Οι δυνατοί σηκώνονται γρήγορα

Οι δυνατοί σηκώνονται γρήγορα

Ο Ατρόμητος είναι μία καλή ευκαιρία για να κλείσει γρήγορα την κακή παρένθεση του «Γεντί Κουλέ» ο Παναθηναϊκός.

Το γνωστό ρητό «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», καλείται να κάνει πράξη ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» δέχθηκε ένα χτύπημα στο Ηράκλειο, αλλά οι δυνατοί δεν μένουν κάτω. Και ο Ατρόμητος αποτελεί μία ευκαιρία για να σηκωθεί και να αντεπιτεθεί η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι τέτοια που με μία νίκη θα τονωθεί ξανά η αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού. Όσο πιο γρήγορα, άλλωστε, σηκωθείς ενισχύεται η πίστη και η δύναμη. Οι ισχυροί οφείλουν να σηκώνονται γρήγορα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός παρά τις δεδομένες αδυναμίες του, έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί στα δύσκολα. Έπειτα από μία σχετικά άνετη ήττα στην Τούμπα υποδέχθηκε την ΑΕΚ και ήταν εμφανώς ανώτερος. Την απογοήτευση από τη χαμένη ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη, διαδέχθηκε η ηρωική εμφάνιση στο Φάληρο. Στον αγώνα με τον Άρη ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ από ένα διαιτητικό λάθος. Παρέμεινε ψύχραιμος, ακολούθησε το πλάνο του και γλίτωσε την ήττα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο στο Ηράκλειο.

Η ομάδα ήταν σίγουρο ότι θα δεχθεί ένα πλήγμα. Μπορεί να περνούσε από την έδρα του ΟΦΗ και να γνώριζε την ήττα από τον Ατρόμητο. Συμβαίνουν αυτά όταν δεν είσαι άτρωτος. Αυτό το νεανικό γκρουπ, ωστόσο, θα χτίσει χαρακτήρα στα δύσκολα. Κι όχι στα εύκολα. Από το πώς διαχειρίζεται μία ήττα, ή ακόμα χειρότερα μία παρατεταμένη αγωνιστική κρίση. Κοντολογίς, από το πόσο γρήγορα θα σηκωθεί και θα σταθεί γερά στα πόδια του.

Το ματς με τον Ατρόμητο, λοιπόν, δίνει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να απαντήσει πόσο γρήγορα μπορεί να σηκωθεί. Κι όχι μόνο. Ακολουθεί ο Παναιτωλικός, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ειδικά στην έδρα του είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Δύο ματς που θα φανερώσουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάζεται από μία κακή μέρα.

Στον αντίποδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αν δεν έρθουν οι νίκες σ’ αυτούς τους δύο αγώνες, αποτελεί περίοδο κρίσης για το «τριφύλλι». Εξαρτάται την εικόνα του. Αν είναι εμφανώς ανώτερος, αλλά άτυχος στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για κρίση. Αν η ομάδα δεν αποδώσει καλά και δεν έρθουν οι νίκες, τότε ίσως να ανοίξει αυτή η συζήτηση, όμως και πάλι θα πρέπει να σκεφτούμε ρεαλιστικά. Ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και πρώτος στόχος είναι να εξελιχθεί. Κυνηγώντας φυσικά και το αποτέλεσμα. Δεν νοείται να μην τον νοιάζει, δεν νοείται όπως εξελίσσεται η σεζόν να μην μπει η ομάδα στην πεντάδα.

Πιο πολύ, ωστόσο, θα εξελιχθεί όταν σταδιακά βρίσκει απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Όταν αποδείξει ότι δεν λυγίζει στα δύσκολα. Τότε θα έχει κάνει ένα άλμα. Εφόσον διατηρήσει τη νοοτροπία μαχητή και δεν παρεκκλίνει από τον δρόμο που ακολουθεί, δεδομένα θα φτάσει στον στόχο.

Ο Παναθηναϊκός φέτος στην έδρα του έχει δείξει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό. Θεωρώ σίγουρο ότι με τον Ατρόμητο το «τριφύλλι» θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Τώρα έχει πεισμώσει κι αυτό μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Όταν έχεις πείσμα και δεν είσαι αδιάφορος δεν γίνεται να μην πετύχεις. Οι «πράσινοι» θα δείξουν ότι θέλουν πολύ τη νίκη. Το αν θα την κατακτήσουν θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι είτε έρθει η νίκη είτε όχι, στο επόμενο κιόλας ματς (δεν εννοώ το κύπελλο με τον Κισσαμικό που είναι μονόδρομος το νικηφόρο αποτέλεσμα) να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη θέληση για τους τρεις βαθμούς.

Ο δρόμος που ξεκίνησαν φέτος οι «πράσινοι» είναι απλός. Έχουν ξεκινήσει μία μάχη και οφείλουν να την ολοκληρώσουν. Σε κάθε παιχνίδι να δείχνουν ότι θέλουν την επιτυχία περισσότερο από τον αντίπαλο, διότι όταν δίνεις δικαιώματα στον αντίπαλο, θα σε πληγώσει όπως έγινε και με τον ΟΦΗ. Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Και δέκα σερί νίκες να κάνεις, όλοι θέλουν την ενδέκατη όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός. Δεν πρέπει να χορταίνεις και να επαναπαύεσαι ποτέ. Αν χάσεις την όρεξή σου, έχασες και τον δρόμο της εξέλιξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ