ΑΕΚ : Δεν υπάρχει… τουρισμός

ΑΕΚ : Δεν υπάρχει… τουρισμός

Η ΑΕΚ αδιάφορη μεν, αλλά με ισχυρό κίνητρο για το γόητρο της στο «Λουζ».

Ωραίο το ταξίδι στην Πορτογαλία. Ειδικά τέτοια εποχή για τη Λισαβόνα. Πολλοί θα ήθελαν να είναι εκεί. Και δεν θα είναι λίγοι από την ΑΕΚ. 1.600 εισιτήρια έχει πάρει η ΑΕΚ για ένα… τελειωμένο (βαθμολογικά) ματς. Αν αναλογιστούμε πόσοι οπαδοί του ΠΑΟΚ (150-200) ήταν τον Αύγουστο σε ματς που έπαιζε την πρόκριση του στους ομίλους, αντιλαμβάνεται και τη διαφορά μεγεθών. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του σαφώς και βρίσκονται εκεί, όχι για βόλτες και ξεγνοιασιά. Δεν θα πρέπει να έχουν… τουριστικές διαθέσεις στο 90λεπτο με την Μπενφίκα.

Αδιάφορη η Μπενφίκα, έχει περάσει στην επόμενη φάση του Europa League. Η ΑΕΚ δεν έχει περάσει, δεν έχει ενδιαφέρον για να προκριθεί, αφού το μηδέν την… βαραίνει. Ένα… μηδέν που πρέπει να απασχολεί σοβαρά τους ανθρώπους της. Η ΑΕΚ στο «Λουζ» πρέπει να κατέβει στο ματς με διάθεση να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Το «μηδέν» δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ. Το μηδέν δεν συνάδει με την πρόοδο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά η ΑΕΚ είναι ένα σοβαρό κλαμπ με ελλείψεις και κενά. Και δεν πρέπει το «μηδέν» να γράψει στην ιστορία της.

Τα κενά της και οι ελλείψεις της αφορούν το ρόστερ και την στελέχωση του κλαμπ σε θέσεις «κλειδιά», όπως και το πλάνο ασφαλείας που (δεν) είδαμε στο ΑΕΚ-Άγιαξ και «βαραίνει» πολύ την ΠΑΕ. Και ας ήταν απέναντι της χούλιγκαν του Άγιαξ, του ΠΑΟ και της Βίσλα Κρακοβίας και η… Μεικτή χούλιγκαν της Ευρώπης. Έπρεπε να είναι απόλυτα προετοιμασμένη (μία ημέρα πριν είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας), ακόμη και στο πολύ σοβαρό λάθος της UEFA, για το οποίο ελέγχεται σοβαρά, να κατέβουν οι φιλοξενούμενοι στο κάτω διάζωμα. Ας ελπίσουμε να μπει ένα τέλος και η ΠΑΕ να στελεχωθεί σωστά και να έχει σοβαρό πλάνο για την ασφάλεια της. Από εδώ και πέρα.

Η ΑΕΚ θα πρέπει, λοιπόν, αύριο βράδυ στην Πορτογαλία να παλέψει για να πάρει «κάτι» σε βαθμολογικό επίπεδο. Να κάνει μια υπέρβαση, να κερδίσει αυτό που δεν κατάφερε και ας μπορούσε στο πρώτο ματς, όταν η Μπενφίκα πραγματικά «καιγόταν» για βαθμούς και κέρδισε ένα ματς που άνετα μπορούσε να το χάσει αν ο Κλωναρίδης… πάσαρε δίπλα του στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη και δεν προτιμούσε το… ρίσκο του πλασέ για το χατ τρικ.

Την απάντηση για το αν το ρόστερ της ΑΕΚ επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες, δηλαδή να παίξει Τετάρτη στην Πορτογαλία και Κυριακή στη Λάρισα με την καλύτερη ενδεκάδα της (εκτός των απόντων Λιβάγια, Άλεφ αύριο) θα την πάρουμε στο γήπεδο. Η νοοτροπία είναι το πρώτο… γκολ που πρέπει να βάλει η ΑΕΚ. Να δει το ματς σοβαρά, να δει την ιστορία της σοβαρά, να δει το γόητρο της σοβαρά και οι παίκτες με τον Ουζουνίδη να δουν πολύ σοβαρά πως θέλει να τους γράψει η φετινή ιστορία του Champions League. Απλά πράγματα, ποδοσφαιρικά.

Το «μηδέν» θα «βαρύνει» τις πλάτες της διοίκησης, του Ουζουνίδη και των παικτών. Και ας είχαν πετύχει τον άθλο της πρόκρισης τον Αύγουστο κόντρα σε Σέλτικ-Βίντι, δίχως να χάσουν σε κανένα από τα τέσσερα ματς -φωτιά. Προφανώς και δεν θα απολογηθεί η ΑΕΚ Μαρίνο που πέρασε στους ομίλους. Μαγκιά σας και επιτυχία της. Για το μηδέν σε πέντε αγώνες θα κριθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ