Η μεγάλη υπεροχή του Ολυμπιακού κόντρα στην… εξυγίανση

Η μεγάλη υπεροχή του Ολυμπιακού κόντρα στην… εξυγίανση

Καλή μπάλα, πολλές ευκαιρίες και ποδόσφαιρο βασισμένο σε σύγχρονες αρχές από τον Ολυμπιακό. Κι από την άλλη διαιτησίες όπως αυτή του Τσαμούρη. Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν στον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο και στο τέλος θα δικαιωθούν. Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τους αντιπάλους του φαίνεται στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ καθώς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Κυριακίδη. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν «μονόλογος» για τους πειραιώτες με την ομάδα του λιμανιού να υλοποιεί αυτό που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Πίεση από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Η διαφορά όμως από την κορυφή της βαθμολογίας δεν μειώθηκε, καθώς η απόφαση του διαιτητή Τσαμούρη να μην δώσει στην Λαμία το πέναλτι της χρονιάς, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη (1-0) με το γκολ του Βαρέλα στο δεύτερο μέρος.

Κι εδώ θα πει κάποιος. Χρειάζονταν η συγκεκριμένη φάση για να διαπιστώσει κάποιος τι σημαίνει… εξυγίανση; Όχι βέβαια, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την συγκεκριμένη φάση περιμένεις να υπάρχει και μια στοιχειώδης σοβαρότητα. Γιατί όταν ο διαιτητής δεν δίνει το συγκεκριμένο πέναλτι ενώ έχει την φάση «στο πιάτο», δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να συζητήσεις.

Πάντα όμως θα υπάρχει κάτι που θα κάνει την διαφορά και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους αντιπάλους του. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται και οι παίκτες των ομάδων που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι.

Φάνηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, εκεί που οι πειριαώτες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά αλλά έχασαν μια «ντουζίνα» ευκαιρίες και το ματς από ένα αυτογκόλ.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά πως η περιβόητη… εξυγίανση θα κάνει ότι μπορεί για να μην επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να πιάσουν κορυφή. Γιατί αν η ομάδα του Πειραιά πιάσει κορυφή τότε κανείς δεν θα μπορεί να τον σταματήσει κι αυτό το ξέρει καλά το σύστημα που πολεμάει τον Ολυμπιακό με «νύχια και με δόντια».

Είναι πολύ σημαντικό όμως για την ομάδα του λιμανιού πως βαδίζει στον σωστό δρόμο, δείχνοντας αποφασιστικότητα κι επιμονή στο πλάνο του. Ο Ολυμπιακός έκανε είκοσι τελικές (οι δέκα στην εστία στο πρώτο ημίχρονο) στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό. Είναι μια ομάδα που δημιουργεί ποδόσφαιρο, είναι μια ομάδα που προσφέρει θέαμα.

Σαφώς και θα ήταν ιδανικό για τους πειραιώτες να πετυχαίνουν περισσότερα γκολ. Το έχει πει άλλωστε αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς. Δουλεύουν όμως οι ερυθρόλευκοι στο Ρέντη βασίζοντας την προσπάθεια τους σε αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και η αναγνώριση έρχεται από τους παίκτες των άλλων ομάδων.

Είτε θέλουν κάποιοι να το παραδεχθούν είτε όχι, ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο «καθρέπτης» που λέγεται γήπεδο φανερώνει την ανωτερότητα των ερυθρόλευκων. Κι όσο για την… εξυγίανση; Θα συνεχίσει με κάθε τρόπο τον πόλεμο εναντίον του Ολυμπιακού. Τα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα για την ομάδα του Πειραιά. Ούτε βήμα πίσω και καλό σύγχρονο ποδόσφαιρο που άλλοι δεν μπορούν ούτε να «φανταστούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ