Λαχείο ή παλτό;

Λαχείο ή παλτό;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Αντριάν Αρέγκι που θέλει σαν τρελός να έρθει στη ΑΕΚ. Με αξία βάση Transfermarkt 250.000 ευρώ αλλά την απάντηση να τη δίνει μόνο το χορτάρι.

Η ΑΙΩΝΙΑ ερώτηση στις μεταγραφές: Λαχείο ή παλτό; Η απάντηση, μόνο στο χορτάρι. Σαν το καρπούζι. Μόνο όταν το ανοίξεις ξέρεις τι έχεις πάρει. Ο Ολυμπιακός πχ έφερε πίσω εν χορδές και οργάνοις τον Γιαγια Τουρέ. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ετοιμάζεται να αναχωρήσει σε άλλες πολιτείες. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Αντριάν Αρέγκι. Ο 26χρονος Αργεντινός μέσος για τον οποίο συζητάει η ΑΕΚ. Με τον κορυφαίο ρεπόρτερ των πρωταθλητών να αναλύει τα στοιχεία του: «Καθαρό εξάρι, δυναμικός, με μακρινές μπαλιές. Παίζει πολύ δυνατά, κόβει αντεπιθέσεις είναι αντί-Σιμόες. Έρχεται με πιο ελπιδοφόρα στοιχεία απ’ ότι ο Σιμόες». Με τον ίδιο τον Αρέγκι να δηλώνει, «θέλω ΑΕΚ σαν τρελός».

ΟΨΟΜΕΘΑ. Από την Αργεντινή έχουνε πάει στην ΑΕΚ ο Σκόκο και ο Μπλάνκο. Όπως επίσης ο Ρουίς κι ο Νάβας. Μαζί με δύο δανεικούς, Ρέι και Κάλβο, συνολικό κόστος 7.5 εκατομμύρια δολάρια. Με τον Πέτρο Στάθη να πηγαίνει αυτοπροσώπως στο Μπουένος Άιρες. Σιγά που θα άφηνε να πάει κανένας άλλος να κάνει το ντιλ με την Μπόκα. Και θυμήθηκα τι είχα γράψει όταν τους φέρανε κι είχα γίνει για μία ακόμα φορά κακός. Ότι από φάτσα ο Ρουίς είναι σαν θερμαστής σε γκαζάδικο κι ο Νάβας σαν μπασίστας σε ροκ συγκρότημα.

ΦΡΕΣΚΑ κουλούρια, όμως, φωνάζει ο κουλουράς. Κέσκεσέ Αρέγκι; Ποδοσφαιριστής που ανήκει στην Ατλέτικο Τεμπερλέι (ομάδα Β’ Εθνικής) και αγωνίζεται δανεικός στη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν. Ενώ έχει κάνει κι ένα πέρασμα στους Μόντρεαλ Ίμπακτ, στο MLS. Με 89 συνολικά συμμετοχές στην καριέρα του. Αν πρόκειται για Αργεντινό ποδοσφαιριστή, οι αθλητικογράφοι απευθύνονται στον Ρότσα. Ο οποίος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για κελεπούρι. Υπάρχει και το YouTube, αλλά τι να δεις σε επιλεγμένα στιγμιότυπα από αμυντικό χαφ; Ενδεικτικά, επαναλαμβάνω ενδεικτικά, υπάρχει το Transfermarkt. Η ιστοσελίδα που κοστολογεί την αξία των ποδοσφαιριστών και κατά κανόνα τραβά τις τιμές προς τα πάνω.

ΒΑΣΕΙ Trasfermarkt, λοιπόν, η άξια του Αρέγκι είναι στα δυόμιση κατοστάρικα. Έχοντας φτάσει στο μάξιμουμ των 650.000 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2016. Όταν ο Σιμόες κοστολογείται στα 4 εκατ. κι ο Άλεφ στα οκτώ κατοστάρικα. Ο (τρίτος) τερματοφύλακας Μάκης Γιαννίκογλου έχει αξία 300 χιλιάδες. Αν αποκτηθεί, θα είναι ο παίκτης της ΑΕΚ με τη δεύτερη χαμηλότερη αξία μετά τον Γιαννούτσο (200 χιλιάδες). Η αξία της Σαν Μαρτίν που αγωνίζεται (17η στη βαθμολογία) έχει αξία 8.8 εκατ. Στη Super League χαμηλότερη αξία έχουν μόνο η Λαμία κι ο Λεβαδειακός.

ΟΛΑ αυτά όμως είπαμε είναι ενδεικτικά. Οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο. Και μόνο. Σάμπως τον Σιμόες, όταν είχε έρθει από τη Μορεϊρένσε τον ήξερε κανένας; Ακόμα πιο φτηνός ήτανε από τον Αρέγκι. Ζαριές είναι αυτές. Τη μία σου κάθονται, με τον Γιόχανσον από τη Σουηδία, εξάρες, την άλλη, με τον Αντάρεβιτς, ντόρτια. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Λαχείο ή παλτό ο Αρέγκι, αν αποκτηθεί τελικά, θα το πει το χορτάρι.

Στη μουσική επιλογή Adriano Celentano- SΙ e Spento il Sole.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ