Ολυμπιακός : Τα 87 δευτερόλεπτα της συμφοράς…

Ολυμπιακός : Τα 87 δευτερόλεπτα της συμφοράς…

Το κομβικό τέλος της τρίτης περιόδου, η εικόνα που θύμιζε ΟΑΚΑ και το γεγονός πως εμφανίστηκε ξανά soft ο Ολυμπιακός στο παρκέ.

Πόσο χρειάζεται για να αντιστραφεί εντελώς το μομέντουμ μίας αναμέτρησης; Μία τεχνική ποινή; Ένα δυνατό φάουλ; Δύο σερί τρίποντα; Ένα λάθος;

Στην περίπτωση του παιχνιδιού στο Κάουνας ίσως ήταν 87 δευτερόλεπτα και μερικά από τα παραπάνω στοιχεία. Όταν και ο Σπανούλης πέρασε στον πάγκο για τις αναγκαίες ανάσες ώστε να…βγει το τέταρτο δεκάλεπτο και οι Ερυθρόλευκοι ήπιαν «θάλασσα» στην Ζαλγκίριο Αρίνα. Ποια η συνέχεια; Λάθος Μάντζαρη, κακή επίθεση Τίμα, κλέψιμο Ουόλτερς λέι απ και προσπέρασμα της Ζαλγκίρις στο τέλος της τρίτης περιόδου. Τα πάντα στραβά για να γυρίσει μπούμερανγκ η ψυχολογία, σε μία έδρα εκ των κορυφαίων της Ευρώπης, με μία ομάδα που είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να οσμιστεί αίμα γιατί θα ορμήσει.

Για άλλη μία φορά οι Ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν φοβισμένοι όταν το ματς κρίθηκε στην επαφή. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη λένε..

Βλέποντας το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με την Ζαλγκίρις έτριβα τα μάτια μου. «Κανένα λάθος, 10/16 τρίποντα, 12 ασίστ… Και μόνο 8 πόντους μπροστά.. Μα πως;». Παιδιά το μπάσκετ είναι απλό. Και οι αριθμοί στο ημίχρονο μίας αναμέτρησης καταμαρτυρούν πολλές φορές τη συνέχεια της.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο 20λεπτο, όντας μπροστά με 8 πόντους, με την Ζαλγκίρις να έχει πλησιάσει στο 40-42 βασιζόμενη στην αμυντική της λειτουργία που αρχικά είχε σοκαριστεί από το 6/6 τρίποντα των Ερυθρόλευκων στην αρχή. Ως εδώ καλά…

Τα ποσοστά του συγκροτήματος του Μπλατ ήταν εξωπραγματικά. Θύμιζε ΟΑΚΑ το παιχνίδι. Και εκεί ο Ολυμπιακός έκανε φοβερό ημίχρονο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν διαμέτρου αντίθετο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν θυμίζει Ολυμπιακό. Ο Σάρας είχε «κλειδώσει» κάθε ατού των Ερυθρόλευκων, το 0 στα λάθη είχε γίνει 15 στο τέλος του παιχνιδιού (8 στο τρίτο δεκάλεπτο, 7 στο τέταρτο), οι φιλοξενούμενοι είχαν γίνει πιο soft από ποτέ. Μετά την ήττα από την Φενέρ είχα γράψει πως δεν είναι κακό λίγο ξύλο.

Στα επόμενα ματς είδαμε λίγη σκληράδα, είδαμε δυνατά φάουλ. Στο Κάουνας όμως υπήρξε πισωγύρισμα. Το ίδιο άνευρος ο Ολυμπιακός, «πνιγμένος» στις… δαγκάνες της Ζαλγκίρις και με επιλογή το τρίποντο έχοντας 3/10 σουτ. Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων έριξε την ευθύνη στην περιφέρειά του. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι συνολικό πρόβλημα και είναι η αντιμετώπιση της ομάδας σε αυτό το κομμάτι.

ΥΓ. Δεν ξέρω από πού προέκυψε το θέμα του Γουοναμέικερ. Ο Αμερικανός γκαρντ θα ήταν ταμάμ υπό άλλες συνθήκες. Το πιο σωστό στην περίπτωση του Ολυμπιακού θα ήταν άλλο. Ότι χρειάζεται έναν Γουοναμέικερ. Να πιέζει σωστά στην μπάλα, να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, να είναι γερό σκαρί και να σπάει την αντίπαλη άμυνα με μπούκες. Όπως και να έχει είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπλατ συνεχίζει να ψάχνει τον παίκτη που θα γεμίσει την περιφέρειά του.

ΥΓ2 Όταν κάποιος είναι κάτω, του προσφέρεις μία χείρα βοηθείας. Δεν τον πατάς στο κεφάλι, ούτε τον αφήνεις στο πάτωμα. Εκτός αν θες να είναι και να παραμείνει εκεί…

ΥΓ3 Να σχολιάσεις τι; Να πεις τι; Κρίνει ο κόσμος… Σε αυτόν εξάλλου απευθύνεται ο καθένας. Παρότι στη ζωή έχουμε το δικαίωμα του λάθους, είμαστε και πολλές φορές οι υπεύθυνοι της προσωπικής μας καθίζησης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ