Τα λεφτά για το εισιτήριο τα κρατάνε για τους μπάφους

Τα λεφτά για το εισιτήριο τα κρατάνε για τους μπάφους

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει την ανευθυνότητα του Γ.Βασιλειάδη. Την ευκολία στην αερολογία, σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΕΚ - Άγιαξ. Και διατυπώνει την απλή ερώτηση; Γιατί δεν βάλανε τους Ολλανδούς στο πάνω διάζωμα;

ΟΠΟΥ γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Στη προκειμένη περίπτωση, βάλε Γεώργιος Βασιλειάδης κι είσαι μέσα. Δεν μπορεί να κρατηθεί με τίποτα. Με το που βλέπει κάμερα η μικρόφωνο, ορμάει. Να εμφανισθεί στο γυαλί. Να μιλήσει. Να πει την οποιαδήποτε σαχλαμάρα. Την οποιαδήποτε αερολογία. Και σιγά που δεν θα βρεθούν κάθε φορά πρόθυμοι αθλητικογράφοι να απευθυνθούν στον αρμόδιο υπουργό. Λες κι έχουν τη παραμικρή, την ελάχιστη αξία, τα λεγόμενά του. Και σιγά που θα άφηνε την ευκαιρία με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ να πάει χαμένη.

ΑΝ λοιπόν, ο συγγραφέας Σακεσπύρος διατύπωσε το αγωνιώδες και αναπάντητο δια μέσω των αιώνων ερώτημα, to be or not to be, ο περί ου ο λόγος Βασιλειάδης, συγκλόνισε το πανελλήνιο: «Πως βρέθηκαν οπαδοί άλλων ελληνικών ομάδων μέσα σ αυτούς του Άγιαξ»; Ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Νίκος Χατζηνικολάου; Η Έλλη Στάη; Εσένα δεν σε πληρώνουν για να ρωτάς. Εσύ πληρώνεσαι για να πράττεις. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να θέτει ερωτήματα. Δουλειά του υπουργού είναι να αποφασίζει. Για να πάει στη συνέχεια στην επόμενη πίστα της σαχλαμάρας: «Αυτό που μου δημιουργεί εντύπωση είναι, πως ενώ τα εισιτήρια είναι ονομαστικά φτάνουν στα χέρια ακραίων στοιχείων».

ΕΑΝ επρόκειτο περί απλού πολίτη, θα ίσχυε αυτό που λέει, «κοιμάται όρθιος και πληρώνει ξενοδοχείο». Εφόσον όμως πρόκειται περί Υπουργού, κοιμάται όρθιος και πληρώνεται κι από πάνω. Επειδή δηλαδή τα εισιτήρια γράφουν ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ, πάει να πει ότι γίνεται έλεγχος. Ότι σε σταματάνε στη πόρτα δίνεις τη ταυτότητά σου και γίνεται διασταύρωση, όπως πριν μπεις στο αεροπλάνο; Να μας πει ο Βασιλειάδης, σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο, να πάμε να το δούμε κι εμείς. Τίποτα δεν γίνεται. Τίποτα απολύτως δεν γίνεται. Με γυναικείο ονοματεπώνυμο στο εισιτήριο μπαίνεις κανονικά μέσα. Επειδή ακριβώς δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Και ποιος του είπε όμως, του εν λόγω Βασιλειάδη, ότι τα αλάνια στο ΟΑΚΑ πληρώνουν εισιτήριο. Οι οργανωμένοι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έχουνε κατακτήσει το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου. Τους κόβεις δηλαδή να βάζουν το χέρι στη τσέπη για το αντίτιμο του εισιτηρίου; Αβέρτα κουβέρτα μπουκάρουνε μέσα. Ποιος θα τους σταματήσει; Όπως μπουκάρουνε και στο κλειστό του μπάσκετ και φωνάζει ο Γιαννακόπουλος για τουρνικέ. Τα λεφτά που θα δίνανε για το εισιτήριο τα κρατάνε για τους μπάφους.

ΚΙ επειδή όταν ο Βασιλειάδης παίρνει φόρα κατηφόρα κι ο θεός ο ίδιος δεν τον σταματά συνέχισε ακάθεκτος: «Σκοπός είναι να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα». Και που πάει δηλαδή η αστυνομία στα γήπεδα κάνει κάτι; Τίποτα δεν κάνουνε. Μην λέμε κάθε φορά τα ίδια. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, πίσω από κάθε εγκληματική οργάνωση θα βρεις κι έναν αστυνομικό από κάτω. Τουλάχιστον. Όπως τώρα με τον χρυσό στα ενεχειροδανειστήρια του κ.Ριχάρδου. Τα μυαλό της αστυνομίας είναι αλλού. Στα γήπεδα ρίχνουν κανένα δακρυγόνο για να εξαντληθούν τα αποθέματα κι ενίοτε ανεβαίνουν με πλήρη εξάρτηση στις εξέδρες για να κάνουν γυμναστική. Κι αυτό είναι όλο.

ΣΤΗ συνέχεια, έσπασε το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα της σαχλαμάρας. Σύμφωνα με σχετικό πρωτοσέλιδο, «έκανε την εκτίμησή του για τη τιμωρία της ΑΕΚ από τη ΦΙΦΑ»: «Υποθέτω πως θα δεχθεί αρκετά σοβαρή τιμωρία η ΑΕΚ». Ντροπή. Υπουργός άνθρωπος να θέλει να φάει το ψωμί του Πιτ Παπαδάκου και του Χορταρέα. Υποθέσεις και εκτιμήσεις κάνουν οι καφετζούδες και οι αστρολόγοι. Όχι οι πολιτικοί. Αν ξέρει να λέει το φλιτζάνι ο Βασιλειάδης, δεν μας αφορά. Οφείλει να είναι σεμνός και να κρατάει τις υποθέσεις και τις εκτιμήσεις για πάρτη του. Κι επειδή όπως έχει πει η Μαρινέλα, σύνορα η σαχλαμάρα δεν γνωρίζει, ο γενειοφόρος υπουργός έβγαλε και «πόρισμα-βόμβα», όπως χαρακτηρίστηκε για «αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς».

ΑΘΩΑ δηλαδή κατά τον υπουργό τα παιδιά της Ορίτζιναλ. Δεν ισχύουν αυτά που λέει ο διοικητικός ηγέτης, «αποτύχαμε με τους οργανωμένους». Μπαχαλάκηδες της εξέδρας ρίχνανε τις μολότοφ στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για την αποθέωση, του, ότι κάτσει. Αμολάμε μια αρλούμπα δήθεν ότι κάτι είπαμε. Από που προκύπτουν αυτά για αντεξουσιαστές και ακροδεξιούς; Έγινε έστω και μία σύλληψη; Φόρα παρτίδα πετάγανε τις μολότοφ. Χωρίς τα πρόσωπά τους να είναι καλυμμένα. Κι αστυνομία και σεκιούριτι αμολάγανε αετό. Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τον ινσπέκτορ Βασιλειάδη για να μιλήσουμε σοβαρά.

ΓΙΑ ποιο λόγο βάλανε τους οπαδούς του Άγιαξ στο κάτω διάζωμα; Αν τους είχανε βάλει στο απάνω, δεν θα είχε ανοίξει μύτη. Καμία επαφή δεν θα υπήρχε, με ΑΕΚτζήδες, ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές. Με τους Ολλανδούς άντε και Παναθηναϊκούς στο πάνω διάζωμα, το γήπεδο θα ήταν εκκλησία. Ουδεμία επαφή θα είχαν μεταξύ τους, οι μεν με τους δε. Αυτό κάνεις σαν διοργανωτής του παιχνιδιού, αυτό προτείνεις σαν αστυνομία και καθαρίζεις. Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν τους βάλανε λέει απάνω, επειδή είχε προκύψει το θέμα με την αυξημένη ταλάντωση. Τρίχες κατσαρές. Αφού έγινε έλεγχος κι οι εξέδρες βρέθηκαν εντάξει. Στο πάνω διάζωμα επάνω από τους επισήμους που είχε κόσμο, δεν υπήρχε θέμα ταλάντωσης; Αν δεν μπορείς, η δεν θέλεις να μοιράσεις δύο γαϊδουριών άχυρο, θα υποστείς και τις συνέπειες.

Στη μουσική επιλογή, Roy Buchanan- When A Guitar Plays The Blues.

https://www.youtube.com/watch?v=Cy8LmiljwxA&list=PL9RwophhQoX6ZrkqbG7aEpANsifdtXmiM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ