Πρέπει να προσέξει πολύ ως το φινάλε του πρώτου γύρου

Πρέπει να προσέξει πολύ ως το φινάλε του πρώτου γύρου

Βαριά ήττα από έναν αντίπαλο, που για πολλούς, δεν ήταν ικανός για κάτι τέτοιο. Ο αγώνας στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ αποτέλεσε ένα πολύ σκληρό μάθημα για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού και είναι σίγουρο πως θα τους βοηθήσει πολύ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το πράγμα στράβωσε από την αρχή. Όταν ξεκινάς το ματς και βρίσκεσαι με το καλημέρα πίσω στο σκορ η ζωή σου γίνεται αυτομάτως δύσκολη. Το πολύ γρήγορο γκολ του ΟΦΗ, μόλις στο πέμπτο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διώξουν το άγχος και να το μεταφέρουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πλήρωσαν το νωχελικό τους ξεκίνημα και αναγκάστηκαν να κυνηγούν την ισοφάριση πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στον αγώνα. Σταδιακά ανέβαζαν την απόδοση τους και η αλήθεια είναι πως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στη συνέχεια. Ευτύχησαν μάλιστα να ισοφαρίσουν λίγο μετά το μισάωρο και όλα έμοιαζαν να μπαίνουν σε μια σειρά για τους φιλοξενούμενους. Το «κρύο» γκολ που έφαγαν όμως λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά τους τελείωσε ψυχολογικά. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν και πέτυχαν ακόμα ένα τέρμα πριν κλείσει η πρώτη ώρα τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Αγωνιστικά οι πράσινοι παρουσιάστηκαν άνευροι, ασύνδετοι και άδειοι από ενέργεια και ιδέες. Πραγματικά ψάχνω να βρω ένα ματς από την φετινή παρουσία της ομάδας, που να έχει εικόνα ανάλογη με αυτή στο Γεντί Κουλέ. Ακόμα και στις κακές βραδιές έχεις κάτι να θυμάσαι. Στην μοναδική, μέχρι την αποψινή, ήττα στη Τούμπα το αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο. Στην μέτρια έως κακή εμφάνιση στο Γ. Καραϊσκάκης τον βαθμό της ισοπαλίας. Σε Βικελίδης και Τρίπολη την αντίδραση που έφερε στο τέλος τις δύο ισοπαλίες. Σήμερα τι; Τίποτα απολύτως. Κακή μέρα σε όλα τα επίπεδα. Το ζητούμενο δεν είναι να αναλυθούν οι αιτίες του αποτελέσματος ή να βρεθούν οι φταίχτες. Το αντίθετο. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει το αποψινό μάθημα σε όλους στην ομάδα. Από τους νεαρούς παίκτες μέχρι τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Πρέπει να καταλάβουν, όχι ο Έλληνας τεχνικός και το τιμ του, αλλά οι ποδοσφαιριστές του, ότι τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει. Τίποτα δεν θα τους χαριστεί, τίποτα δεν θα κερδηθεί εύκολα και χαλαρά. Η μέχρι τώρα πορεία τους είναι αξιοθαύμαστη, όμως η σεζόν τελειώνει τον Μάιο. Είναι χρυσή ευκαιρία να «σβηστεί» η ευρωπαϊκή τιμωρία του τριφυλλιού και αυτό το ξέρουν όλοι.

Η βαθμολογία, έτσι όπως διαμορφώνεται με τα μέχρι ώρας ματς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, φέρνει τους πράσινους στην πέμπτη θέση ισόβαθμους του Άρη και της Ξάνθης. Η μόνη περίπτωση να πάνε έκτοι είναι να επικρατήσει αύριο στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος του Λεβαδειακού. Και πάλι όμως θα έχουν μόλις έναν πόντο απόσταση από τους κυανέρυθρους. Με δεδομένο ότι απομένουν δύο αγωνιστικές μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός για να παραμείνει εντός πρώτης πεντάδας, θα πρέπει να προσέξει πολύ στα παιχνίδια με Ατρόμητο στο Ο.Α.Κ.Α και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δύο αναμετρήσεις δύσκολες κόντρα σε αντιπάλους που βρίσκονται σε φόρμα και με καλή ψυχολογία. Οι πράσινοι το γνωρίζουν αυτό και σίγουρα η ήττα στο Γεντί Κουλέ τους ταρακούνησε αρκετά. Το πρόγραμμα στην επανέναρξη της Superleague γλυκαίνει κάπως και αν το τριφύλλι μπει σε καλή θέση τότε μπορεί να ελπίζει. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι πανικός και μηδενισμός. Ούτε η ομάδα ήταν σούπερ πριν, ούτε έγινε τραγική μετά το σημερινό. Είναι ένα σύνολο με παθογένειες, προβλήματα, αλλά και έναν προπονητή και έναν τεχνικό διευθυντή που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και θα το πράξουν. Υπομονή και στήριξη λοιπόν χρειάζεται και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ