Από όνειρο, εφιάλτης και η τελευταία ευκαιρία

Από όνειρο, εφιάλτης και η τελευταία ευκαιρία

Από το Big Ben έπεσε ο ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να μείνει ζωντανός. Το φιλί ζωής που του έδωσε η ΜΠΑΤΕ ήταν αρκετό για να περάσει ανώδυνα τη βαριά ήττα από την Τσέλσι. Παράλληλα, όλοι απέφυγαν γκρίνιες, μουρμούρες, ακόμα και εξηγήσεις μέσω Skype.

Εφιαλτικό ήταν το βράδυ της Πέμπτης (29/11) για τον ΠΑΟΚ στο Δυτικό Λονδίνο. Οι λανθασμένες επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο αρχικό σχήμα, αλλά και το γεγονός ότι πολύ νωρίς έμεινε με 10 παίκτες, στοίχειωσαν τους Ασπρόμαυρους, καθώς στον αγωνιστικό χώρο το μόνο που θύμιζε ΠΑΟΚ ήταν οι 11 φανέλες. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε να παρατάξει ένα σχήμα με την ίδια πεντάδα μέσων και ακραίων που είχε επιλέξει και στην Τούμπα. Δηλαδή τους Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Σάκχοφ ήταν η τριάδα του κέντρου. Ο Ελ Καντουρί αριστερά και ο Ζαμπά δεξιά. Βαριά κορμιά, λοιπόν για τον ΠΑΟΚ, απέναντι σε μια ομάδα που έτρεχε, πίεζε ασταμάτητα.

Μετά την αποβολή, όλοι κάναμε τον σταυρό μας για να μην έρθει κάποιο τρελό σκορ και άντε μετά να το μαζέψεις όλο αυτό. Μπορεί η πρόκριση να μη παιζόταν στο Στάμφορντ Μπριτζ, όμως δεν παύει να ενοχλεί μια ήττα όπως κι αν λέγεται ο αντίπαλος. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν άλλα πράγματα στο μέχρι χθες γουρλίδικο Λονδίνο, όμως άλλα είδαν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου πρόσφεραν πίκρα αφού ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 4-0 από την Τσέλσι. Ευτυχώς που δεν αντέδρασαν στα τέσσερα τέρματα των Άγγλων. Κράτησαν την ψυχραιμία τους και φώναζαν μόνο συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Ακόμα κι όταν πήγαν οι παίκτες στην κερκίδα για να τους ευχαριστήσουν τους χειροκρότησαν.

Πάντως δεν θα ήθελα να σκεφτώ ποια θα ήταν η αντίδραση της διοίκησης του κόσμου σε περίπτωση που η πρόκριση παιζόταν στην Αγγλία και όχι την τελευταία αγωνιστική. Από τα χειροκροτήματα θα άκουγαν τα σχολιανά τους. Ο Ιβάν Σαββίδης, θα έψαχνε Skype για να επικοινωνήσει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους αρχηγούς της ομάδας ζητώντας τους εξηγήσεις. Η ομάδα θα γινόταν μπάχαλο γιατί πολύ απλά κάποιοι έχουν αποφασίσει να ρίξουν όλο το βάρος στο πρωτάθλημα.

Παρά την βαριά ήττα από την Τσέλσι, ο ΠΑΟΚ ελπίζει ακόμη στην πρόκριση. Ο Δικέφαλος χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στη ΜΠΑΤΕ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και παράλληλα νίκη της Τσέλσι επί της Βίντι. Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Βίντι και τους Λευκορώσους, δίνει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τη ΜΠΑΤΕ, με οποιοδήποτε σκορ, αλλά και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, επικρατήσει η Τσέλσι τότε θα πάει στους «32» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ