Αρχίζει να ρολάρει σιγά σιγά…

Αρχίζει να ρολάρει σιγά σιγά…

Θετικά τα δείγματα γραφής για τον Ολυμπιακό που δένει και παρουσιάζει σημάδια ομοψυχίας και ομάδας που σου αρέσει να βλέπεις. Η Μπουντούτσνοστ, ο Μπλατ και τα επόμενα δύο ματς που κάθε αποτέλεσμα είναι μέσα στο παιχνίδι…

Θυμάστε τι είπαμε πει ανήμερα της αναμέτρησης; Λες και μας είχαν διαβάσει οι Ερυθρόλευκοι πριν το παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ. Κακό πρώτο ημίχρονο, με υπεροψία και γενικότερα σημάδια που δεν θυμίζουν ομάδα του Μπλατ σε αυτό το διάστημα. «Γκάζια» μετά το ημίχρονο και ένα εύκολο τελείωμα για τη συνέχεια.

Είπαμε παιδιά: Η Μπουντούτσνοστ δεν είναι ομάδα που φοβίζει, όμως τα ματς τα κάνεις εύκολα εσύ. Το επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν είναι τυχαίο. Εάν ο Ολυμπιακός συνέχιζε με αυτήν την νοοτροπία, τότε θα είχαμε καρδιοχτύπια στο Φάληρο. Ευτυχώς η κατσάδα στα αποδυτήρια λειτούργησε ευεργετικά και οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο και δεν άφησαν περιθώριο στην Μπουντούτσνοστ.

Το σημαντικό τώρα είναι οι παίκτες να ρολάρουν. Να αποκτήσουν αυτοματισμούς και με το γεμάτο ρόστερ να αντιληφθούν πως μπορούν να είναι ωφέλιμοι για την ομάδα τους. Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Μπλατ, για το πώς θα οριστικοποιήσει την 12άδα του, είναι ο λόγος να αποκτήσουν παραπάνω κίνητρο οι αθλητές του και να μοχθήσουν για την εξασφάλιση της εισόδου στο εκάστοτε παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας νοικοκυρεμένος σύλλογος. Τα στεγανά είναι σταθερά και οι όποιοι τριγμοί απορροφούνται. Αυτήν την περίοδο τα προβλήματα διορθώνονται εκ των έσω και ίσως ο μοναδικός παίκτης που δεν υπολογίζεται είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος. Το έχουμε πει ξανά. Εάν αποκτηθεί περιφερειακός, τότε ο Τολιό κουνάει μαντήλι.

Θα πάει στην Θεσσαλονίκη που πλέον η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη; Θα πάει σε πόλη που την γνωρίζει και θα έχει σίγουρο χρόνο σε μία ανταγωνιστική ομάδα; Όπως και να έχει δεν θα μείνει στον Ολυμπιακό και θα οδηγηθεί σε δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν όπως δείχνουν τα πράγματα.

Επιστρέφουμε στο ματς. Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν χαμηλά την Μπουντούτσνοστ. Την «έδειραν», δεν την άφησαν να τρέξει, μόχθησε για να πάρει τα σουτ της που της αναλογούν σε κάθε ματς. Πάνω από όλα δεν άφησε τους Γκόρντιτς και Νίκολιτς να γίνουν οι έξτρα βοήθειες των Κλαρκ, «έσβησε» τον Ομιτς και την έκανε ουσιαστικά να καταλάβει πως άλλο Ποντγκόριτσα και άλλο Φάληρο.

Ο Μπλατ είναι σίγουρα ικανοποιημένος από την θέληση των αθλητών του. Δεν είπε τυχαία την ατάκα για τον Μάντζαρη μετά το ματς. Παρένθεση: Α ρε Ντέιβιντ. Και εσένα δημοσιοσχετίστα θα σε βγάλουν που μιλάς για τα… μικρά πράγματα που κάνουν οι αθλητές και που δεν φαίνονται στην στατιστική. Ή φαίνονται αλλά δεν τα σχολιάζουμε επειδή δεν είναι πόντοι. Μάντζαρης στο πρώτο ημίχρονο με 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης έχοντας 0 πόντους! Αυτά τα μικρά πράγματα που λέμε; 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα..

Κλείνω παρένθεση… Ο Ολυμπιακός έχει και πάλι ένα μικρό Γολγοθά μπροστά του. Με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας θα κληθεί να αποδείξει ότι έχει μπει στον σωστό δρόμο. Οι Λιθουανοί πέτυχαν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους φέτος και θέλουν να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο. Και πείτε ότι το Κάουνας μπορεί να μην είναι και το τυχερό για τον Ολυμπιακό. Τι ακολουθεί; Η Αναντόλου Εφές που τη χρονιά που διανύουμε (μαζί με το Μιλάνο), είναι η ομάδα που έχει στρέψει τα φώτα επάνω της.
Ως τότε; Υπομονή και ηρεμία για όλους. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει πρωτάθλημα ελέω παραθύρων, άρα θα αποφορτιστούν οι παίκτες και θα έχουν όλη την άνεση να δουλέψουν στο ΣΕΦ και να προετοιμαστούν για το ταξίδι στο Κάουνας…

Υ.Γ.1 Ντέιβις απέναντι σε Μιλουτίνοφ ή ΛεΝτέι; Πόσο πολύ θέλω να δω αυτές τις κόντρες. Ο Αμερικανός της Ζαλγκίρις είναι ο πιο φορμαρισμένος ψηλός της Ευρωλίγκας.

Υ.Γ.2 Με τον Παπανικολάου σε καλή κατάσταση, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο στην αμυντική λειτουργία του. Το είδαμε και με την Μπουντούτσνοστ και ευελπιστούμε να το δούμε στη συνέχεια.

Υ.Γ.3 Δεν ξέρω αν θα πάρει άμεσα τον παίκτη που ρωτάτε όλοι. Αυτό που ξέρω και βλέπω, είναι ότι το… καμπανάκι για την απόκτησή του έχει δραστηριοποιήσει όλη την περιφέρειά του, ανεξαρτήτως ονόματος και εμπειρίας. Και αυτό είναι ένα ακόμα κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ