Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δίνει ψυχολογία στον ΠΑΟΚ

Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δίνει ψυχολογία στον ΠΑΟΚ

Μέσα στον Ιανουάριο θα κριθούν πολλά για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κάνει καλά τη δουλειά του στην Ελλάδα. Είτε παίζοντας καλά (όπως απέναντι στη Λάρισα που ήταν σαφώς ανώτερος από προηγούμενα ματς), είτε μέτρια, συνεχίζει να κερδίζει. Έφτασε τις 12 νίκες σε 13 αγωνιστικές (έχει και μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι) συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα, την κούρσα του οποίου οδηγεί σταθερά από την 5η αγωνιστική και μετά, όταν κέρδισε με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό. Εκεί δεν είχε παίξει καλά, αλλά πάλι κέρδισε.

Στο «ταμείο» αυτό μετράει. Οι τίτλοι πηγαίνουν σε αυτόν που κερδίζει και όχι σε εκείνον που παίζει καλύτερα. Φυσικά ευχής έργον είναι να συνδυάζονται αυτά τα δύο, αλλά φέτος ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει ορισμένες φορές να κερδίζει και χωρίς να παίζει τόσο καλά. Σίγουρα όχι τόσο καλά όσο έπαιζε πέρυσι για έξι μήνες από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018.

Ο Δικέφαλος απέναντι στη Λάρισα ήταν σαφώς ανώτερος, αλλά από μια ολιγωρία στην άμυνα βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία από τις δύο (όλες κι όλες) τελικές προσπάθειες που είχαν οι Θεσσαλοί σε όλο το ματς. Η άλλη ήταν στο πρώτο λεπτό του ματς όταν ο Ζίζιτς με εκτέλεση φάουλ πίσω από το κέντρο προσπάθησε να πιάσει απροετοίμαστο τον Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από την εστία του.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τη Λάρισα από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μετά τη σωστή αποβολή του Καρανίκα με 2η κίτρινη (στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Πρίγιοβιτς) συνέχισε τον επιθετικό του μονόλογο, αλλά δυσκολεύτηκε να σκοράρει απέναντι στη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Συνολικά οι παίκτες του Λουτσέσκου έφτασαν τις 19 τελικές προσπάθειες (με τον Μαουρίσιο να έχει 6 με πολλά σουτ και έξω από την περιοχή) και τον γόρδιο δεσμό έλυσε η εξαιρετική συνεργασία του Σάκχοφ (ασίστ) με τον Ακπόμ (γκολ) που μπήκαν μαζί αλλαγή στο 66’ και στο 69’ «έφτιαξαν» το νικητήριο τέρμα.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν σούπερ, αλλά ήταν καλός. Του έλειψε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (που είχε σε άλλα παιχνίδια), αλλά ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο φτάνοντας δίκαια στη νίκη.  Με την ισοπαλία του Ολυμπιακού (1-1) στην Ξάνθη ξέφυγε από τους Πειραιώτες με 8 βαθμούς, είναι στο +12 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Ατρόμητο που πέρασε πάλι δεύτερος.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής χειμώνα (αυτός ο άτυπος τίτλος του περισσότερο δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια) παρότι μένουν άλλες δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου αλλά προφανώς δεν πρέπει να επαναπαυτεί σε αυτό. Σε πρώτη φάση πρέπει να κάνει άλλες 2Χ2 νίκες με Λεβαδειακό (εκτός) και Γιάννινα (εντός), να πάει στις γιορτές με τη διαφορά που έχει ήδη και μετά να μπει με φόρα στον δεύτερο γύρο γνωρίζοντας ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κριθούν πολλά για το φετινό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ