Η προσοχή στην άμυνα και το ένα γκολ στο ημίχρονο

Η προσοχή στην άμυνα και το ένα γκολ στο ημίχρονο

Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται μεθαύριο με την Μίλαν στο ματς που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα. Νίκη με 2-0 θέλει ο Ολυμπιακός για να πάρει το εισιτήριο. Η προσέγγιση του αγώνα από τον Μαρτίνς και η μεγάλη προσοχή που θέλει ο Πορτογάλος στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το βράδυ της Πέμπτης την Μίλαν στο Καραϊσκάκη, σ’ ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό να θέλει τη νίκη με 2-0 για να πάρει την πρόκριση στην φάση των 32 της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι βέβαια προκρίνονται και με νίκη και με άλλα σκορ (3-1 για παράδειγμα) αλλά αυτή την στιγμή το σκορ που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι είναι φυσικά το 2-0.

Η αποστολή της ομάδας του Πειραιά είναι σαφώς δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Μίλαν. Είναι όμως δεδομένη η κάψα των παικτών του Ολυμπιακού να τα δώσουν όλα στον «τελικό» απέναντι στους ροσονέρι, ώστε να πετύχουν το μεγάλο κόλπο της πρόκρισης.

Αυτό λοιπόν που «κυνηγάει» ο Ολυμπιακός στο μεθαυριανό παιχνίδι είναι το 2-0 και αυτό έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς, διαμορφώνοντας την τακτική για τον πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στους Ιταλούς. Μια τακτική που δίνει ιδιαίτερο βάρος και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του λιμανιού.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν θα πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον δύο φορές για να δημιουργήσουν συνθήκη πρόκρισης αλλά παράλληλα θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή και στην ανασταλτική τους λειτουργία κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για τους πειραιώτες σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του πλάνου. Είναι επί της ουσίας το στοιχείο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των πειραιωτών, γιατί αν οι ερυθρόλευκοι δεχθούν γκολ τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Θα είναι για παράδειγμα πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Θα είναι πολύ σημαντικό να πάνε οι ερυθρόλευκοι στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 1-0. Η πίεση θα είναι μεγάλη για την Μίλαν σε μια τέτοια περίπτωση αλλά όπως προαναφέραμε θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κάνουν μια υπέρβαση στην μεθαυριανή αναμέτρηση κόντρα στην ιταλική ομάδα. Μπορούν να τα καταφέρουν με βάση αυτά που έχουν δείξει στον όμιλο αρκεί να μην έχουν και τόσο κόντρα την τύχη. Ο Μαρτίνς θα μιλήσει σήμερα και αύριο στους παίκτες του για τον πολύ σημαντικό αγώνα κι αυτό που θα επισημάνει είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει προσήλωση και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Οι πειραιώτες προετοιμάζονται για την πολύ μεγάλη αναμέτρηση και αυτό που θέλουν οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα γεμίσουν το γήπεδο, είναι να δουν την ομάδα τους να τα δίνει όλα απέναντι στους ροσονέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ