Ο Ολυμπιακός βγάζει πίστη για την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός βγάζει πίστη για την πρόκριση

Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ καλά στην έδρα της Μπέτις αλλά δε τους «πήγε» η μπάλα. Η ομάδα του Πειραιά θα τα δώσει όλα στον «τελικό» με την Μίλαν και μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στους ροσονέρι. Έδωσαν μεγάλη μάχη οι παίκτες στην Ισπανία και θα τα δώσουν όλα κι εναντίον των Ιταλών.

Αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στην έδρα της Μπέτις και ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις ενός δύσκολου εκτός έδρας αγώνα. Ενός αγώνα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και όχι Γιουρόπα.

Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες και την δουλειά που κάνουν ότι έδειξαν καλή αγωνιστική εικόνα απέναντι σε μια ισχυρή αντίπαλο. Είναι ένα κέρδος αυτό για τον Ολυμπιακό αν και με την εικόνα που παρουσίασαν οι πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Ανδαλουσία.

Οφείλει πρώτα απ’ όλα να σταθεί κάποιος στις επιλογές που έκανε ο Μαρτίνς και οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές. Η απόφαση του να παίξει με τριάδα στην μεσαία γραμμή βοήθησε την ομάδα του, καθώς ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην Μπέτις να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι ήθελαν να κάνουν αυτό που έχουν μάθει με τις πολλές πάσες αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν τους έδωσαν διαδρόμους.

Ήταν επίσης σωστή η επιλογή να παίξει ο Φορτούνης στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε καλό ματς (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και θα μπορούσε μάλιστα να έχει σκοράρει, αλλά ο αμυντικός της Μπέτις έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Αν μάλιστα ο Ποντένσε έδινε πιο γρήγορα την πάσα στον Φορτούνη σε δύο καλές κόντρα επιθέσεις που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι ίσως ο Ολυμπιακός να έβρισκε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δικαιώθηκε επίσης ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας με την απόφαση του να χρησιμοποιήσει τον Σα, καθώς μετά το ματς στο Περιστέρι που ο Πορτογάλος δεν έδειξε να είναι συγκεντρωμένος, αυτή την φορά έκανε καταπληκτικό παιχνίδι.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι στάθηκε πολύ καλά στην έδρα της Μπέτις. Είναι ένα θετικό στοιχείο για την ψυχολογία των ερυθρόλευκων ενόψει του τελικού με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ιταλική ομάδα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και φρόντισε με την εμφάνιση του στην Ισπανία να στείλει μήνυμα στην Μίλαν πως είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για να πάρει την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με 2-0 για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και η ομάδα που είδαμε στην Ισπανία μπορεί να τα καταφέρει. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν τον στόχο τους στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Δεν έχουν τίποτε να χάσουν και είναι δεδομένο πως στο γεμάτο Καραϊσκάκη μπορούν να τα καταφέρουν.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (το απόγευμα της Δευτέρας) και όταν θα είναι η ώρα θ’ ασχοληθούν με την Μίλαν. Επαναλαμβάνουμε, ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στην έδρα της Μπέτις, πάλεψε το ματς μέχρι το φινάλε και μπορεί να πάρει την πρόκριση αφήνοντας εκτός την Μίλαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ