Είκοσι λεπτά στο ποδόσφαιρο, είναι μία ζωή

Είκοσι λεπτά στο ποδόσφαιρο, είναι μία ζωή

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα δύο ματς σε Τούμπα και Καραϊσκάκης. Για τον ΠΑΟΚ που οφείλει να αποδείξει την ανωτερότητά του και τον Ολυμπιακό, που δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται για το γρήγορο γκολ.

ΤΙ χαμπάρια μάστορα τη Πέμπτη το βράδυ, σε Τούμπα και Καραϊσκάκης; Όπως έχει πει ο Τριστάνος στην Ιζόλδη, «κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο». Να ξεκινήσουμε από το ματς τον οκτώ. Μέχρι τώρα, ο Λουτσέσκου δεν το είχε λάβει το Γιουρόπα Λιγκ, σοβαρά υπόψη του. Φως φανάρι, ότι το μυαλό του ήταν στο πρωτάθλημα. Και μόνο. Από τις επιλογές του κάθε φορά για την ενδεκάδα. Από τον τρόπο που αντιμετώπισε το εντός έδρας ματς με τη Τσέλσι: «Να χάσουμε όμορφα κι ωραία χωρίς να τρέξουμε και να κουραστούμε». Κι ο ποδοσφαιριστής όλα αυτά τα εισπράττει και τα καταλαβαίνει. Και συμπεριφέρεται ανάλογα. Κι έτσι ήρθαν οι δύο μπούφλες μέσα-έξω από τη Βίντι. Όταν βλέπει, ότι ο προπονητής τον θέλει φρέσκο ξεκούραστο για το ματς της Κυριακής, ξηγιέται ανάλογα. Ένα καλό ματς στα πέντε έκανε ο ΠΑΟΚ. Όταν πέρασε αέρας από το Μπορίσοφ. Και τρεις πόντους είναι μέσα στο κόλπο.

ΑΝ τους κάνει έξι και κάνει το διπλό η Τσέλσι στη Βουδαπέστη πέρασε. Κι ο Ολυμπιακός να φτάσει τους δέκα και να μείνει έξω. Συμβαίνει. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ρίχνω ένα βλέφαρο στις αποδόσεις.Στο 1.65 είναι ο άσσος του ΠΑΟΚ. Που πάει να πει, ότι κατά τους μπουκ, την έχει τη Μπάτε. Κι έτσι είναι. Ποιος ΠΑΟΚ όμως; Ο ΠΑΟΚ όταν είναι στα καλά του. Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι στα καλά του. Με το ζόρι κέρδισε τη Λάρισα. Με πολύ μεγαλύτερα ζόρια πέρασε από τη Λαμία. Το ένα ματς το καθάρισε ο Πρίγιοβιτς το άλλο ο Τσαμούρης. Ούτε στο 2-0 με τη Ξάνθη εντυπωσίασε, ούτε στο 2-1 με τον Παναιτωλικό. Συμπέρασμα: Σαφώς, αυτό το παιχνίδι προπονητής και ποδοσφαιριστές θα το δουν σοβαρά. Σαφώς κι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα. Σαφώς το ματς εξαρτάται απ αυτόν και μόνο. Να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και να το πάρει. Θα το κάνει; Θα το μάθουμε, όταν ο διαιτητής σφυρίξει τη σέντρα.

ΣΤΟ άλλο ματς οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες. Στο 2.75 ο άσσος, στο 2.65 το διπλό. Στο 5.75 να κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Μίλαν, μ’ ένα γκολ διαφορά και να προκριθεί. Πολύ δύσκολο. Με τους ερυθρόλευκους να έχουν σ’ αυτόν ακριβώς τον τομέα τα θέματά τους. Στο γκολ. Και με τραυματίες τους Χασάν-Λάζαρο, προϊόντος του χρόνου, ο προπονητής δεν έχει λύσεις από το πάγκο. Ο Ολυμπιακός τη πάλεψε τη δουλειά του Γιουρόπα. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι για 70 λεπτά στο Μιλάνο, αλλά στη τελική τη έχυσε τη καρδάρα με το γάλα. Οφείλει βέβαια να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Σ αυτές τις περιπτώσεις οι αθλητικογράφοι, μιλάνε για το γρήγορο γκολ. Η έστω στο πρώτο ημιχρόνιο. Κι άλλο ένα στο δεύτερο και καθαρίσαμε.

ΛΑΘΟΣ. Και στο 70´να είναι το ματς μηδέν-μηδέν δεν τρέχει κάστανο. Αν κάνεις εκεί το ένα-μηδέν, έχεις άλλα 20 λεπτά συν τα χασομέρια για το δεύτερο. Είκοσι και πλέον λεπτά χρόνος, σε εντός έδρας παιχνίδι, είναι μία ζωή. Το θέμα γιά τον Ολυμπιακό, δεν είναι πότε θα βάλει το πρώτο γκολ. Το θέμα είναι να μην φάει γκολ. Ακόμα όμως κι αν στραβώσει το ματς δεν χάθηκε ο κόσμος. Πες ότι τελειώνει το πρώτο ημιχρόνιο ένα-ένα. Και τι έγινε; Από τη στιγμή που περνάει με 3-1 και πάλι δεν έχει λόγο να βιάζεται. Και στο 75´ να γίνει το 2-1, ο ποδοσφαιρικός χρόνος γιά ένα ακόμα γκολ είναι αρκετός. Η σωστή διαχείριση απαιτεί υπομονή.

Στη μουσική επιλογή Δημήτρης Πουλικάκος και You Keep me Hangin Οn.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ