Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος… (χαχα)χαλίφης!

Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος… (χαχα)χαλίφης!

Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο.

Η προσπάθεια που γίνεται πάλι από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (3/12) να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ ως η μόνιμα ευνοημένη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι συγκινητική και μαζί αστεία. Ένα ομολογουμένως λάθος σφύριγμα που δεν δόθηκε και ήταν υπέρ του Δικέφαλου (το πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια που δεν έδωσε ποτέ ο Τσαμούρης) έγινε σημαία αυτών διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Ιβάν Σαββίδης ο νέος Χαλίφης!

Καταρχάς αυτοί που φωνάζουν για νέους Χαλίφηδες ουσιαστικά παραδέχονται ότι υπήρχαν παλαιοί. Αυτό είναι γεγονός ότι υπήρχαν παλαιοί Χαλίφηδες, υπάρχουν και νεότεροι αλλά όχι κύριοι, ο Σαββίδης δεν είναι χαλίφης και ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνάστης.

Διότι αυτοί (ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης και μαζί και εμείς οι ρεπόρτερ που καλύπτουμε το ρεπορτάζ της ομάδας) φωνάζουν και επιμένουν να έρθει το VAR στην Ελλάδα και οι ξένοι διαιτητές για να φύγουν οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «βολεμένοι» ούτε για το ένα καίγονται, ούτε για το άλλο. Τους βολεύει η σκιά. Εκεί έχουν μάθει να παίζουν καλύτερα…

Χαλίφης ο Σαββίδης πως;

Που του έχει απαγορευτεί να πηγαίνει στα γήπεδα για τρία χρόνια;

Χαλίφης που του έκλεψαν πέρυσι το πρωτάθλημα;

Χαλίφης που έχει το ρεκόρ αφαίρεσης βαθμών και αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα;

Πως γίνεται αυτό;

Ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ (το οποίο όλοι παραδέχθηκαν στον Δικέφαλο ότι ήταν λάθος, και ο Λουτσέσκου και οι παίκτες) δεν είναι ένδειξη «παράγκας». Είναι απλά ένα λάθος που μπορεί να γίνει απέναντι σε κάθε ομάδα. Αυτοί που ξέρουν από παράγκες φωνάζουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά «παραγκίσια» ήταν η διαιτησία του Τσαμούρη σε βάρος του ΠΑΟΚ (με πολλά μικρά και μεγάλα σφυρίγματα) μετά τον μη καταλογισμό του πέναλτι.

Δε σφύριζε ότι έβλεπε, αλλά ότι ήθελε.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν σε 14 ματς εντός ελληνικών συνόρων (12 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλο) ο ΠΑΟΚ έχει πάρει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης (το οποίο για μένα δεν ήταν, αλλά είναι ένα πέναλτι που δίνεται συνέχεια…), ένα γκολ οριακό οφσάιντ με τον Εργοτέλη (οι γηπεδούχοι ούτε καν διαμαρτυρήθηκαν γιατί στη ροή του αγώνα δε φάνηκε καν η παράβαση) και το χέρι του Βιεϊρίνια που δε δόθηκε πέναλτι στη Λαμία.

Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ έχει υποστεί απίστευτα αρνητικές διαιτησίες. Ο Κουτσαύτης δεν έδωσε πέναλτι στον Ουάρντα και χάρισε αποβολές στον Κώτσιρα (2η κίτρινη) και στον Ιγκλέσιας στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Στη Νέα Σμύρνη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ακπόμ ως οφσάιντ παρότι καλύπτονταν 3-4 μέτρα! Στην Κρήτη με τον ΟΦΗ ο Διαμαντόπουλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Στρέζου στον Ζαμπά στο 0-0. Ο Τσαμούρης ακύρωσε κανονικό γκολ του Ακπόμ στο ματς με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ.

Με τον Ατρόμητο ο Τζήλος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι του Στρούγγη πάνω στον Ελ Καντουρί και έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Μαροκινό ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι. Εκεί ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την κακή διαιτησία με μια ισοπαλία (1-1) και έχασε άδικα δύο βαθμούς.

Έγιναν κι άλλα πολλά, αλλά σε 14 αγώνες οι άλλοι φωνάζουν για τρεις φάσεις που ξέφυγαν των διαιτητών υπέρ του ΠΑΟΚ και ξεχνάνε καμιά εικοσαριά περιπτώσεις που αδικήθηκε ο Δικέφαλος!

Και αυτά σε 8 από τις 12 αγωνιστικές, γιατί στα τέσσερα ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές κέρδισε και στα τέσσερα (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη και Παναθηναϊκό) παρότι σε δύο τουλάχιστον από αυτά τα παιχνίδια έγιναν λάθη εις βάρος του, αλλά εκεί ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε πρόθεση, απλά ήταν λάθη ανθρώπινα.

Και αν τα ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό έχουν τους προφανείς λόγους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ο Δικέφαλος προπορεύεται στη βαθμολογία επειδή ευνοείται και υπήρξε δήθεν σφαγή της Λαμίας, τα ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στην ΑΕΚ ξεφτιλίζονται υποστηρίζοντας το ίδιο αλλά και χωρίς να αναφέρονται στην πραγματικά σκανδαλωδώς ευνοούμενη ομάδα, τον Ολυμπιακό! Γιατί παίζουν ως πρώτο θέμα το χέρι του Βιεϊρίνια, αλλά ξεχνάνε να παίξουν (ως εύνοια του αντιπάλου) και το γκολ οφσάιντ του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ