Η απόδειξη ότι στα δύσκολα θέλει ζόρικους

Η απόδειξη ότι στα δύσκολα θέλει ζόρικους

Ο Παναθηναϊκός μετράει μία νίκη στα ματς με τις ομάδες της πρώτης επτάδας και έναν βαθμό στις δύσκολες εξόδους με Αστέρα , ΟΦΗ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έως τώρα έχει δείξει ότι μπορεί να σε εκθέσει σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Εκεί που τον έχεις ξεγραμμένο να πάρει αποτέλεσμα κι εκεί που θεωρείς ότι ο αντίπαλος είναι του χεριού του να φύγει έστω με τον βαθμό.

Το «τριφύλλι» παρά την έλλειψη μεγάλης ποιότητας έχει μόλις δύο ήττες σε 13 αγώνες. Φτάσαμε στα Χριστούγεννα για να συμβεί αυτό. Ποιος θα το περίμενε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα; Ποιος θα έλεγε ότι η ομάδα θα ήταν αήττητη με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και δεν θα τον περνούσαν για τρελό; Με αυτή την έννοια η ήττα από τον ΟΦΗ δεν θέλει αφορισμούς. Ούτε χρειάζεται μεγάλη απογοήτευση. Σίγουρα όταν είσαι Παναθηναϊκός ενοχλεί και η ήττα και η κακή εικόνα στο «Γεντί Κουλέ».

Το είχα αναφέρει, όμως και διαπίστωσα ότι και άλλοι συνάδελφοι, αλλά και αρκετός κόσμος δεν πετούσε στα σύννεφα με το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Το χαιρόταν, ωστόσο, γνώριζε ότι θα έρθουν και οι στραβές. Όταν είσαι ρεαλιστής είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίσεις κρίσεις. Αυτή η ομάδα μπορεί να νικήσει για παράδειγμα εύκολα τον Ατρόμητο και να πάει στο Αγρίνιο και να σκοντάψει. Μπορεί και το αντίθετο. Αυτή την ομάδα μπορεί να την δεις να τερματίζει τρίτη μπορεί να την δεις κι έκτη…

Είναι μία χρονιά που θα έχει σκαμπανεβάσματα. Γι’ αυτό ο Γιώργος Δώνης φωνάζει συνεχώς ότι πρώτος στόχος είναι η εξέλιξη της ομάδας κι όχι το αποτέλεσμα. Ήταν δεδομένο ότι θα έρθει ένα δύσκολο απόγευμα, όπως αυτό στο Ηράκλειο. Και θα έρθει κι άλλο. Αλλά ό,τι και να λέει ο Δώνης, στο «τριφύλλι» η εξέλιξη πρέπει να συμβαδίζει με το αποτέλεσμα. Έτσι όπως ξεκίνησε η ομάδα και με τις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε θα είναι απογοητευτικό να μην μπει στην πεντάδα. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Αυτό, πάντως, που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι στα δύσκολα, όταν τα πράγματα ζορίζουν, η ομάδα θέλει ανάλογα και πιο ζόρικους παίκτες. Με λίγα λόγια θέλει περισσότερο χρήμα. Στα πραγματικά μεγάλα ματς ο Παναθηναϊκός είχε θέματα. Άλλοτε μικρότερα, όπως με την ΑΕΚ και τον Άρη, άλλοτε μεγαλύτερα.

Κόντρα στην Ένωση ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ. Με τον Άρη είχε το εκπληκτικό 69% ποσοστό κατοχής, όμως, ισοφάρισε στο φινάλε. Θα μπορούσε να μην κυνηγάει το σκορ με το λάθος του διαιτητή, θα μπορούσε και να είχε χάσει το ματς με ορισμένες ευκαιρίες των αντιπάλων.

Με τον Ολυμπιακό ισοφαρίστηκε στο τέλος, ωστόσο, δεν είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Με τον ΠΑΟΚ έχασε σχετικά εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Στον ΟΦΗ λύγισε, στην Τρίπολη ζορίστηκε. Η μόνη ομάδα της πρώτης επτάδας που έχει νικήσει το γκρουπ του Γιώργου Δώνη είναι η Ξάνθη, ενώ τώρα θα παίξει με τον Ατρόμητο. Ακόμα και με τον Πανιώνιο δυσκολεύτηκε εντός.

Αν δεν ανεβάσεις την ποιότητα και δεν αποκτήσεις έμπειρους παίκτες θα κάνεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις, καλές, πολύ καλές, αλλά ποτέ ενδεχομένως δεν θα είναι αρκετές για το κάτι παραπάνω. Αυτό είναι το ξεκάθαρο συμπέρασμα της χρονιάς πλέον, ό,τι κι αν γίνει στη συνέχεια. Είτε ο Παναθηναϊκός τερματίσει τρίτος, τέταρτος, πέμπτος, είτε μείνει εκτός πεντάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ