Παναθηναϊκός : Εν τούτω… Νικ

Παναθηναϊκός : Εν τούτω… Νικ

Η επίδραση του Καλάθη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι καθοριστική και γίνεται πλέον εξάρτηση.

Ο Παναθηναϊκός με ένα «ξέσπασμά» του στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να βάλει τις βάσεις και να πάρει τελικά τη νίκη επί του Περιστερίου σε ένα παιχνίδι, όπου και πάλι δεν ήταν καλός.

Τόσο κόντρα στο Περιστέρι, όσο και με τη Φενέρμπαχτσε στο καλό ατό διάστημα των πρασίνων πρωταγωνιστής ήταν ο Νικ Καλάθης. Ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά, ο ελληνοαμερικανός παραμένει ο «παίκτης βαρόμετρο» για την αγωνιστική εικόνα όλης της υπόλοιπης ομάδας.

Η εξάρτηση που υπάρχει από την εικόνα του Καλάθη με την συνολική παρουσία της ομάδας είναι τεράστια σε σημείο που πλέον να είναι εμφανής η παντελής απουσία οργανωτή όταν αναγκάζεται ο διεθνής γκαρντ να πάει στον πάγκο.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ενώ ο Παππάς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, πλέι μέικερ δεν είναι.

Το πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο εμφανές με σαφή κίνδυνο πια ο Παναθηναϊκός να μείνει χωρίς… τιμόνι εάν για τον οποιονδήποτε λόγο ο Καλάθης δεν μπορεί να παίξει. Είναι απών από τη δωδεκάδα.

Πρόβλημα εν υπάρχει μόνο στον «άσσο», αλλά και στους ψηλούς. Ο Τζέιμς Γκιστ είναι εντελώς εκτός φόρμας, σε σημείο που πλέον δεν έχει αυτοπεποίθηση να κάνει την οποιαδήποτε απλή κίνηση. Βρίσκεται μόνος του κάτω από το καλάθι και κάνει δυο και τρεις προσποιήσεις (οι περισσότερες χωρίς λόγο) πριν κάνει την τελική προσπάθεια ή ακόμα χειρότερα αναγκάζεται να βγάλει τη μπάλα στην περιφέρεια.

Φαίνεται πως έχει κουραστεί και πνευματικά, καθώς ουκ ολίγες φορές είναι εκτός φάσης, στην αμυντική λειτουργία, κάνει τρίποντα χωρίς πίεση χρόνου στην επίθεση, χάνει τον παίκτη του στις προσωπικές «μονομαχίες».

Η εικόνα του ασφαλώς επηρεάζει και τους υπόλοιπους ψηλούς, αν σκεφτεί κανείς πως στο rotation είναι πιο μπροστά από όλους. Είναι η πρώτη και βασική επιλογή του προπονητή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Λάσμε, που πλέον δεν κάνει ούτε τα βασικά. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις… συμβατικές κινήσεις ε άμυνα και επίθεση.

Τουλάχιστον είναι σε καλή φόρμα ο Νίκος Παππάς. Ένας παίκτης που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην αμυντική του συμπεριφορά, καταφέρνει να δίνει λύσεις ακόμα και εκεί που δεν είναι το… φόρτε του. Θα πρέπει λοιπόν ο Πασκουάλ να τον εμπιστευθεί περισσότερο, εδικά όταν ο Λάνγκφορντ, που πλέον δεν μπαίνει στη ρακέτα, σπαταλάει τη μια προσπάθεια μετά την άλλη και είναι «μαύρη τρύπα» στην άμυνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ