MVP o Μέλο Περέιρα

MVP o Μέλο Περέιρα

Ποιός είναι ο MVP του πρωταθλήματος; Ο Κουτσιαύτης; Ο Τσαμούρης; Ο Τζήλος; Ο Κώστας Καίσαρης έχει την απάντηση.

ΠΕΣ ότι σταμάταγε το πρωτάθλημα σήμερα. Προέκυπτε ένα έκτακτο γεγονός. Ένα πόλεμος. Ένας μεγάλος σεισμός. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Θέλει πολύ δηλαδή, οι μεμέτηδες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, να κάνουνε κανένα χοντρό ντερβισιλίκι; Να κάνει και καμιά δουλειά ο Καμμένος, που περιφέρεται ασκόπως ανά την επικράτεια, ντυμένος με στολή κυνηγού. Αν σταμάταγε λοιπόν σήμερα το πρωτάθλημα, ποιος θα ήτανε ο MVP; Ο τεράστιος ο Κουτσιαύτης, που με το καλημέρα, τη πρώτη αγωνιστική, έδωσε το στίγμα της νέας τάξης πραγμάτων; Πέρυσι ήτανε ο Βάτσιος που έβαλε το νερό στο αυλάκι. Πέναλτι για ανύπαρκτο φάουλ έξω από τη περιοχή, στέλνει το μήνυμα ποιος έχει το πάνω χέρι. Εφέτος, πρώτος που έδειξε κατά που πάει το πράμα, ο Κουτσιαύτης. Μεγαλοπρεπής βουτιά, του Πρίγιοβιτς, πέναλτι, πάρτους κάτω τους Μπακοκαυμενάκηδες.

ΑΝ όμως ο Κουτσιαύτης ήτανε τεράστιος, τι να πεις για τον Τσαμούρη στη Λαμία; Γιγαντιαίος. Το χέρι του Βιερίνια, το είδανε από την απέναντι πολυκατοικία. Εκεί που κάθονται στο μπαλκόνι, κατεβάζουν τίποτα μπύρες το καλοκαίρι, κανένα τσίπουρο το χειμώνα και κοζάρουνε τι γίνεται στο χορτάρι. Από το μπαλκόνι, το πέναλτι το είδανε. Του γίγαντα του Τσαμούρη, του μπήκε εκείνη τη στιγμή ένα σκουπιδάκι στο μάτι. Αυτόματα και μηχανικά, κλείσανε τα βλέφαρα την έχασε τη φάση. Να τον σκοτώσουμε; Σοβαρή είναι επίσης η υποψηφιότητα του Τζήλου. Παπαχίτζιο μου θύμισε. Σε στυλ, σε κούρεμα, σε διαχείριση του ματς. Τον οποίο η ταπεινότητά μου, είχε αποκαλέσει πεζοναύτη. USA mariner. Για να μετεξελιχθεί στη συνέχεια το πεζοναύτης σε καμικάζι. Η διαιτησία του Τζήλου στη Ξάνθη ήταν για σεμινάριο. Ρομποτικής χειρουργικής.

ΘΑ μου πείτε τώρα ο Τάσος ο Κάκος, απεφάνθη ότι ο Τζήλος, όφειλε να είχε αποβάλλει με απ ευθείας κόκκινη κάρτα και τον Ποντένσε και τον Σισέ. Άρα ο ευνοημένος στο ματς της Ξάνθης είναι ο Ολυμπιακός. Που είναι το περίεργο; Η δουλειά του είναι αυτή. Αυτό έλειπε δηλαδή να πληρώνω εγώ κάποιον, στο δικό μου το κανάλι και να λέει ότι θέλει αυτός. Ότι θέλω εγώ θα λέει. Όπως ακριβώς γίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Αυτός που πληρώνει, παραγγέλνει μαζί με τη δημοσκόπηση και το αποτέλεσμα.

ΣΤΡΑΒΕΣ δουλειές είναι αυτές. Θα σου πει κανείς δηλαδή, ότι η διαφορά ΝΔ-Σύριζα, δεν είναι όπως την έβγαλες εσύ, αλλά μικρότερη η μεγαλύτερη; Και πως θα το αποδείξει; Έτσι και στη διαιτησία. Τραβιούνται δύο, ότι θέλεις βλέπεις εσύ. Υπάρχουν μάλιστα και τα ακόμα χειρότερα. Γίνεται ο κακός χαμός για το γκολ του Βαρέλα που τελικά δεν μέτρησε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Πάει ο Γιάννης και λέει στον Περικλή το μυστικό στο αυτί: «Είπε ο πρόεδρος να πεις ότι το γκολ είναι κανονικό». «Κανονικό το γκολ», ο Περικλής. Κι όταν γίνονται αυτά στη δημόσια τηλεόραση, περιμένεις να είναι αντικειμενική η ιδιωτική;

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Ποιος είναι τελικά ο MVP; Ο τεράστιος Κουτσιαύτης;

Ο γιγαντιαίος Τσαμούρης; Η μήπως ο καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής, Τζήλος; Όποια απάντηση κι αν δώσετε, χάσατε κύριοι. Τις μάχες δεν τις κερδίζουν οι στρατιώτες. Όσο ηρωισμό κι αν επιδείξουν. Οι στρατιώτες είναι αναλώσιμοι. Που είναι σήμερα, ο Βάτσιος, ο Μάνταλος, ο Καλογεροπουλος ο Αρετοπουλος; Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε. Στον πόλεμο, αυτός που χάνει κι αυτός που κερδίζει είναι ο στρατηγός. Ο Ρόμελ. Ο Μακάρθουρ. Στη προκειμένη περίπτωση MVP του πρωταθλήματος, είναι ο ένας και μοναδικός Μέλο Περέιρα.

ΟΙ στρατιώτες εντολές εκτελούν. Ο στρατηγός είναι αυτός που κάνει το κουμάντο. Ο Περέιρα είναι αυτός, που κάνει τη μοιρασιά, κάθε βδομάδα. Ποιος, σφυρίζει, που. Ο Περέιρα μοιράζει τα φύλλα. Αν η τράπουλα έχει 52, οι διαιτητές στον πίνακα, είναι 23. Κι ο Μέλο κάθε φορά διαλέγει και μοιράζει. Αυτός θα παίξει με δύο άσσους στο χέρι. Κέρδισε τον εσύ, με ένα πέντε κι ένα έξι, που σου δίνει ο Μέλο. Δεν γίνεται. Αυτοί που τον στείλανε στη Ελλάδα ξέρανε τι κάνανε. Περί γάτου με πέταλα πρόκειται. Αετός, στο να μοιράζει τη τράπουλα. Να την ανακατεύει και να δίνει κάθε φορά στη σωστή μεριά το σωστό φύλλο. Άξιος. MVP του πρωταθλήματος, άνευ συναγωνισμού.

Στη μουσική επιλογή, Popa Chubby-Hey Joe.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ