Και να μπορούσε να το πάρει δεν θα τον άφηναν

Και να μπορούσε να το πάρει δεν θα τον άφηναν

Στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι και να μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα δεν θα τους άφηναν… Οι μόνοι που δεν διαμαρτυρήθηκαν ήταν οι «πράσινοι» και ο Παναιτωλικός με τη Λαμία.

Αγωνιστική για τους λάτρεις της διαιτησίας ήταν η Κυριακή και η Δευτέρα. Και ο μόνος που δεν φώναξε ήταν ο Παναθηναϊκός.

Ένα σχόλιο στα social media για πέναλτι εφεύρεση στο 15’ και τέλος. Και ξαφνικά την επόμενη μέρα διακρίνεις διαμαρτυρίες του Άρη, φωτογραφίες και βίντεο για το πέναλτι του Μπουζούκη. Στη Λαμία δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι, στον ΠΑΟΚ δόθηκε αυστηρή κόκκινη κι ο Μπαράλες έμεινε στο γήπεδο. Το τι έχει ειπωθεί μετά το ματς λίγο πολύ γνωστό. Μόνο από τη Λαμία, όμως, δεν άκουσες αντίδραση. Διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και η ΑΕΚ… Πάμε και στο Φάληρο. Γκολ οφσάιντ ο Ολυμπιακός, αυστηρότατη κόκκινη, διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ και λίγο η ΑΕΚ… Όχι, ο Παναιτωλικός δεν είπε κάτι.

Ο Παναθηναϊκός δεν ακούστηκε πουθενά. Είμαι της άποψης ότι δεν κερδίζεις κάτι όταν μιλάς για τη διαιτησία. Ούτε φωνάζεις για να ευνοηθείς ή έστω να μην αδικηθείς στο επόμενο ματς. Αυτή η κουβέντα κι έχει κουράσει και προκαλεί αηδία. Αν έχεις να πεις κάτι, πηγαίνεις στα αρμόδια όργανα, εκφράζεις τα παράπονά σου και τέλος. Βασικά, δεν θα έπρεπε καμία ομάδα να πηγαίνει στην ΚΕΔ. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά όποιος Έλληνας παράγοντας δεν έχει τι να κάνει, περνάει μία βόλτα από την ΚΕΔ. Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε.

Στο «τριφύλλι» η διοίκηση έχει επιλέξει τακτική χαμηλών τόνων. Η συγκεκριμένη, βέβαια, ακόμα και να υψώσει τη φωνή δεν θα της δώσει πλέον κανείς σημασία. Είναι τόσο αδύναμη σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Οι οποίοι φυσικά δεν έχουν πάρει τα σφυρίγματα απλώς με τα παραπονάκια τους. Το ότι φωνάζουν πάντως όλοι προσωπικά με αηδιάζει, αλλά στον αντίποδα σκέφτομαι ότι δεν ευνοείται ή δεν αδικείται μόνο ένας. Όλοι έχουν πάρει βοήθειες ή έχουν αδικηθεί φέτος. Εκτός από τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν ισχύει μόνο το «έχει αδικηθεί». Πέναλτι καθαρό στην Ξάνθη δεν δόθηκε, επιθετικό φάουλ το 0-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, ανύπαρκτο πέναλτι στο 1-0 του Άρη.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι χαμηλούς τόνους έχουν επιλέξει οι Νταμπίζας, Δώνης. Είναι άνθρωποι που δεν θέλουν να αποπροσανατολίζεται η ομάδα. Ό,τι κι αν επέλεγε η διοίκηση, ακόμα κι αν ανακοίνωση να έβγαινε κατά του Τζοβάρα, δύσκολα θα άκουγες δημοσίως κουβέντα για τη διαιτησία. Κι όχι μόνο απ’ αυτούς, αλλά και από τους παίκτες. Την ίδια απολύτως τακτική είχε ακολουθήσει ο Νταμπίζας με τον Αναστασίου και την πρώτη σεζόν συνεργασία τους.

Αναφέρομαι φυσικά στο τι συμβαίνει μέχρι στιγμής. Αν στη συνέχεια κι όσο πλησιάζουμε στον τελικό λογαριασμό του ταμείου, αυξηθούν φαινόμενα και διαιτησίες τύπου Τζοβάρα, μπορεί οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ν’ αλλάξουν τακτική. Αλλά δεν νομίζω ότι θα παρεκκλίνουν από τη φιλοσοφία τους. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης ξέρουν ότι στα άσχημα οι παίκτες γουστάρουν να βρίσκουν δικαιολογίες. Και δεν θέλουν να τους δώσουν άλλοθι. Όπως είπε και ο 49χρονος τεχνικός μετά το ματς με τον Άρη, «αν στο υπόλοιπο του αγώνα, μετά το άδικο πέναλτι δεν κάνουμε το χρέος μας να παίξουμε, θα έχουμε εμείς την ευθύνη».

Το σίγουρο είναι ότι οι Νταμπίζας, Δώνης πίστευαν στις δυνατότητες της ομάδας από την αρχή. Έβλεπαν αυτό που δεν βλέπαμε, είναι η αλήθεια, οι υπόλοιποι. Όσοι πίστη κι αν είχαν φυσικά, ήξεραν ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο το -6. Είναι ότι έχει και αδυναμίες. Αυτή την αγωνιστική διαπίστωσαν και κάτι ακόμα. Και να μπορούσαν να το διεκδικήσουν, δεν θα τους άφηναν. Τόσο απλά. Προηγούνται άλλοι. Φωνάζουν πιο δυνατά και μελωδικά… Ο Παναθηναϊκός δεν ενοχλεί. Όταν ενοχλήσει, ξέρουμε τι θα γίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ