Να έρθουν όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας

Να έρθουν όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας

Η βελτίωση που είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που πρέπει να έχει συνέχεια.

 

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, στερεί από τον Άρη τη δυνατότητα να θεωρεί βήμα εμπρός μια ισοπαλία στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Οι κιτρινόμαυροι δεν είναι σε απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που ορέγονται την είσοδο στη ζώνη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Για παράδειγμα, αν ο Πανιώνιος επικρατήσει του Λεβαδειακού, ως λογικό φαβορί, θα φτάσει στους είκοσι βαθμούς, όσους θα έχει ο Άρης αν φύγει ισόπαλος από το Περιστέρι. Στο κακό σενάριο, μάλιστα, θα έχει προσπεράσει κατά ένα βαθμό την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης δεν θα χάσει το στόχο του αν ο απολογισμός στα ματς με Ατρόμητο και Ξάνθη δεν έχει νίκη, ούτε θα τον κερδίσει με θετικά αποτελέσματα. Όμως χρειάζεται αποτελέσματα απέναντι σε ποιοτικές ομάδες μέσα στην έδρα τους, ενισχύοντας και την εικόνα του, στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Η βελτίωση που είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που ως διαδικασία πρέπει να έχει συνέχεια. Ο Παντελίδης, μοιάζει να έχει κερδίσει την αποδοχή των ποδοσφαιριστών, ως προς την ορθότητα των συμπερασμάτων του για τους τομείς στους οποίους πρέπει να γίνει επιπλέον δουλειά, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορεί να εισπράξει στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα πράγματα.

Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Ματέο και ο Ματίγια. Ο μικρός παίζει χωρίς σταματημό από την αρχή της σεζόν και θα έχετε παρατηρήσει ότι η κόπωση εμφανίζεται ολοένα και νωρίτερα στις κινήσεις του. Ο Ισπανός δείχνει ότι δεν έχει διάρκεια στις υψηλές εντάσεις και αυτό τον επηρεάζει, αφού κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητά του αλλά οι περισσότεροι έχουν να παρατηρήσουν αυτό το “κλικ” που συχνά του έλλειψε σε φάσεις, για να καταστεί καθοριστικός.

Χρειάζονται μια διαχείριση στην καθημερινή δουλειά και θα την έχουν, προκειμένου σε μικρό διάστημα να είναι στην κατάσταση που πρέπει.

Στον αντίποδα, ο Μπάσα που δεν γοήτευε μετά τα πρώτα τρία – τέσσερα ματς, έδειξε την Κυριακή που πέρασε γιατί επελέγη από τον Άρη και το ζητούμενο είναι η διάρκεια.

Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα του Παντελίδη και με έναν εύσχημο τρόπο το είπε ήδη στην τελευταία του τοποθέτηση, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό: Να φέρει το σύνολο των πρώτων επιλογών στο ίδιο επίπεδο φόρμας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ