Τι σχέση έχουνε το σώβρακο με τη γραβάτα;

Τι σχέση έχουνε το σώβρακο με τη γραβάτα;

Ντέμης Νικολαΐδης και Λευτέρης Βελέντζας. Τα πέναλτι στο Χαριλάου η δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ τη ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

ΑΔΕΙΟ μύδι το Σαββατοκύριακο από πλευράς πρωταθλήματος και ποδοσφαίρου. Ένα ματς άξιο λόγου έγινε όλο κι όλο, στο Βικελίδης και το χάλασε αυτός ο Τζοβάρας. Μούτι το έκανε με τα δύο παραμύθι-φούρναρης πέναλτι που έδωσε. Και καλά ο κόραξ. Ήθελε να πατσίσει το πρώτο που είχε δώσει εις βάρος του Παναθηναϊκού κι έδωσε και το δεύτερο με το που ακούμπησε ο Σιώπης τον Μπουζούκη. Ο Κάκος, πού το είδε το πέναλτι; Μάλλον δεν θα έχει συνέλθει από τη συγκίνηση. Όταν έβαλε την υπογραφή του, σε διετές συμβόλαιο. Για πέντε χιλιάρικα το μήνα. Καθαρά. Ακόμα ζαλισμένος θα είναι.

ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον λοιπόν, τα φώτα της δημοσιότητας πέσανε στα γύρω-γύρω. Κι επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, ανέβηκε ο Ντέμης στη Θεσσαλονίκη για να πάρει συνέντευξη από τον Βιεϊρίνια. Για να επαναλάβει ο αρχηγός, για 1.672η φορά, «μας κλέψανε το πρωτάθλημα». Για να τους την πει μετά στο στούντιο ο Κονέ, «ο δικός σας ο πρόεδρος μπούκαρε μέσα και το διέκοψε». Να αγριέψουνε τα καρντάσια, «δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα στο δικό μας το κανάλι». Να κάνει παρέμβαση το Γιωργάκη, ότι «ο Κονέ είναι πρώην ποδοσφαιριστής», φασαρία να γίνεται. Αφού από μπάλα δεν υπάρχει τίποτα το αξιόλογο, μανουριάζουμε μεταξύ μας, για να κάνουμε ντόρο.

ΜΕ Νο2 μανούρα, την άρνηση του Μάνταλου να εμφανισθεί και να μιλήσει στον Ντέμη. Στο κανάλι του Ιβάν. Και τη σχετική διευκρίνηση στο ρεπορτάζ που διανεμήθηκε, ότι επρόκειτο για καθαρά προσωπική επιλογή του Μάνταλου. Πιπέρι στο στόμα. Εδώ η ΑΕΚ δίνει εντολή στους ρεπόρτερς να αποσυρθούν από τα ΜΜΕ του Ιβάν. Και πειθαρχούν και αποσύρονται. Εδώ πήρανε το διαρκείας του Τσάρτα, επειδή συνεργάζεται με τους άλλους. Θα αφήνανε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να μιλήσουνε στο κανάλι του εχθρού;

ΣΧΕΤΙΚΑ τώρα με την εκπομπή, όπως τα είχαμε πει την περασμένη εβδομάδα. Ακόμα καλύτερος ο Ντέμης, πιο άνετος και απελευθερωμένος. Λυμένος και ο Σπυρόπουλος. Περιττός ο Κατσουράνης. Δεν έχει να πει και δεν λέει τίποτα. Λίγος έως ελάχιστος ο Χαριστέας. Στα ρηχά νερά, όπως πάντα ο Στέλιος. Κι αυτός που έκλεψε τη παράσταση ο Κονέ. Σοβαρός, συγκροτημένος με ροή λόγου και άποψη. Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζε. Με τον Πάνο Βόγλη να κάνει την ερώτηση του εκατομμυρίου: «Είναι ο ΠΑΟΚ το μεγάλο φαβορί ή το πρωτάθλημα, έχει ακόμα δρόμο»;

ΤΗΝ ίδια ώρα στη Μεσογείων κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Κι ήθελα να ήξερα, αυτή η Ολίβια Ευγενία η ειδική σύμβουλος του Ιωάννη Δρόσου στην ΕΡΤ, επί θεμάτων αθλητικού περιεχομένου. τι κάνει; Καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή», ο Λευτέρης Βελέντζας. Κι οι απέναντι στο Open, να έχουνε τηρουμένων των αναλογιών, την dream team. Θα μου πείτε τώρα κι εσύ ρε Καίσαρη κάνεις λες και είσαι χθεσινός. Τι σχέση μπορούνε να έχουνε το σώβρακο με το γραβάτα; Το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα; Στο δημόσιο τρέχουνε μέχρι να μπούνε μέσα. Σε υπουργούς, σε βουλευτές, σε κομματάρχες. Κατουρημένες ποδιές φυλάνε. Άπαξ και μπήκανε, «βάρδα κι αράξαμε κι άγκυρα ρίχτε» που λέει και το τραγούδι. Άπαξ και τρουπώσεις στο δημόσιο, στα παπάρι@ σου και δύο αβγά Τουρκίας. Κανείς δεν μπορεί να σε κουνήσει.

ΜΕ όλο το σεβασμό στην καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής. Μαμούνι μέσα στο γήπεδο, δέκα χρόνια στον Απόλλωνα, έπαιξε καλή μπάλα. Συμπαίκτης του Ντέμη στη μεγάλη ομάδα του Αλαμάνου με Παθιακάκη προπονητή. Κέσκεσέ όμως Βαλέντζας, για να τον έχεις καλεσμένο στην τηλεόραση; Σαν εκπρόσωπο του Απόλλωνα των 528 φιλάθλων; Καλώς η κακώς στην τηλεόραση πουλάνε οι γνωστοί. Αν δεν ξέρει ο τηλεθεατής, περί τίνος φάτσας πρόκειται, αλλάζει κανάλι και τον έχασες από πελάτη. Αν ρώταγες δέκα ανθρώπους, ποιος είναι ο καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή», δεν θα τον έβρισκε κανένας. Αν ρώταγες εκατό, μπορεί να έπεφτε απάνω σε κανένα φίλο η συγγενή, του Λευτέρη. Οι απέναντι δηλαδή, που είχανε Στέλιο Γιαννακόπουλο, Χαριστέα, Κονέ, Κατσουράνη, κάνουνε δέκα κι εσύ καμία.

ΤΙ κάνει λοιπόν η Ολίβια Ευγενία, η σύμβουλος του Δρόσου; Μιλάμε ότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής. Θέλεις να κάνεις ένα ρουσφέτι. Να βολέψεις κάποιον. ΟΚ. Άλλος ένας παραπάνω στην ΕΡΤ, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας είναι καλά τα κορόιδα οι φορολογούμενοι. Όλοι με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε τακτοποιηθήκανε. Το ποιος είσαι δεν έχει σημασία στο Δημόσιο. Το ποιόν έχεις να σε σπρώξει μετράει. Το «ειδικός σύμβουλος» όμως είναι βαρύ. Από πού κι ως πού; Με ποια γνώση, ειδίκευση και προϋπηρεσία; Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Πρόκειται περί ντροπής. Και γι’ αυτούς που απέμειναν τον τίτλο και γι’ αυτόν που τον αποδέχεται.

Στη μουσική επιλογή, Janis Joplin-Kosmik Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ