Μονόδρομος…

Μονόδρομος…

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει σήμερα τη Φενέρμπαχτσε και να παίξει καλό μπάσκετ.

Η Φενέρμπαχτσε έχει μόλις μια ήττα εφέτος στην Ευρωλίγκα, από την Εφές Αναντολού, έχει περάσει από δύσκολες έδρες, παίζοντας με πολλά προβλήματα και έχει δείξει πως θα είναι για μια ακόμα χρονιά από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Κέρδισε μέσα στο ΣΕΦ, στο Κάουνας, στο Τελ Αβίβ, στη Βιτόρια, στην Βαρκελώνη έχοντας προβλήματα και απουσίες.

Όλα αυτά λοιπόν κάνουν την αποψινή αποστολή του Παναθηναϊκού ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή μάλιστα που ο προπονητής του δήλωσε χθες πως η ομάδα του βρίσκεται στη χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από τότε που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία.

Κι όμως απόψε οι πράσινοι έχουν ένα τεράστιο πρέπει μπροστά τους διότι η ιστορία με τα εκτός έδρας παιχνίδια και τις τραγικές τους εμφανίσεις, έχει «χαλάσει» το μυαλό τους, τους έχει αποσυντονίσει και αναζητούν μια μεγάλη νίκη για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Μέσα στην έδρα τους, στη… ζεστασιά που τους προσφέρει το κοινό τους, θα πρέπει να βγάλουν αντίδραση και να δείξουν πως είναι άδικη η κριτική που τους έχει γίνει. Αυτό προϋποθέτει όμως συγκέντρωση, αυταπάρνηση, «ατσάλινο χαρακτήρα» και πνευματική διαύγεια.

Από εκεί και πέρα ο Ομπράντοβιτς έχοντας τα προβλήματα με τους απόντες Ντουβερίογλου, Μαχμούτογλου, αλλά και την ελλιπή ετοιμότητα των Γκούντουριτς και Σλούκα αναμένεται να λανσάρει πάλι σχήματα με τρία 3-4ρια.

Οι Κάλινιτς, Ντατόμε και Μέλι δημιουργούν μια τριάδα που σκοράρει, δημιουργεί, αμύνεται, παίρνει ριμπάουντ και στο οποίο «χτίζει» το παιχνίδι της η υπόλοιπη ομάδα. Πάνω από όλα όμως η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα που… τρέφεται από τα λάθη των αντιπάλων της. Τους οδηγεί στην «παγίδα» και χτυπάει…

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να έχει σε καλή βραδιά τον Νικ Καλάθη, που θα πρέπει να «χτίσει» αυτοπεποίθηση μέσω της δημιουργίας και όχι μέσα από το τρίποντο ανεξάρτητα από το αν θα του το επιστρέψει η Φενέρ. Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο ελληνοαμερικανός είναι ο «παίκτης βαρόμετρο» για την ομάδα του Πασκουάλ και η εξάρτηση που υπάρχει είναι καθοριστική.

Σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι των πρασίνων θα είναι και τα τρίποντα. Οι Τόμας, Λάνγκφορντ, Παππάς και Λοτζέσκι είναι βασικό να σουτάρουν με καλά ποσοστά, ώστε οι Τούρκοι να αναγκαστούν να ανοίξουν την άμυνά τους. Σε άλλη περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Το παιχνίδι είναι μονόδρομος για τον Πασκουάλ και τους παίκτες του. Οι ίδιοι ωστόσο δημιούργησαν αυτή την κατάσταση με τις άθλιες εμφανίσεις τους εκτός έδρας και την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα στο ΟΑΚΑ. Έχουν συζητήσει διεξοδικά, έχουν αναλύσει τα δεδομένα μέσα στα αποδυτήρια και έχουν πάρει αποφάσεις.

Το θέμα όμως είναι να τις κάνουν πράξεις πάνω στο παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ