Σε λίγο δεν θα του δίνουν ούτε φάουλ

Σε λίγο δεν θα του δίνουν ούτε φάουλ

Δεν υπάρχουν και πολλά να πεις μετά τη σκανδαλώδη διαιτησία του Τζήλου και την άρνηση του να δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό. Επόμενο βήμα της… εξυγίανσης η εντολή να μην δίνεται ούτε φάουλ στους ερυθρόλευκους. Θα το ζήσουμε κι αυτό, τίποτε πλέον δεν είναι απίθανο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγιαντικής περιόδου είναι εδώ και οι δημιουργοί του μπορούν να «θαυμάσουν» τα κατορθώματα τους. Το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης με τους νέους κανονισμούς. Ναι, καλά διαβάσατε. Με τους νέους κανονισμούς, αυτούς που ισχύουν μόνο στην Ελλάδα και σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου. Κανονισμοί με ξεκάθαρη «στόχευση». Να μπλοκάρουν τον Ολυμπιακό ακόμα και αν χρειαστεί να ληφθούν σκανδαλώδεις αποφάσεις από τους διαιτητές στα παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Το είδαν όλοι στην Ξάνθη με την διαιτησία του Τζήλου, ο οποίος αρνήθηκε να καταλογίσει δύο πέναλτι υπέρ των πειραιωτών. Μπροστά του έγιναν οι φάσεις, δεν γίνεται να μην είδε τίποτα. Και στην τελική, όταν γίνεται μια φάση για να δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, δεν γίνεται να μην… βλέπει κανένας διαιτητής. Δεν είδε λοιπόν ο Τζήλος στην Ξάνθη, δεν είδε ο Ελβετός Γιάκοτετ στο Καραϊσκάκη το χέρι του Μακέντα, δεν είδε ο Σέζος στο Ηράκλειο το χέρι του Ποτουρίδη στις καθυστερήσεις.

Δεν «είδε» ο ένας, δεν «αντιλήφθηκε» ο άλλος. Μα όταν δεν…βλέπεις τίποτα ποιος ο λόγος να είσαι διαιτητής σ΄ένα παιχνίδι; Καλό ερώτημα και υπάρχει απάντηση. Όταν δεν «βλέπεις» τίποτε υπέρ του Ολυμπιακού τότε είσαι ο καλύτερος. Αυτός είναι ο ρέφερι που «πρέπει» να σφυρίξει γιατί πολύ απλά μόνο έτσι μπορεί να μπει «φρένο» στην πορεία της ομάδας του λιμανιού. Γιατί αν θελήσει να μιλήσει κάποιος για ποδόσφαιρο, για θέαμα και για πλάνο τότε καμιά «εξυγίανση» δεν μπορεί να βγάλει «τρελό» τον κόσμο που βλέπει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως φίλαθλοι όλων των ομάδων παραδέχονται ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παίζει (με διαφορά) την καλύτερη μπάλα. Επιστρέφοντας στις αποφάσεις του Τζήλου ένα μόνο μπορεί να πει κάποιος. Όχι πέναλτι, αλλά σε λίγο δεν θα δίνουν ούτε φάουλ υπέρ των ερυθρόλευκων. Θα το δούμε κι αυτό στα επόμενα παιχνίδια έτσι όπως έχει καταντήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το σύστημα που πολεμά «λυσσαλέα» τον Ολυμπιακό.

Κι επειδή έγινε μεγάλη κουβέντα και για τις αποβολές. Μπορεί να μας πει κάποιος για τα μαρκαρίσματα του Καμαρά της Ξάνθης; Μπορεί να δει ξανά ο Τζήλος τα φάουλ που έκανε ο μέσος της ακριτικής ομάδας και πόσες κίτρινες θα έπρεπε να έχει δώσει; Κι όμως ο από το τσεπάκι του Τζήλου δεν βγήκε δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Ξάνθης. Και γιατί να βγει άλλωστε. Ο Καμαρά έκανε την δουλειά του με μαρκαρίσματα σε παίκτες του Ολυμπιακού και «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Είπαμε, δεν έγινε και τίποτα. Ούτε επίσης αξίζει να πει κάτι κάποιος για το «κεφαλοκλείδωμα» στον Ποντένσε σε φάση που ο Ολυμπιακός έβγαινε σε κόντρα επίθεση. Ούτε αυτό ήταν θέμα προφανώς για τον Τζήλο. Κι όσο για τους κανονισμούς στον υπόλοιπο κόσμο, να γνωρίζετε πως δεν έχουν αλλάξει. Φάσεις όπως αυτές με τον Τοροσίδη και τον Μάνο, με τα τραβήγματα στις φανέλες είναι πέναλτι μαρς. Στην Ελλάδα της… εξυγίανσης όχι. Στον υπόλοιπο κόσμο ναι. Πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ