Τα λένε στην Ελλάδα, τα λένε και στην Ευρώπη

Τα λένε στην Ελλάδα, τα λένε και στην Ευρώπη

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες προπονητές και οι παίκτες στην Σούπερ Λίγκα που μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό. Ο Τζενάρο Γκατούζο είχε μόνο καλά λόγια για τους πειραιώτες όπως και ο προπονητής της Μπέτις, Κίκε Σετιέν.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει απόψε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, την Μίλαν. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν δύσκολη αποστολή αλλά είναι σίγουρο πως θα δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ανεξάρτητα πάντως της κατάληξης που θα έχει η προσπάθεια του Ολυμπιακού, αξίζει να σταθεί κάποιος στα όσα κολακευτικά είπε  για τους ερυθρόλευκους, ο προπονητής της Μίλαν. Ο Γκατούζο μίλησε με θερμά λόγια για το αγωνιστικό προφίλ που έχουν δημιουργήσει οι πειραιώτες. Εκθείασε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες αναφορές σε στοιχεία που είδε στον πρώτο αγώνα και του άφησαν πολύ καλή εντύπωση.

Δεν είναι όμως μόνο ο Γκατούζο, καθώς και ο τεχνικός της Μπέτις, Κίκε Σετιέν είχε μιλήσει με καλά λόγια για την ομάδα του Πειραιά. Και τα όσα έχουν πει οι δύο προπονητές που προαναφέραμε, έρχονται να προστεθούν στις τοποθετήσεις προπονητών και παικτών του ελληνικού πρωταθλήματος. Όταν λοιπόν οι προπονητές δύο ευρωπαϊκών ομάδων αναγνωρίζουν την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, τότε αυτό σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να συνεχίσουν στον δρόμο που… χάραξαν το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις δηλώσεις που έκανε για παράδειγμα ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας αλλά και ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου, Δημήτρης Κυριακίδης. Στις τηλεοπτικές εκπομπές επίσης όλοι παραδέχονται ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κι όταν δεν το κάνουν έχουν προφανώς τους… λόγους τους, που δεν έχουν όμως να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Γιατί ο αγωνιστικός χώρος είναι «καθρέφτης» για κάθε ομάδα και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα (και για τον προπονητή της) να απολαμβάνει την αναγνώριση των αντιπάλων της και ο φετινός Ολυμπιακός παρουσιάζει αν μη τι άλλο ελκυστικό θέαμα. Αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να κάνει και στην αποψινή μεγάλη «μάχη» απέναντι στην Μίλαν στο Καραϊσκάκη η ομάδα του Πειραιά. Να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με το καλό αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η φιλοσοφία άλλωστε πάνω στην οποία «χτίζεται» η νέα ομάδα του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη κι έχει να κάνει με επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να παίξει η ομάδα του Πειραιά και στην αποψινή αναμέτρηση απέναντι στην Μίλαν. Επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο με πλάνο και στρατηγική, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου.

Επαναλαμβάνουμε η αποστολή του Ολυμπιακού στο αποψινό παιχνίδι θα είναι δύσκολη αλλά ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Τζενάρο Γκατούζο για τους ερυθρόλευκους, αποδεικνύει ότι η ομάδα του λιμανιού μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στους ροσονέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ