Ολυμπιακός : Το πρότζεκτ «μιλάει», προχωράει και ενισχύεται

Ολυμπιακός : Το πρότζεκτ «μιλάει», προχωράει και ενισχύεται

Τα μεγάλα βήματα μπροστά του νέου Ολυμπιακού που γίνεται όλο και πιο πειστικός, η αναγνώριση από το πιο δύσκολο κοινό στην Ελλάδα και η δεδομένη ενίσχυση στην αναζήτηση του γκολ.

Ο Ολυμπιακός φέτος επιχειρεί κάτι που είχε χρόνια να κάνει. Να δημιουργήσει από την αρχή μια ομάδα που θα μπορέσει να κάνει restart στους τίτλους και στο καλό ποδόσφαιρο. Πλησιάζοντας πλέον στα μισά της σεζόν το σίγουρο είναι ένα. Πως το πρότζεκτ που ξεκίνησε από τον περσινό Απρίλιο όταν και ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Βήματα σταθερά μπροστά κάνει ο Ολυμπιακός και η βελτίωση του φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Βελτίωση σε όλους τους τομείς. Όποιος για παράδειγμα δεν είδε πόσο διαφορετικός προς το καλύτερο (έχοντας μάλιστα και σημαντικότατες απουσίες) ήταν ο Ολυμπιακός με την Μπέτις συγκριτικά με το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη τότε είτε είναι… άμπαλος είτε εμπαθής. Ή και τα δύο μαζί.

Ξεκάθαρα αυτό που «χτίζεται» από τον Μαρτίνς είναι κάτι πολύ καλό που είναι αλήθεια πως τα αποτελέσματα δεν αποτυπώνουν στο μεγαλύτερο ποσοστό. Βάση εικόνας, βάση παρουσίας και απόδοσης ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα ή στην χειρότερη ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ. Εκείνο το απίθανο ματς άλλωστε στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ κάνει την διαφορά των 6 βαθμών στο πρωτάθλημα.

Επίσης δικαιούταν βάση εικόνας και απόδοσης και στο Γιουρόπα Λιγκ να χρειάζεται μια απλή νίκη στο τελευταίο ματς με την Μίλαν. Εκείνο το «καταραμένο» 9λεπτο στο Μιλάνο πληρώνει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την απίστευτη γκίνια που έχει φέτος. Με το «αν» βεβαίως δεν κάνεις δουλειά, τα αποτελέσματα είναι αυτά που καθορίζουν, όχι όμως πάντα. Σε περιπτώσεις όπως του φετινού Ολυμπιακού (ευτυχώς) δεν παρασύρεται κανείς.

Σε μια χρονιά που έχει απέναντι του πολλούς (πολλά) και διάφορους (διάφορα). Και μεγάλη γκίνια. Είναι μόνο γκίνια όμως; Προφανώς και όχι. Είναι και δυστοκία σε εκνευριστικό βαθμό, του λείπει πολύ το εύκολο γκολ τόσο από τους επιθετικούς του όσο και από τους ακραίους του. Την ώρα που τα ανασταλτικά θέματα που έβγαζε στο ξεκίνημα της σεζόν εξαφανίστηκαν με το «δέσιμο» Βούκοβιτς-Σισέ αλλά και την βελτίωση συνολικά της ανασταλτικής λειτουργίας το θέμα του γκολ παραμένει και ταλαιπωρεί τον Ολυμπιακό.

Και είναι αλήθεια πως η δυσκολία στο σκοράρισμα αδικεί σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μαρτίνς που έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όσων αγαπούν τον Ολυμπιακό. Η στήριξη που έχει αυτός ο Ολυμπιακός είναι πρωτόγνωρη. Και αυτό είναι από την μια η απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται αλλά και το πρώτο μεγάλο κέρδος του Μαρτίνς και των παικτών του.

Το πρότζεκτ έχει καταφέρει να πιάσει από νωρίς, προχωράει δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες και είναι απολύτως λογικό να στηρίζεται από την διοίκηση. Για αυτό και σύντομα ο Μαρτίνς θα έχει στα χέρια δύο επιπλέον «όπλα» για να λύσει το μεγάλο θέμα που έχει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός και να συνεχίσει να δημιουργεί και να παρουσιάζει μια ομάδα που κυριαρχεί, παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη και νικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ