Το… κάρμα της εξυγίανσης

Το… κάρμα της εξυγίανσης

Δεν είχαν πει τίποτα για τις Δευτέρες. Να είμαστε δίκαιοι. Τις Κυριακές είχαν ζητήσει πίσω, για Δευτέρες δεν είχαν πει τίποτα τα παιδιά της… εξυγίανσης! Όλα καλά λοιπόν...

Να μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε ποδοσφαιρικά για τα ματς του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και του δεύτερου πλέον στην βαθμολογία Ολυμπιακού; Έχει καμία αξία; Πιστεύει ακόμη άλλωστε κανείς πως υπάρχει κανονικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Μήπως υπάρχει κανείς που έχει καμία αμφιβολία για το… κάρμα της εξυγίανσης;

Βεβαίως αν διαβάσει κανείς την… αλήθεια θα αποφανθεί πως τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε… θεούς και δαίμονες! Ναι, είναι η κλασσική τακτική που έχεις… ξεγυμνωθεί και ψάχνεις την ανάγκη να πιαστείς από κάπου. Με τον Αστέρα και την βουτιά του Πρίγιοβιτς ανακαλύφθηκαν 4-5 αποβολές της ομάδας της Τρίπολης. Τώρα η προπαγάνδα της εξυγίανσης ανακάλυψε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, λάθος αποβολή στον Κάνιας, αποβολή της Λαμίας και… τρεις βολές!

Προσέξτε κιόλας, το πέναλτι που λένε για τον ΠΑΟΚ είναι καρμπόν η φάση του Γιόχανσον που χθες άπαντες μιλούσαν για την μαϊμουδιά του αιώνα. Ουάου που έλεγε και ο Γιάνης. Κακώς το κουράζω βεβαίως… Στην τελική για να ευθυμήσουμε και λιγάκι, να είμαστε ασορτί με την κωμωδία που ονομάστηκε εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον «δικό μας» πρόεδρο της ΕΠΟ και τα «πιστόλια» σε όλα τα επίπεδα, κανείς δεν είχε πει κάτι για τις Δευτέρες. «Να πάρουμε πίσω τις Κυριακές μας» είχαν πει, Δευτέρα είναι σήμερα αλλά οι εξυγιαντικές… πινελιές επιτρέπονται. Και σας θυμίζω πως και το ματς με τον Αστέρα στην Τούμπα ήταν Σάββατο.

Άρα, όλα καλά, διπλό τίτλου για τον ΠΑΟΚ και η ζωή συνεχίζεται. Καμία αξία λοιπόν δεν έχει να μιλήσουμε για μπάλα όταν τα πάντα είναι προαποφασισμένα. Ο Τσαμούρης και οι… Τσαμούρηδες της ΚΕΔ ξέρουν καλά τι γίνεται, κατανοούν τα πάντα και πράττουν αναλόγως. Το χέρι του Βιεϊρίνια βλέπεται μπαίνει στην ιστορία και αυτό. Και δυστυχώς δεν θα έχουμε και τον Κάκο να μας αναλύσει αυτή την φάση και συνολικά την διαιτησία του Τσαμούρη.

Με το πρωτάθλημα λοιπόν να συνεχίζεται στην λογική του «θα το πάρει ο ΠΑΟΚ ο κόσμος να χαλάσει» ας πούμε και δύο κουβέντες για τον Ολυμπιακό. Στον οποίο αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας από την αρχή ξέχωρα από το αν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα.

Που όπως έχετε καταλάβει είναι κομματάκι δύσκολο με αυτά που συμβαίνουν. Αλλά όπως και να έχει θα συνεχίσει να… ενοχλεί την εξυγίανση και τις… Κυριακές που επέστρεψαν. Ο Ολυμπιακός που και πάλι απέναντι στον Παναιτωλικό έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και ένα ματς που θα έπρεπε να το πάρει εύκολα και ωραία, αγχώθηκε και στο τέλος. Καλή η νίκη, καλή η εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όμως πρέπει να σταματήσει να παίζει με την φωτιά. Ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ένα πρωτάθλημα που αυτή την στιγμή παρότι παίζει την καλύτερη μπάλα, παρότι είναι η καλύτερη ομάδα είναι στην δεύτερη θέση με -6.

Ένα -6 που διαμορφώθηκε ουσιαστικά από το απίθανο ματς με τον ΠΑΟΚ εκεί που η εξυγίανση είχε επικοινωνία με τον… Θεό. Ένα -6 που αν προτιμάτε είναι οι έξι «καθαροί» βαθμοί της εξυγίανσης με Αστέρα και Λαμία.

Αλλά είπαμε, Δευτέρα είναι σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ