Κρατάει για τα προσεχώς τον Ζοσέ Σα και το 4-3-3!

Κρατάει για τα προσεχώς τον Ζοσέ Σα και το 4-3-3!

Αυτό που απομένει για τον Ολυμπιακό είναι να εισπράξει τα όσα δείχνει ότι αξίζει στον «τελικό» με την Μίλαν…

Δεν το εισπράττει ο Ολυμπιακός αυτό που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Τις περισσότερες φορές η εικόνα του διαψεύδει το αποτέλεσμα, όμως στην ιστορία μένει πάντα αυτό που γράφει το ταμπλό στο τέλος της διαδρομής του αγώνα.

Αν εξαιρέσουμε δηλαδή το ματς με τον ΟΦΗ όπου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ήταν αγνώριστοι σε όλα τα άλλα τα παιχνίδια παρουσιάστηκαν κατά πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους, όπως για παράδειγμα στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν έφτασαν στη νίκη.

Με την Μπέτις αν και αγωνίστηκαν για μία ώρα χωρίς σέντερ φορ θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στο γκολ με τις φάσεις των Μπουχαλάκη και Φορτούνη, όμως και πάλι δεν βρήκαν δίχτυα. Και πέταξαν στα σκουπίδια την εντυπωσιακή, διπλή απόκρουση του Ζοσέ Σα στο πέναλτι, όταν δέχθηκαν αυτό το «κρύο» γκολ με σουτ από τα όρια της περιοχής.

Ο Μαρτίνς διάβασε καλά το ματς και οι τρεις χαφ που παρέταξε (Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης) έδωσαν ασφάλεια στον Ολυμπιακό, ενώ του επέτρεψαν να κυκλοφορήσει και την μπάλα και να παίξει κι αυτός-να μη μείνει πίσω και να περιμένει, όπως έκανε στο πρώτο ραντεβού με τους Ισπανούς. Αυτό το 4-3-3 με τον Φορτούνη στην κορυφή δούλεψε καλά, παρά το γεγονός ότι οι Ναουέλ και Ποντένσε δεν δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ίσως θα πρέπει να το κρατήσει, ως σχηματισμό, για τα προσεχώς ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ όταν έβαλε τον Γκερέρο και έχασε έναν παίκτη από το κέντρο δεν είχε την ανάλογη δημιουργία στο παιχνίδι του. Πήρε και το ρίσκο με τους Βρουσάι και Νάτχο για την τελευταία ζαριά, αλλά η κεφαλιά του Σισέ έφυγε άουτ.

Τώρα πια ο Ολυμπιακός καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί να νικήσει την Μίλαν με 2-0 και την απάντηση θα την ξέρουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 13ης Δεκέμβρη, στον «τελικό» του Καραϊσκάκη. Προφανώς και δεν είναι εύκολο να … διώξεις τον Γκατούζο από τον πάγκο του, ωστόσο όπως έχουμε δει σε πρόσφατα δημοσιεύματα η Μίλαν την έχει κάνει την… ανίχνευση με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Στο πρώτο ραντεβού στο Μιλάνο οι κόκκινοι έπαιξαν με «πειραματική» ενδεκάδα και βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 έως το 70’ και τώρα θα χρειαστεί να κάνουν την υπέρβαση. Μέχρι στιγμής μας έχουν δείξει ότι διαθέτουν ομάδα με προοπτική, η οποία όπως λέει και ο προπονητής της απέχει ένα «κλικ» από το επιθυμητό επίπεδο.

Σαφώς και μπορεί να πετύχει το στόχο του ο Ολυμπιακός, με την προϋπόθεση να μη στείλει η ΟΥΕΦΑ κανέναν διαιτητή σαν τον… Καράσεφ, γιατί τότε θα πιστέψουμε όλοι μας ότι τις επιλογές και για το Γιουρόπα Λιγκ τις κάνουν ο Περέιρα με τον Τριτσώνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ