Κόουτς μην τα τραβάς, άδικα θα τα ξεριζώσεις!

Κόουτς μην τα τραβάς, άδικα θα τα ξεριζώσεις!

Τις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο τις είχαν οι Ερυθρόλευκοι και «φυσικά» τις έχασαν. Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν χωρίς σέντερ φορ και με τρία αμυντικά χαφ, έφταναν στην περιοχή των γηπεδούχων και από εκεί σε θέση βολής. Μάταια, όμως.

Κάτι θα ξέρει ο Μάρτινς που δεν ξέρουμε εμείς και  αντλεί αισιοδοξία για το ματς-τελικό με την Μίλαν στο Φάληρο. Για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί νίκη με δυο γκολ διαφορά. Να συμφωνήσουμε ότι θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα  κυριαρχήσει επί των Μιλανέζων. Τα δυο γκολ πως θα τα βάλει και κυρίως ποιος θα τα βάλει; Είναι ερωτήματα που έρχονται αυτόματα στο μυαλό.

Το παιχνίδι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ένα πράγμα επιβεβαίωσε. Ότι ποιο εύκολα περνάει βόδι από την τρύπα της βελόνας παρά σκοράρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο για τον αγώνα να σημειώσω ότι οι Σεβιγιάνοι έχασαν στο δεύτερο ημίχρονο κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ. Δεν τα κατάφεραν γιατί είτε τους προλάβαινε ο Σισέ είτε τους σταματούσε ο Σα. Λογικό να έχουν ευκαιρίες από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έβγαιναν συνεχώς μπροστά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Για την ποιότητα της Ρεάλ Μπέτις δεν αμφιβάλλει κανείς. Επιβεβαιώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης. Ποιοτική ομάδα είναι και ο Ολυμπιακός. Τόσο ποιοτική και σωστά στημένη από τον προπονητή της που κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο οι οπαδοί αποδοκίμαζαν τους παίκτες της Μπέτις στο γήπεδο θεωρώντας ότι δεν μπορούν να επιβληθούν στον αντίπαλό τους. Και δεν μπορούσαν.

Ο Ολυμπιακός ισορροπούσε το παιχνίδι και έβγαζε φάσεις που κατά τα συνηθισμένα δεν γίνονταν γκολ. Τις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο τις είχαν οι ερυθρόλευκοι και «φυσικά» τις έχασαν. Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν χωρίς σέντερ φορ και με τρία αμυντικά χαφ, έφταναν στην περιοχή των  γηπεδούχων και από εκεί σε θέση βολής. Μάταια, όμως.

Το ίδιος σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες τελικές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά τι να το κάνεις. Το σκοράρισμα εξακολουθεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Στον Ολυμπιακό έχει ορισμένη σημασία η καλή εμφάνιση και τα καλά λόγια που συγκεντρώνει. Σημασία έχουν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί. Αυτοί δεν συγκεντρώνονται γιατί το γκολ είναι άλυτο πρόβλημα ό,τι κι αν σκεφτεί, ότι κι αν κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στην τελευταία κεφαλιά του Σισέ που η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, τον είδαμε να τραβάει τα μαλλιά του με κίνδυνο να τα ξεριζώσει. Είναι παράλογο κι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής να του καταλογιστούν ευθύνες γιατί η ομάδα του δεν το έχει με το γκολ. Αν η ομάδα δεν έφτανε σε θέση βολής και φλυαρούσε απλά με την μπάλα στα πόδια να τον κατηγορήσεις και να τον στείλεις από εκεί που ήρθε.

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική. Απέναντι στην εξαιρετικά ποιοτική Μπέτις δεν χρειάστηκε να αμυνθεί μαζικά όπως έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ.Καραϊσκάκης». Επαιξε συγκρατημένα στο πρώτο ημίχρονο και φουλ επιθετικά στο δεύτερο. Μπορεί να γίνει κριτική για κάποιες αδράνειες της άμυνας και την επιπολαιότητα του Σισέ στην φάση του πέναλτι αλλά μέχρι εκεί. Αυτή η επίθεση (της Μπέτις) έριξε τέσσερα στην Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νου».

Ο κόουτς άδικα τραβάει τα μαλλιά του με κίνδυνο να τα ξεριζώσει. Υποθέτω πως έχει ήδη δώσει στην διοίκηση να καταλάβει πως για να λυθεί το πρόβλημα θα χρειαστεί ένας σέντερ φορ που θα κάνει την δουλειά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ