Το «πασπαρτού» και ο πολύτιμος Τοροσίδης

Το «πασπαρτού» και ο πολύτιμος Τοροσίδης

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Ομάρ σαν δεξί εξτρέμ αντί του Ποντένσε και έχει εμπιστοσύνη στον Νορβηγό. Ο Νορβηγός έχει δικαιώσει τον Πορτογάλο από το πρώτο ματς της σεζόν. Μέσα και ο Τοροσίδης που μπορεί να είναι καθοριστικός για τους πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας το μεσημέρι της Κυριακής την Ξάνθη και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει τις αποφάσεις του, αναφορικά με την εντεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στην αυριανή αναμέτρηση. Αυτό τουλάχιστον έδειξε με την δοκιμή που έκανε στην προπόνηση της Παρασκευής στο Ρέντη.

Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θα ήθελε να έχει στην διάθεση του τον Ποντένσε, αλλά ο τραυματισμός του νεαρού εξτρέμ αναγκάζει τον 48χρονο τεχνικό των πειραιωτών ν’ αναθεωρήσει τα πλάνα του.

Η απουσία του Ποντένσε είναι σημαντική, καθώς είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά για τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο ο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πλάνο και η απόφαση του για το δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Ελαμπντελαουί. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως ο Πορτογάλος τεχνικός προορίζει τον Λάζαρο για το βασικό σχήμα εναντίον της Μίλαν, στο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σε ότι αφορά λοιπόν τον Ομάρ, ένα είναι το σίγουρο. Ο Νορβηγός είναι από τους καλύτερους παίκτες της πειραϊκής ομάδας την φετινή σεζόν και η σταθερότητα που παρουσιάζει είναι σημείο αναφοράς. Έχουμε επισημάνει σε σχετικό ρεπορτάζ, πόσο βοήθησε ο Μαρτίνς τον Ομάρ από το ξεκίνημα κιόλας της προετοιμασίας. Το είπε άλλωστε και ο παίκτης στους Νορβηγούς δημοσιογράφους πριν από λίγο καιρό.

Ο Μαρτίνς λοιπόν σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Ελαμπντελαουί αντί του Ποντένσε και μάλιστα ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον διεθνή αμυντικό. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων θεωρεί ότι ο Νορβηγός μπακ είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Θεωρεί πως ο Ελαμπντελαουί έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει και επιθετικά, καθώς έχει την καλή σέντρα και παράλληλα την κίνηση στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας. Η συμβολή του διεθνούς μπακ άλλωστε στην επιθετική ανάπτυξη των ερυθρόλευκων την φετινή σεζόν είναι μεγάλη και πολύ σημαντική.

Η «μετάθεση» (με βάση την δοκιμή στην προπόνηση της Παρασκευής) του Ομάρ στα άκρα της επίθεσης φέρνει τον Τοροσίδη στο βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει εδώ να σταθούμε λοιπόν στην παρουσία του Τόρο και να επισημάνουμε πως ο ρόλος του μπορεί να είναι πολύ σημαντικός στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της νίκης.

Η αποστολή των ερυθρόλευκων στην Ξάνθη δεν θα είναι εύκολη και η ηγετική παρουσία του Τοροσίδη σε συνδυασμό με την εμπειρία του, είναι στα στοιχεία που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο διεθνής αμυντικός έχει την δυνατότητα να βοηθήσει τους πειραιώτες στο σκοράρισμα κι έχει πετύχει και φέτος σημαντικά γκολ για την ομάδα του. Είναι κι αυτή μια σημαντική παράμετρος που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ