Φλος και καρέ του άσου ο ΠΑΟΚ

Φλος και καρέ του άσου ο ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το Ξάνθη - Ολυμπιακός και για το μικρό θαύμα του Μαρτίνς. Την εύνοια του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι και τους τέσσερις σωματοφύλακες που τον οδηγούν στο τίτλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ στις τρεις και μισή κληρώνει το Σουιπστέικ. Αν δηλαδή αυτό το ψευτοπρωτάθλημα της Σούπερλίγκ, θα έχει συνέχεια, η αν θα σχολάσει ο γάμος, πριν ακόμα τελειώσει ο πρώτος γύρος. Η λογική λέει ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται. Στο +6 ο ΠΑΟΚ και το ματς με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, το πρωτάθλημα δεν γίνεται να χαθεί. Για Ελλάδα είπαμε μιλάμε. Όχι για Πρέμιερσιπ. Εξ ου και η απόδοση του ΠΑΟΚ για κατάκτηση είναι στο 1.18. Εκτός, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να το χάσει μόνος του. Όπως έχασε το περυσινό. Και σε δύο δόσεις μάλιστα. Μία στο ματς με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε κι άλλη μία στο ματς με την. ΑΕΚ που δεν τελείωσε με τη μπούκα του Ιβάν. Μοναχοί τους βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια τους.

ΓΙΑ να μείνει ζωντανός ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να παίρνει ένα προς ένα, όλα τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που δεν κέρδισε ένα ντέρμπι και πέταξε και τρεις βαθμούς στο Ηράκλειο, η όποια επόμενη γκέλα, θα είναι η χαριστική βολή. Στα τρία παιχνίδια για να τελειώσει ο πρώτος γύρος ο ΠΑΟΚ έχει Λάρισα Γιάννενα στη Τούμπα και μία εκδρομή για σουβλάκια στην Λιβαδειά. Αν δεν περάσει λοιπόν από τη Ξάνθη ο Ολυμπιακός κι η διαφορά πάει στους 8 χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Η Ξάνθη είναι παράξενη ομάδα. Κακή ομάδα μπορείς να πεις. Μπαίνει στο γήπεδο για να χαλάσει το παιχνίδι. Να το πάει στο μισό-μηδέν. Δεν δικαιούται να είναι στη 7η θέση. Με δέκα γκολ (η χειρότερη επίθεση στις έντεκα πρώτες ομάδες της βαθμολογίας) έχει 18 βαθμούς. Κι έχοντας βάλει τα επτά απo αυτά o Γέντρισεκ καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Ένας είναι ο Σλοβάκος μπροστά που τα βάζει κι άλλος ένας ο Σέρβος ο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, που τα πιάνει. Όλοι οι άλλοι είναι μαστροχαλαστές.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει τον τρόπο να τρέξει ένα σερί. Σ αυτά τα 12 μέχρι τώρα παιχνίδια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και από την εικόνα των ομάδων προκύπτει αυτό κι από τα στατιστικά στοιχεία. Ο Ολυμπιακός έχει 190-77 τελικές κι ο ΠΑΟΚ 125-102. Ο Ολυμπιακός είναι στο +113 και ο ΠΑΟΚ στο +23. Η διαφορά στις τελικές που δημιουργεί και δέχεται η κάθε ομάδα είναι συντριπτική. Ο Ολυμπιακός είναι στο -6 επειδή κατάφερε να χάσει από τον ΠΑΟΚ και να μην κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Επειδή δεν έχει το γκολ. Αυτό ωστόσο που έχει καταφέρει ο Μάρτινς είναι ένα μικρό θαύμα. Δεν έχει ξαναγίνει. Ομάδα με οκτώ στους έντεκα νέους στη ομάδα, να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο και να κάνει πρωταθλητισμό. Όταν η πρωταθλήτρια ΑΕΚ αυτοδιαλύθηκε.

ΔΕΝ ήταν καθόλου εύκολο αυτό που έχει γίνει στον Ολυμπιακό. Να βρει με τη μία, μια καινούργια ομάδα τα πατήματά της. Άλλαξε τερματοφύλακα, πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να σταθεροποιηθεί το δίδυμο των σέντερ-μπακ. Ο προπονητής που στην αρχή είχε σταθερή ενδεκάδα και καλά έκανε, έπρεπε σταδιακά να βάλει, να δει, να δοκιμάσει όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτά έχουνε κόστος. Μια κουβέντα είναι, «βγάλε αυτόν, βάλε τον άλλον». Η ομάδα και πολύ περισσότερο μία καινούργια ομάδα, χάνει τη συνοχή της. Κορόιδο είναι ο Λουτσέσκου που δεν αλλάζει τους περυσινούς κι έχει τους καινούργιους στο περίμενε; Επτά μεταγραφές το καλοκαίρι κι ούτε ένας δεν κατάφερε να γίνει βασικός.

ΜΕ έντεκα νίκες στα δώδεκα ματς ο ΠΑΟΚ είναι στο άλογο καβάλα. Και τι έγινε που δεν παίζει μπάλα; Στον πρωταθλητισμό μετράει το αποτέλεσμα. Και μόνο. Ο ΠΑΟΚ παίζει εύνοια. Σε τρία ντέρμπι έβγαλε το καλύτερο χαρτί. Με τη ΑΕΚ, που είχε δύο δοκάρια στη Τούμπα, φουλ του ρήγα. Με τον Άρη που έχασε το πέναλτι ο Γιουνές, καρέ του άσσου και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης φλος. Πως να το χάσει το πρωτάθλημα με τέτοιο χαρτί; Παικτικά ο ΠΑΟΚ είναι όλος κι όλος τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Πασχαλάκης σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και με μεγάλη ρέντα. Κρέσπο και Βαρέλα, είναι μακράν το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κι ο Πρίγιοβιτς μπροστά που μέσα στο,κουτί σκοτώνει. Και κατά περίπτωση έχουνε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Πέλκας. Συν την πονηριά του Ρουμάνου, που παίζει για το αποτέλεσμα και μόνο. Και πολύ καλά κάνει. Για τα νεωτέρα, υπομονή μέχρι τη Κυριακή το μεσημέρι, που κληρώνει το Σουιπστέικ.

Στη μουσική επιλογή, Mighty Sam McClain-When The Hurt is Over.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ