«Θύρα 4», η δούμα στο καθεστώς Ιβάν!

«Θύρα 4», η δούμα στο καθεστώς Ιβάν!

Το τελεσίγραφο αυτό δεν είναι το μοναδικό, που αποστέλλεται από την «Θύρα 4», προς την ποδοσφαιρική ομάδα.

ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ για άλλη μια φορά το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο η «Θύρα 4» των οπαδών του ΠΑΟΚ με το τελεσίγραφο, που έστειλε στην ομάδα της. Να μη γυρίσει στην Θεσσαλονίκη, αν δεν νικήσει στην Ξάνθη! Λες και η ακριτική ομάδα είναι …ο Αιγινιακός, σαν γηπεδούχος, στο Καυτατζόγλειο, για την συγκεκριμένη αγγαρεία του ΠΑΟΚ , στην διοργάνωση του Κυπέλλου…

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ αυτό δεν είναι το μοναδικό, που αποστέλλεται από την «Θύρα 4», προς την ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι μια από τις συνήθειες της. Είναι ένας από τους βασικούς τρόπους λειτουργίας της. Είναι μέσα στην ψυχοσύνθεση της. Είναι αίμα, που κυλάει στις φλέβες της το να απειλεί εκείνους, με τους οποίους διαφωνεί, δεν είναι ευχαριστημένη, απαιτεί κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι αποδίδεται, θέλει νίκες, διακρίσεις, τίτλους, τρόπαια, πραγματικότητα από μήνα Νοέμβριο του «Εμείς πρέπει και θα πάρουμε το πρωτάθλημα»…

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά , από την Θύρα 4», ενώ η μετοχοδιοικητική ηγεσία του ΠΑΟΚ βρίσκεται, κατά τα τελευταία χρόνια, στα χέρια ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Με παρόντα τον Ιβάν Σαββίδη, πλαισιωμένο από ένα γιό, τον Γιώργο, ο οποίος σε καθημερινή βάση ενασχολείται, προβληματίζεται κι εκφράζεται με το εκρηκτικό οπαδικό ταμπεραμέντο του, όμως η «Θύρα 4» δείχνει σαν υπεράνω και από αυτούς! Σαν η δούμα στο καθεστώς του Ιβαν!

ΕΧΕΙ τεράστια σημασία, πως η «Θύρα 4» μπορεί με πλήρη άνεση και κάνει αυτό το «παιχνίδι» κάτω από τη μύτη ολόκληρου Ιβάν! Ενός αφεντικού, με δυναμική προσωπικότητα, ο οποίος δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, τόσο στα επιχειρηματικά του, όσο και στα πολλά μέτωπα, τα οποία έχει ανοίξει στο πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πώς εξηγείται αυτό; Μόνο, αν δεχτούμε, ότι οι οργανωμένοι «ασπρόμαυροι» οπαδοί , μαθημένοι από τους πριν από τον Σαββίδη, οικονομικά ασθενείς προέδρους , έχουν πάρει τον αέρα και του Ιβάν. ΄Η πως το καθεστώς Ιβάν λαϊκίζει .Αλλά και χρησιμοποιεί την «Θύρα 4» για πολιορκητικό κριό, σε θέματα και προς κατευθύνσεις, που δεν θέλει να φανεί κατ΄αρχάς το ίδιο. Οι οργανωμένοι να εκτελέσουν της εκκαθαριστική επιχείρηση , να γίνει η αποψίλωση του εδάφους και μετά να βγει ο «τσάρος» από το Ροστόφ.

Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ, ως προς την κουλτούρα, γνώσεις, φιλοσοφία και αμεροληψία του περί το ποδόσφαιρο, Κώστας Ζουράρις, έχει δώσει το στίγμα του , ως ακραίος αντι-Αθηναϊστής, με την ατάκα του «Το αθηναϊκό ποδοσφαιρικό παρακράτος εν κράτει». Απόπειρα του διανοούμενου-πολιτικού για να δικαιολογήσει τις αποτυχίες του αγαπημένου του ΠΑΟΚ. Αν υποθέσουμε, πως ο Ζουράρις αυτή την φορά δεν είναι δυσνόητος, από την πλειονότητα, αλλά κατανοητός ακόμη και από τους πιο απλοϊκούς φιλάθλους, ότι «Η Αθήνα κάνει κουμάντο και στην Τούμπα-της οποίας το στρατηγείο είναι στη Μικράς Ασίας 1». Τότε ο αρχαιολέκτωρ μπορεί να δημοσιοποιήσει την άποψη του για «το κράτος της Θύρας 4»; Εκτός, αν παραδεχτεί, πως δεν έχει την θέληση , αν όχι και τα κότσια, να τα βάλει με τους τραχείς οργανωμένους, από τη στιγμή, που κάτι τέτοιο δεν αποφασίζει να κάνει ο παντοδύναμος Ιβάν…

ΚΑΤΑ καιρούς από τον «αχανή» χώρο των «εξεδρών» σχεδόν όλων των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ξεφυτρώσει «οπαδικές κυβερνήσεις». Τουλάχιστο εμείς αποκαλούμε «μητέρα όλων των Θυρών» την «13» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Με την δράση της , με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της, στα «πράσινα» κοινά να έχουν φτάσει στο αμήν τον τότε πανίσχυρο ηγέτη…Και με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να σκαρφαλώνει στα κάγκελα και να χώνεται ανάμεσα στους οπαδούς, «για μάχη σώμα με σώμα»! Τελικά ο «καπετάνιος» με σειρά από μεθοδικές ενέργειες του αναχαίτισε την «Θύρα 13», η οποία έκτοτε σπάνια-σπανιότατα έπαιξε ουσιαστικό «αντιπολιτευτικό» ρόλο.

ΜΕΓΑΛΗ παράδοση δημιούργησε η «Ορίτζιναλ 21», κυρίως στα όσα χρόνια είχε για επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, που ικανοποίησε την φιλοδοξία του με το να γίνει πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μετά από αυτό αποσύρθηκε. Η τωρινή ηγεσία της «Ορίτζιναλ 21», η οποία ζει με το όραμα της επιστροφής στο «βασίλειο» της, δηλαδή στην σκεπαστή εξέδρα του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας , διατηρεί διακριτικό ρόλο και με την θετική έννοια συμπαρίσταται στην προσπάθεια της ΠΑΕ. Στα πεπραγμένα της «Ορίτζιναλ» κι εκείνη η απίθανη προσταγή της, προς τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας, μετά από μια οδυνηρή ήττα, να μετακινηθεί, από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, μεμονωμένα…με ταξί και όχι με το πούλμαν της ΠΑΕ.

ΤΕΛΟΣ δύο κουβέντες για την «Θύρα 7». Ένας από τους ζωντανούς μύθους του Ολυμπιακού. Άμεσα συνδεδεμένη με τις χρυσές δεκαετίες της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μια αγκαλιά, όση…ο Σαρωνικός, μέσα στην οποία έχει χωρέσει όλα τα αγωνιστικά τμήματα και ο,τιδήποτε έχει επίσημο «ερυθρόλευκο» χαρακτήρα! Ο παραδοσιακός ηγέτης της, ο Μιχάλης Κουντούρης, ξανά πρόεδρος του Ερασιτέχνη και με καίριο πόστο στην ΠΑΕ, είναι η προσωποποίηση της ευρύτερης αναγνώρισης για το έργο, που πρέπει να επιτελεί και για τον σκοπό, που πρέπει να υπηρετεί η κάθε «Θύρα»- αυτή η μήτρα των «Συνδέσμων οπαδών»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ