Το φαβορί πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός

Το φαβορί πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός

Για ακόμα ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας, η νίκη του «τριφυλλιού» είναι σε μεγάλη απόδοση. Αυτό σταδιακά πρέπει να αλλάξει και θα γίνει μόνο με νίκες.

Στην Τούμπα το διπλό του Παναθηναϊκού έφτασε στις στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρεται σε απόδοση άνω του 6.00 και μπορεί να άγγιζε ή και να ξεπερνούσε οκτώ φορές τα λεφτά σου. Με την ΑΕΚ που ήταν γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς χαμηλότερη η τιμή, αλλά και πάλι υψηλή. Άγγιζε το 5.00 ή το 6.00. Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έφτασε στο 10.00.

Απόδειξη ότι κανείς δεν πίστευε στο «τριφύλλι». Ακόμα, όμως, έφτασαν οι στοιχηματικές να μην πιστεύουν. Και αναφερόμαστε σε αυτές, διότι πολλές φορές συμβαδίζουν με… την κοινή γνώμη. Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ; Τι κι αν έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Ολυμπιακό; Παίζει στο «Κλ. Βικελίδης» με τον ισόβαθμο Άρη, ο οποίος ηττήθηκε από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και η νίκη των γηπεδούχων κατά μέσο όρο δίνει 2.35 και του Παναθηναϊκού 3.75!

Για έναν ακόμα αγώνα η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν είναι φαβορί, αλλά το απόλυτο αουτσάιντερ. Δεν την χαλάει αυτό φυσικά με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το αντίθετο. Την αποφορτίζει. Αλλά όταν είσαι Παναθηναϊκός είσαι υποχρεωμένος να ζεις με την πίεση της επιτυχίας και όχι με την πίεση του μικρότερου τιμήματος στην αποτυχία… Οι «πράσινοι» οφείλουν να ανέβουν επίπεδο και σταδιακά να αποδείξουν σε όλους ότι σε αυτές τις έδρες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Η προϊστορία θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει 20 νίκες στην έδρα του αποψινού αντιπάλου του, ενώ ο Άρης 18. Φυσικά και το παρελθόν δεν παίζει μπάλα, ούτε οι αποδόσεις των στοιχηματικών, ωστόσο, δεν νοείται να δίνει η νίκη του «τριφυλλιού» πολύ περισσότερο κόντρα σε μία καλή, όπως έχει φανεί φέτος, ομάδα, αλλά όχι και καλύτερη του Παναθηναϊκού.

Γι’ αυτό αγώνες του συγκεκριμένου βαθμού δυσκολίας πρέπει να κερδίζονται από τους παίκτες του Δώνη. Στέλνουν μήνυμα σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός πλέον μόνο μπροστά μπορεί να πάει στο μέλλον και να μην κοιτάξει ξανά στη μιζέρια του πρόσφατου παρελθόντος. Βέβαια, για να μην πηγαίνει μόνο μπροστά εκτός από οργάνωση και μεθοδικότητα, στο πλάνο που έχει ξεκινήσει, χρειάζεται κάποια στιγμή να μπει και περισσότερο χρήμα. Μία νίκη επί του Άρη θ’ αποδείξει ότι το «τριφύλλι» έχει την ποιότητα να περνάει εύκολα ή δύσκολα απ’ αυτές τις έδρες. Μου φαίνεται περίεργο να δίνει αυτή την απόδοση η νίκη του Παναθηναϊκού, όταν πριν τη διακοπή, έστω και με ηρωική εμφάνιση, έχασε στις λεπτομέρειες τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται ακόμα και σε αυτού του είδους τις λεπτομέρειες ως «μεγαλομεσαία» ομάδα, αλλά ως τεράστιος σύλλογος. Πρέπει να συνιστά έκπληξη η νίκη του γηπεδούχου Άρη κι όχι του Παναθηναϊκού. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να έρχονται οι επιτυχίες. Το αποψινό ματς είναι μία καλή ευκαιρία για να αρχίσει κι εδώ να μπαίνει μία τάξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ