και η ομάδα του έχουν πιθανότητες να κλέψουν κάτι. Εάν, όμως, μπουν με σκεπτικό νίκης τότε….αντίο. Η ενδεκάδα που θα παρατάξουν οι Λονδρέζοι δεν παίζει κανένα ρόλο. Σε ομάδες με τόσες ποιοτικές λύσεις καμιά φορά είναι χειρότερο να βρεθείς αντιμέτωπος με τους λεγόμενους αναπληρωματικούς.

Αγωνιστικά τώρα, ξενίζει η απόφαση του Λουτσέσκου να πάρει μαζί του στην αποστολή τους ανέτοιμους Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί. Γιατί; Μα δεν είναι δυνατόν να έχεις πάρει χαλαρά, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα ματς με τη Βίντι και να πηγαίνεις πάση δυνάμει στο Λονδίνο. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι λάθος προγραμματισμός και διαχείριση του ομίλου. Αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι να πάρουν και οι δύο βαθμούς για τον εαυτό τους πρωτίστως, αλλά και για την Ελλάδα δευτερευόντως. Καλή τους επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ