Το κουμπί του πλυντηρίου που συστήνει στεγνό καθάρισμα

Το κουμπί του πλυντηρίου που συστήνει στεγνό καθάρισμα

Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Ολυμπιακός. Υπάρχει ένας μηχανισμός που όπως έχει αποδειχθεί με… λεπτομέρειες –για εισαγγελέα- φτάνει τόσο μακριά που είναι ανίκητος.

«Δεν είναι είδηση όταν σκύλος δαγκώνει άνθρωπο». Ο πιο εύστοχος ορισμός για το τι τελικά συνιστά είδηση. Και μιας και στη Ξάνθη σκύλος δάγκωσε άνθρωπο: Προφανώς και δεν υπάρχει είδηση. Μπλόκο περίμεναν οι Ερυθρόλευκοι, μπλόκο συνάντησαν. Ένας ποδοσφαιρικός πόλεμος που για να επικρατήσουν θα έπρεπε και τους Ακρίτες να βάλουν από κάτω, και στο ξύλο που τους περίμενε να είναι ανθεκτικοί, και λάθος να μην κάνουν, και βέβαια να συμβούν όλα αυτά υπό την σφυρίχτρα του Τζήλου.

Λαμπρό τέκνο της Εξυγίανσης ο συγκεκριμένος. Σπουδαίος. Ο ίδιος που πέρσι στο Περιστέρι (2-2) είχε φτάσει τον Ολυμπιακό στο σημείο να μην θέλει να βγει στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο. Εκείνος που επέτρεψε στον Ντάουντα και τον Μάντσον να επιχειρήσουν να… κόψουν τη μπάλα στον Ταχτσίδη. Ο ίδιος που φέτος… ανατίναξε στο Καραϊσκάκη στο ματς με τον Αστέρα. Μια αναμέτρηση που η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις. Λύτρωση… γενικώς.

Κανένα παράξενο λοιπόν δεν συνέβη στη Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε… 12. Έχασε πολλά στο πρώτο. Σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια. Δέχτηκε ένα ακόμη αυτογκόλ. Και όταν ισοφάρισε, προέκυψε μια ενδιαφέρουσα «συρραφή» η οποία τύλιξε μαεστρικά τον Ποντένσε σε μια κόλλα χαρτί. Δύο κίτρινες ο Πορτογάλος που έφαγε το περισσότερο ξύλο από όλους. Δύο κίτρινες σε εννέα λεπτά. Τελείωσε αυτό το ματς με τους γηπεδούχους να έχουν τέσσερις κίτρινες κάρτες, και τους Ερυθρόλευκους με πέντε! Το κουμπί του πλυντηρίου που συστήνει στεγνό καθάρισμα.

Όταν μπορείς με ψυχραιμία να διαχειριστείς αυτή και μόνο την πληροφορία της στατιστικής, τις κίτρινες κάρτες, τότε όλα τα υπόλοιπα έρχονται φυσιολογικά. Και τι έγινε που σε μια φάση ο Λισγάρας και ο Κασάδο έκαναν δύο πέναλτι, σε Σισέ και Τοροσίδη. Και δώδεκα να έκαναν, δεν θα πήγαινε ο Τζήλος στη βούλα. Γιατί; Έλα, ντε.

«Γιατί δεν είναι είδηση όταν σκύλος δαγκώνει άνθρωπο».

Ο Ολυμπιακός παίζει τη καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Μακράν του δεύτερου. Κάποια στιγμή η στατιστική έδειξε πάλι σήμερα 17-18 τελικές. Όχι κάτι ιδιαίτερο: Ο μέσος όρος του, τείνει να γίνει. Γιατί πραγματικά το ποδόσφαιρο που αποδίδει δεν μπαίνει σε σύγκριση, ούτε με του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, ούτε με κάθε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως πρέπει να νικούν κάθε Κυριακή και την Εξυγίανση. Στο προηγούμενο μπλόκο, στο Περιστέρι τα κατάφεραν. Εκεί που ο Ευαγγέλου δεν είδε τη μπουνιά του Γιαννούλη στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου. Σήμερα ο Τζήλος, πάλι δεν είδε (ήταν και φωτισμός άλλωστε… χαμηλός). Και κάπως έτσι το μπλόκο μιας ομάδας που κατά τον Κούγια « το δεξί χέρι του Μελισσανίδη μου είπε: ψάξου άλλου. Μην πεις ότι στο είπα εγώ, αλλά η Ξάνθη έχει πωληθεί στον ΠΑΟΚ» αποδείχθηκε μια χαρά ανθεκτικό.

Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Ολυμπιακός. Υπάρχει ένας μηχανισμός που όπως έχει αποδειχθεί με… λεπτομέρειες –για εισαγγελέα- φτάνει τόσο μακριά που είναι ανίκητος.

Ο ΠΑΟΚ σε λίγη ώρα λογικά θα είναι στο +8. Οι τελευταίες ανησυχίες θα κοπάσουν. Να πάρει το πρωτάθλημα, και με κόντρα διαιτησία, όπως διεμήνυσε στην UEFA με το dvd που της έστειλε, οργισμένος.

Οι Ερυθρόλευκοι το μόνο που πρέπει είναι να συνεχίσουν να παίζουν. Να διορθώσουν τα λάθη τους. Να πάρουν σέντερ φορ. Να έχουν υπομονή. Να είναι πιο εύστοχοι στις φάσεις που δημιουργούν.

Γιατί δεν αξίζει τίποτα παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ