Αήττητο και αυτοπεποίθηση

Αήττητο και αυτοπεποίθηση

Με το μυαλό στο ματς με τη Νταρουσάφακα ο Παναθηναϊκός ψάχνει ενέσεις ηθικού κόντρα στο Περιστέρι.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τον Κολοσσό στη Ρόδο για το εξ αναβολής παιχνίδι, απόψε στο ΟΑΚΑ διεξάγεται… ντέρμπι κορυφής.

Το εκπληκτικό φέτος Περιστέρι με τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι αήττητο στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ με ωριμότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Απόψε λοιπόν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του, που επίσης είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα, αναζητούν «ενέσεις ηθικού» κερδίζοντας φυσικά τους Περιστεριώτες, αλλά παράλληλα παίζοντας καλό μπάσκετ.

Το ζητούμενο δεν είναι προφανώς απλά να διατηρηθεί η ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά να δείξει και σημάδια βελτίωσης. Άλλωστε οι ήττες και προφανώς οι εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, όπου το επίπεδο είναι κλάσεις ανώτερο από εκείνο της Α1, έχουν προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό και σοβαρές αναταράξεις στο «πράσινο οικοδόμημα».

Μόνο που ο Αργύρης μόνο χθεσινός δεν είναι. Ξέρει πολύ καλά πόση είναι η πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, άλλωστε την έχει ζήσει για τα καλά στο πετσί του και θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί.

Να βάλει δηλαδή τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία να πιέσει… όσο δεν πάει τους Καλάθη, Γκιστ και Λάνγκφορντ, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το «πρέπει» στα μάτια των αντιπάλων του.

Προφανώς στο «τριφύλλι» ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να σεβαστούν τον φιλοξενούμενό τους, να παίξουν συγκεντρωμένα από τα πρώτα λεπτά και κυρίως να μην αφήσουν στο Περιστέρι να βάλει στο παιχνίδι το δικό του ρυθμό. Αυτό θα το επιτύχουν με την καλή άμυνα στους Χάροου και Γκρέι, οι οποίοι αποτελούν και τους «κινητήριους μοχλούς» για την ομάδα των Δυτικών προαστίων.

Εκείνο που προέχει λοιπόν για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο να κερδίσει, αλλά και να δείξει ότι θέλει να βελτιωθεί, να αλλάξει αυτή την μίζερη εικόνα.

Ακολουθεί άλλωστε το παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα, η οποία με νέο προπονητή πλέον θέλει κι αυτή να δείξει πως δεν της αξίζει η βαθμολογική θέση που έχει στην Ευρωλίγκα. Το ματς της Παρασκευής μόνο εύκολο δεν θα είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ