Σκοπός στον ΠΑΟ είναι να πιάσουν το μεγάλο ψάρι

Σκοπός στον ΠΑΟ είναι να πιάσουν το μεγάλο ψάρι

Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού έχουν πολλά περιθώρια να ανεβάσουν κι άλλο τη χρηματιστηριακή τους αξία.    

Δίμηνο μεταγραφικών σεναρίων κι εξελίξεων διανύουμε πλέον. Ο Παναθηναϊκός έπειτα από την ανέλπιστα-το καλοκαίρι- καλή πορεία που πραγματοποιεί, είδε πολλούς τους παίκτες να καλούνται στην Εθνική Ελπίδων κι ως εκ τούτου αυξάνεται η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ.

Τώρα που μπήκε ο Δεκέμβριος ξεκίνησαν οι φήμες ότι έρχονται προτάσεις εκατομμυρίων για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Μία προσφορά μπορεί να έρθει για οποιονδήποτε, αλλά σίγουρα στην πρώτη γραμμή είναι ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης και οι Τάσος Χατζηγιοβάνης, Γιάννης Μπουζούκης. Οι δύο τελευταίοι έχουν συμβόλαιο έως το 2020 και γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν έρθει τώρα μία μεγάλη πρόταση, δύσκολα θα πιάσουν περισσότερα το καλοκαίρι.

Με έναν χρόνο συμβολαίου να απομένει μία ομάδα θα επιδιώξει να τους αποκτήσει με λιγότερα χρήματα. Μεγάλη οικονομικά πρόταση, όμως, δύσκολα θα προκύψει και τον προσεχή Γενάρη. Στη μέση της σεζόν οι ομάδες προτιμούν να πάρουν έμπειρους ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσουν τους στόχους τους. Είτε αφορά πρωτάθλημα είτε παραμονή είτε έξοδο στην Ευρώπη, ένας σύλλογος σπάνια ξοδεύει χρήμα τον χειμώνα για έναν ταλαντούχο εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. Όσο κι αν τον πιστεύει. Δεν λέω ότι αποκλείεται, αλλά είναι δύσκολο.

Γίνεται αντιληπτό, ότι δεν θα έρθει (και βάσει πληροφοριών το αναφέρω) κάποια πρόταση που να ξετρελάνει τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Νταμπίζα και να κάμψει τις αντιρρήσεις του για πώληση τον χειμώνα (όπως αναφέρεται στο to10.gr σε άλλο κείμενο είναι αρνητικοί Νταμπίζας, Δώνης σε πώληση στη μέση της περιόδου). Τα πολλά μηδενικά σε μία προσφορά τα περιμένεις το καλοκαίρι. Επιπλέον, οι Νταμπίζας, Δώνης γνωρίζουν ότι αυτά τα παιδιά και δεν αναφέρομαι μόνο στους δυο διεθνείς με την Ελπίδων και στον αρχηγό, αλλά και σε άλλους παίκτες όπως οι Διούδης, Καμπετσής, Μαυρομμάτης (ακόμα και ο Εμμανουηλίδης που εντυπωσιάζει με τη Νέων και παρακολουθείται συνεχώς από ξένους συλλόγους), δεν έχουν πιάσει ταβάνι στη χρηματιστηριακή τους αξία.

Σίγουρα για να ζήσει ο Παναθηναϊκός, με τα οικονομικά προβλήματα που έχει κι όσο δεν εμφανίζεται επενδυτής, πρέπει να πουλάει παίκτες. Αλλά ο Νταμπίζας θεωρεί όχι άδικα, ότι υπάρχει το timing και το σωστό αντίτιμο. Δεν πρέπει απλώς να πουλάς. Πρέπει να μάθεις να πουλάς. Ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία εξέλιξης ενός πρότζεκτ, ακριβώς για να δημιουργεί υπεραξία στους παίκτες του. Αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Με 5-6 καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 2-3 κλήσεις στην Ελπίδων, θα προσεγγίσεις το ενδιαφέρον, αλλά όχι και το χρήμα. Σκοπός είναι να πιάσεις το μεγάλο ψάρι…

Υπάρχουν, λοιπόν, παίκτες που δεν έχουν σημειώσει limit up. Ο σύλλογος οφείλει να τους εξελίξει και να τους διαφημίσει. Με τη δική τους συνδρομή φυσικά που δεν είναι άλλη από την εικόνα στο γήπεδο. Αν είναι πάλι να πωλούνται παίκτες υπό πίεση και κατ’ ανάγκη πιάνοντας το 1/3 ή 1/4 της πραγματικής τους αξίας, όπως συνέβη με τους Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, τότε μία πώληση δεν έχει νόημα. Πουλάς το περιουσιακό σου στοιχείο για να κινηθείς πιο άνετα. Αν είναι το ξεπουλήσεις, για να κλείσεις 2-3 τρύπες και σε ένα χρόνο πάλι τα ίδια, δουλειά δεν γίνεται.

Γι’ αυτό εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πώληση τον Γενάρη. Και γιατί είναι σε εξέλιξη το πλάνο και γιατί βεβαίως δεν φαίνεται στον ορίζοντα προσφορά που θα ενθουσιάσει. Αυτά που ακούγονται για 3-4 εκατ. ευρώ για Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη (στην παρούσα φάση φυσικά) μοιάζουν υπερβολικά και υπάρχει κίνδυνος να αποπροσανατολίσουν την ομάδα και τους παίκτες. Τους Νταμπίζα, Δώνη, πάντως, όχι. Αυτό το παιχνίδι το γνωρίζουν καλά πλέον και διαθέτουν την εμπειρία για να το διαχειριστούν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ