Να είναι έτοιμοι για «πόλεμο» στον Παναθηναϊκό

Να είναι έτοιμοι για «πόλεμο» στον Παναθηναϊκό

Ένα ακόμα ματς για να γίνουν άνδρες τα μωρά του Δώνη είναι αυτό με τον ΟΦΗ. Τρεις μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη είναι πολλοί για το «τριφύλλι».

Τέσσερις από τις πιο δυνατές έδρες τις χώρες έχει επισκεφθεί ο Παναθηναϊκός και με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν τα έχει πάει κι άσχημα.

Νίκη επί της ΑΕΛ, ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο «Κλ.Βικελίδης» και ήττα στην Τούμπα. Τώρα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πηγαίνουν σε μία ακόμα δύσκολη έδρα, αυτή του ΟΦΗ. Σε ένα γήπεδο που τα τελευταία δέκα χρόνια, όσο υπήρχε ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, είναι από τα πλέον εχθρικά για το «τριφύλλι».
Σε αυτά τα ματς, όπως και στα ντέρμπι δεν μετράει μόνο η ποιότητα. Ξεχωρίζουν οι άντρες από τα πιτσιρίκια.

Ο ΟΦΗ είναι έκτος σε μέσο όρο εισιτηρίων με περισσότερους από 4.200 θεατές σε ένα γήπεδο κλουβί, που δεν διαθέτει και τον καλύτερο χλοοτάπητα. Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, θα φιλοξενηθεί από μία ομάδα που καίγεται για βαθμούς, βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και θα παραταχθεί για «πόλεμο».

Η ποιότητα, λοιπόν, σαφώς και παίζει ρόλο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες μικρότερου βεληνεκούς και με χειρότερο έμψυχο δυναμικό από σένα. Αλλά μπορεί και να μην έχει καμία σημασία αν δεν συνδυαστεί με τσαμπουκά και πάθος. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει έτοιμος για να δώσει κι αυτός τη δική του μάχη στον «πόλεμο» του «Γεντί Κουλέ».

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να τηρήσουν το πλάνο που έχουν από την αρχή της σεζόν, όπου προσπαθούν να παίξουν απλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο με διαρκή κίνηση στο γήπεδο με ή χωρίς τη μπάλα. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι, ωστόσο, να δώσουν και περισσότερες κλωτσιές απ’ όσες δεχθούν. Το ματς θα πάει στη δύναμη κι αυτό φυσικά το γνωρίζει ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Πνευματικά και τακτικά σίγουρα θα τους προετοιμάσει. Αν η θεωρεία θα γίνει και πράξη θα φανεί στο γήπεδο. Αν μη τι άλλο, είναι από τα ματς, από τις έδρες, που θα πρέπει για ακόμα μία φορά να δείξουν τα πιτσιρίκια του «τριφυλλιού» ότι έχουν γίνει άντρες και δεν κοιτούν πίσω…

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κολλήσει στις δύο νίκες μακριά από το σπίτι του. Ξεκίνησε με δύο επιτυχίες σε Ξάνθη και Λάρισα κι έκτοτε σε τέσσερα ματς δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Δεν ήταν φυσικά και το πιο εύκολο από τη στιγμή που επισκέφθηκε Τρίπολη, Τούμπα, Φάληρο και «Κλ. Βικελίδης». Το ματς με την ΑΕΛ ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου. Κοντεύουν τρεις μήνες και είναι αρκετοί χωρίς διπλό για τον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, εκτός από τον ΟΦΗ, οι «πράσινοι» έχουν έως τα Χριστούγεννα τον Ατρόμητο εντός και τον Παναιτωλικό εκτός. Δύο ακόμα δύσκολα παιχνίδια. Και δυστυχώς αυτό το -6 φαίνεται. Το έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός φέτος τρέχει και αυτή η αφαίρεση τον κρατάει πίσω. Η ψυχολογία θα ήταν ακόμα πιο ψηλά αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε την πίεση να καλύψει αυτό το μειονέκτημα. Διαφορετικό να είσαι τρίτος στο γήπεδο, έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο τον οποίο έχεις στην έδρα σου κι άλλο να βλέπεις τον εαυτό σου συνέχεια πέμπτο ή έκτο.

Ο Δώνης τονίζει συνεχώς ότι στόχος είναι η εξέλιξη. Το λέει και για να αποφορτίσει τους παίκτες και για να κρατάει χαμηλά τις προσδοκίες του κόσμου. Ξέρει πολύ καλά, όμως, ότι αν δεν μπει η ομάδα στην πεντάδα, ειδικά μετά τις θετικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει, ίσως αυτό να πλήξει την αυτοπεποίθησή της. Και θα ξενερώσει τον κόσμο. Σε έναν μεγάλο σύλλογο, άλλωστε, στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει μέχρι τις γιορτές να πάρει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Να εδραιωθεί στην πεντάδα και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του για τη συνέχεια. Αυτό λογικά θα τον βοηθήσει στον δεύτερο γύρο με μεγαλύτερη άνεση να αποδώσει καλύτερα και να εξελιχθούν οι παίκτες του, χωρίς την πίεση επίτευξης του στόχου της Ευρώπης. Αυτά τα παιδιά έχουν χτίσει χαρακτήρα, αλλά στον δεύτερο γύρο επίσης αλλάζουν τα πράγματα.

Στο τέλος της κούρσας κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει. Θα προστεθούν διπλά ματς κυπέλλου με πιο δυνατό ή δυνατούς (εφόσον παίρνει προκρίσεις ο Παναθηναϊκός), απουσίες από κάρτες, κόπωση και τότε δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πως θα το διαχειριστεί η ομάδα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τόσο με τον ΟΦΗ, όσο και στα δύο επόμενα παιχνίδια να πάρει το μάξιμουμ που μπορεί και να προχωρήσει πιο άνετα στο νέο έτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ