Σφυρίζοντας στα τρένα της… Λισσαβόνας

Σφυρίζοντας στα τρένα της… Λισσαβόνας

Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι κάποιος Τσαμούρης ή κάποια Δέτση...

Δεν υπάρχει «δεν είδα». Η φάση προκύπτει… στο πιάτο του και η παράβαση είναι τέτοια που κάθε κουβέντα είναι περιττή. Υπάρχει «δεν θέλω». Το γιατί «δεν θέλω» όμως δεν είναι πρόβλημα δικό του. Είναι πρόβλημα άλλων. Του Μέλο Περέιρα και όλων εκείνων που επέβαλλαν την παρουσία του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα. Θυμάστε πως ήρθε ο «αρχιδιαιτητής» που έδιωξαν με τις κλωτσιές από την πατρίδα του: Τον έφερε η συμφωνία της Κυβέρνησης με την UEFA -με τον Βαγγέλη Γραμμένο να κρατά το «φανάρι». Μισθός 22.500 ευρώ. Σχεδόν τα διπλά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια αντίθεση που κάποτε έκανε έξαλλο τον Υφυπουργό Κοντονή.

Που να είναι αλήθεια αυτή η… ψυχή;

Καμία ουσία λοιπόν να αναφέρεσαι σε κάποιον Τσαμούρη, που δύο εβδομάδες πριν δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σφυρίζοντας το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, άρα δεν προκάλεσε καμία έκπληξη ότι επιλέχθηκε και στο Λαμία-ΠΑΟΚ. Δίχως να έχει δώσει δικαιώματα. Όπως καμία ουσία στην ερώτηση «κλισέ» για την μάχη πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει μάχη. Γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα όσο η βαθμολογική διαφορά του πρώτου με τους άλλους είναι τόσο μεγάλη, και όπως φαίνεται δεν μειώνεται ούτε σε… παραβάσεις πέναλτι που ο αμυντικός παριστάνει τον τροχονόμο.

«Δεν θέλει κανένα διαιτητή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη Μπενφίκα. Η Μπενφίκα ποτέ δεν μου μίλησε ή με κάλεσε για να τους ευνοήσω. Αλλά ο Βίτορ Περέιρα το έκανε. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που είχα αγώνα της Μπενφίκα, με κάλεσε και μου πρότεινε να είμαι προσεκτικός. Τηλεφωνούσε μόνο πριν από τους αγώνες της Μπενφίκα. Ποτέ δεν με κάλεσε πριν από ένα παιχνίδι της Πόρτο, για παράδειγμα. Και όχι μόνο εμένα, πολλούς συναδέλφους».

Τάδε έφη ο Μάρκο Φερέιρα σε μια παλιά ιστορία. Ο Πορτογάλος διαιτητής που σε συνέντευξη του στην AS –το 2015- ξεμπρόστιασε τον «αρχιδιαιτητή» μας, για τον τρόπο δράσης του στην εποχή που κρατούσε το ίδιο πόστο στην πατρίδα του. Μέχρι να τον ξαποστείλουν σε… εξωτικά μέρη σαν τα δικά μας.

Υποστήριξε δημόσια δηλαδή ο Φερέιρα, πως ο Περέιρα σήκωνε το τηλέφωνο πριν από τα ματς της Μπενφίκα και καλούσε τον διαιτητή που επέλεγε ο ίδιος να σφυρίξει τους Λουζιτανούς για να τον ενημερώσει πως «δεν θέλει διαιτητή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη Μπενφίκα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Φερέιρα είχε ουσιαστικά παραθέσει και ένα κομμάτι της προοδευτικής σκέψης του Περέιρα για το τι σημαίνει… προβλήματα στη Μπενφίκα «Μετά το Μπράγκα – Μπενφίκα με διόρισε για το Ρίο Άβε – Μπενφίκα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με κάλεσε δύο φορές: την Τρίτη και την Πέμπτη. Την Πέμπτη είπε ότι αν κάνω έναν καλό αγώνα, θα μπορούσε να με ορίσει στο Μπενφίκα – Πόρτο τον Απρίλιο. Μου είπε να είμαι προσεκτικός γιατί “ήταν αγώνας – τίτλου για τη Μπενφίκα”. Είπα όχι, αυτό δεν ήταν παιχνίδι – τίτλου, επειδή η Μπενφίκα είχε πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών έναντι της Πόρτο. Και απάντησε: “Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις εναντίον της Πόρτο τον Απρίλιο με ένα πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών έναντι δύο ή ενός”».

Σε εκείνο το ματς η Μπενφίκα προηγούνταν με 1-0, αλλά ο Φερέιρα έδωσε πέναλτι και αποβολή. Η Ρίο Άβε όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά κατάφερε να ανατρέψει και το σκορ. Ο Περέιρα δεν τηλεφώνησε ποτέ ξανά.

Ο Φερέιρα δεν ξανασφύριξε ποτέ την Μπενφίκα.

Λίγο αργότερα έμεινε να… σφυρίζει στα τρένα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ