Δώνης και παίκτες αξίζουν μία προσπάθεια για την Ευρώπη

Δώνης και παίκτες αξίζουν μία προσπάθεια για την Ευρώπη

Η διοίκηση δείχνει μία συνέπεια στο οικονομικό, αλλά οφείλει να κάνει μία προσπάθεια με την ΟΥΕΦΑ μήπως και γίνει το θαύμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να μην συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει αποδυναμωθεί, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων κι ως εκ τούτου έχει κατρακυλήσει και στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος ξεκίνησε ένα νέο πρότζεκτ, το οποίο τρέχουν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και το «τριφύλλι» παρά τις αδυναμίες του δείχνει ότι έχει τα φόντα εύκολα ή δύσκολα να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα έχουμε όλοι μία σαφή ένδειξη στα επόμενα 4-5 παιχνίδια.
Με τα έως τώρα δεδομένα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί το ερχόμενο καλοκαίρι να παίξει στην Ευρώπη, διότι είναι τιμωρημένος για ένα χρόνο από την ΟΥΕΦΑ, λόγω του γεγονότος ότι δεν τηρούσε τους διακανονισμούς και δεν ήταν συνεπής απέναντι στους πιστωτές. Εδώ και μήνες και με αφορμή την πιθανή έλευση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, διέρρεε η πληροφορία ότι θα γίνει προσπάθεια άρσης της ποινής.

Με ή χωρίς τον Ταϊλανδό, αυτό προϋποθέτει φυσικά να πληρώνονται οι πρώην παίκτες και προπονητές. Να τηρεί ο Παναθηναϊκός τους διακανονισμούς και να παρουσιάζει ένα πλάνο βιωσιμότητας. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάποια προσπάθεια. Η διοίκηση δίνει καθημερινά μάχη για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για να επιδιώξει την άρση του αποκλεισμού.

Εδώ η διοίκηση δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να τακτοποιήσει μέρος των χρεών της για να πάρει την άδεια. Οπότε μοιάζει με θαύμα καταρχάς να πάει να ζητήσει… συγχωροχάρτι από την ΟΥΕΦΑ και έπειτα να το εξασφαλίσει. Ο Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του, όμως, αξίζουν μία κίνηση. Έστω την σκέψη. Ακόμα κι αν η ΠΑΕ συνεχίζει να πληρώνει και εξασφαλίσει υπογραφές σε διακανονισμούς απ’ όλους τους πιστωτές, δεν σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα πάρει πίσω την τιμωρία. Αλλά πρέπει να το παλέψει. Όπως παλεύουν ο 49χρονος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του. Γι’ αυτό το θέμα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν αλλάζει η ποινή, άλλες πως μπορεί να γίνει η ανατροπή εφόσον υπάρχει συνέπεια κι αποφασιστικότητα από τη μία πλευρά και θέληση από την άλλη.

Ο Παναθηναϊκός όσο ελκυστικός κι αν είναι μέχρι τώρα, έχει ανάγκη ως μέγεθος την Ευρώπη. Την έχει ανάγκη ο κόσμος του κι ακόμα περισσότερο αν θέλει κάποιος, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες βελτιώνονται συνεχώς όταν παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Όταν δίνουν αγώνες μεγάλες έντασης, οι νεαροί παίκτες «μεγαλώνουν» πιο γρήγορα. Χτίζουν χαρακτήρα, σκληραγωγούνται. Κόντρα στους καλύτερους, γίνεται κι εσύ καλύτερος. Είναι κρίμα να γνωρίζεις πως ακόμα κι αν πάρει η ομάδα φέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα παίξει ξανά σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης την περίοδο 2020-21. Θα εκτίσει δηλαδή φέτος την ποινή και θα πρέπει του χρόνου να τερματίσει σε υψηλές θέσεις για να δει που θα συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2020. Μοιάζει τόσο μακρινό εκείνο το διάστημα. Κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι τόσο καλομαθημένος στην Ευρώπη, ό,τι κι αν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, που δεν μπορεί να το χωνέψει εύκολα αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ