Ηρεμία, ενίσχυση και ταμείο στο τέλος

Ηρεμία, ενίσχυση και ταμείο στο τέλος

Η ΑΕΚ βρήκε ξανά σφυγμό, απέκτησε ψυχολογία και εφόσον κάνει τις κινήσεις που πρέπει μέσα στον Γενάρη, θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί και του χρόνου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Η ΑΕΚ βρήκε ξανά σφυγμό, απέκτησε ψυχολογία και εφόσον κάνει τις κινήσεις που πρέπει μέσα στον Γενάρη, θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί και του χρόνου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ που είδαμε στο παιχνίδι με την Ξάνθη και ακόμα περισσότερο σε εκείνο με τη Λαμία, είναι… άλλη ομάδα σε σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου. Η αλλαγή στη διάθεση, τη φρεσκάδα και την ένταση είναι τεράστια και δείχνει πόσο μπορεί να επηρεάσει μια ομάδα ο παράγοντας ψυχολογία.

Η ΑΕΚ που είδαμε να δημιουργεί τη μία φάση μετά την άλλη, να βγάζει αυτοματισμούς και ποιότητα στο παιχνίδι της το Σάββατο και να θυμίζει την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, απέχει παρασάγγας από εκείνη που έχασε τα αυγά και τα καλάθια στο Αγρίνιο.

Τι άλλαξε; Την απάντηση την ξέρουν ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του. Η αγωνιστική αλλαγή με τον Μάνταλο να έρχεται στον άξονα και τον Κλωναρίδη να περνά στα άκρα, δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει αυτή την μεταμόρφωση. Άρα το ζητούμενο για την Ένωση όλον αυτόν τον καιρό ήταν αλλού.

Ακούγεται υπερβολικό, αλλά η εικόνα της χωρίς Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο ΑΕΚ, δείχνει καλύτερη. Όχι γιατί η παρουσία των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών την… βάραινε, αλλά γιατί φάνηκε πως το ξεκαθάρισμα που προηγήθηκε λειτούργησε αφυπνιστικά και για τους υπόλοιπους.

Δεν μπορούσε να εξηγηθεί λογικά αυτό που συνέβαινε με την ΑΕΚ το προηγούμενο διάστημα οπότε δεν μπορεί να εξηγηθεί και με λογική, το πώς το ξεπέρασε. Διότι αυτό δείχνει πως έχει συμβεί. Δεν γίνεται η ΑΕΚ με το συγκεκριμένο ρόστερ να παρουσιάζει την εικόνα που βλέπαμε και η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν δεδομένη. Κι ας άργησε.

Η Ένωση βρήκε σφυγμό, απέκτησε ξανά ψυχολογία και με νίκη επί της Λάρισας, είτε στο γήπεδο με γκολ και θέαμα όπως συνηθίζει επί της ομάδας του Κούγια, είτε στα χαρτιά στην περίπτωση που τα δελτία των παικτών της ΑΕΛ παραμείνουν στην ΕΠΟ, θα δώσει συνέχεια στο σερί της και πιθανότατα θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις ομάδες που προηγούνται στην βαθμολογία.

Συζήτηση για πρωτάθλημα προς το παρόν δεν μπορεί να ανοίξει, αλλά πέραν τούτου, όλοι οι υπόλοιποι στόχοι είναι εφικτοί. Η ΑΕΚ εφόσον διατηρήσει την ηρεμία της και κάνει τις κινήσεις που πρέπει, μπορεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση και να βρεθεί και του χρόνου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο χέρι της είναι.

Το κομμάτι της ενίσχυσης είναι βεβαίως βασικό για να επιτευχθούν τα παραπάνω. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τρεις κινήσεις πρώτης γραμμής, που δεν θα έχουν απλά ορίζοντα καλοκαιριού. Καθώς πέρα από το να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί φέτος, η Ένωση προχωρά στο υπόλοιπο της σεζόν, για να δημιουργήσει και τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Όπου ο στόχος θα είναι ξεκάθαρα η επιστροφή στην κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ