Βέρτιγκο και αλλαγές

Βέρτιγκο και αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός βλέπει τη θάλασσα για ουρανό και χρειάζεται αλλαγές για να μην τιναχτεί η χρονιά στον αέρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει πλέον ούτε στο ΟΑΚΑ. Έχει μπλέξει σε μια περιδίνηση, αδυνατώντας να κρατηθεί από κάπου και βουλιάζει.

Έχασε από τη Φενέρμπαχτσε μια ομάδα που έχει πλέον μάθει να κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Να «διαβάζει» τον αντίπαλο και να τον απονευρώνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, την ομάδα που αυτή την εποχή μπορεί να περάσει από οπουδήποτε.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Δεν ήταν δεδομένο πως θα κερδίσει την «καλοκουρδισμένη μηχανή» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οσοι έχουν ζήσει έστω και λίγο δίπλα στον πολύπειρο «Ζοτς» μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι. Πόσο μεθοδικά ο Σέρβος φτάνει βήμα- βήμα εκεί που θέλει.

Το πρόβλημα είναι πως έχασε παίζοντας και πάλι άθλια! Με εξαίρεση ένα διάστημα 6 λεπτών οι πράσινοι ήταν σαν να ήρθαν κατευθείαν από τη Μόσχα και το γήπεδο της Χίμκι.

Καμία βελτίωση, καμία πρόοδος, καμία προσπάθεια. Τίποτα.

Το… καλό διάστημα ήρθε όταν ο Νικ Καλάθης ανέβασε υποφερτά την απόδοσή του, σκοράροντας, αφού πρώτα άνοιξαν οι διάδρομοι στην άμυνα της Φενέρ, κλέβοντας μπάλες και πασάροντας σωστά. Ηταν ένα απλό δείγμα του πόσο επιδραστική είναι η παρουσία του ελληνοαμερικανού στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή με εξαίρεση τον φιλότιμο Μήτογλου, ο Πασκουάλ έψαχνε να βρει τους ψηλούς του. Ο Λοβέρν κι ο Βέσελι έκαναν… πάρτι στη ρακέτα υπερτερώντας παντού. Στα ριμπάουντ, στην άμυνα, στις μονομαχίες ακόμα και στη δημιουργία με τον Τσέχο να μετράει 7 ασιστ.

Κι όχι. Προφανώς δεν είναι δικαιολογία η απουσία του Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος πήρε το μήνυμα και η θέση του είναι πλέον άκρως επισφαλής στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια ευθεία γραμμή πλέον. Φαίνεται πως όσο και να θέλει, δεν μπορεί να αντιδράσει όπως πρέπει. Δεν έχει τα προσόντα και την ποιότητα. Είναι ξεκάθαρο πως απαιτούνται αποφάσεις.

Το έχουμε αναφέρει και σε άλλα σημειώματα. Αλλαγές διότι η χρονιά κινδυνεύει να χαθεί. Σε πρώτη φάση η διοίκηση δείχνει πως δεν σκέφτεται να αλλάξει τον προπονητή. Συνεπώς οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στο ρόστερ και ειδικότερα στον «άσο» και τον σέντερ.

Λεκαβίτσιους και Λάσμε έχουν κριθεί, δεν έχουν βοηθήσει όσο πρέπει, ειδικά ο πρώτος και παρά τις δυσκολίες με το… πρακτικό μέρος της διαδικασίας (αποζημιώσεις, «σπάσιμο» συμβολαίου), θα πρέπει να προχωρήσουν οι κινήσεις.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε… βέρτιγκο. Εχει χάσει τον προσανατολισμό του και βλέπει τη θάλασσα για ουρανό. H χρονιά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και απαιτούνται αποφάσεις, διότι το πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα μετά το ματς με τη Νταρουσάφακα δυσκολεύει ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ